Myslite že je to pravda že na ranajky by sa malo jest vzdy ovocie a nic ine?
Je to pravda?
ovocie bsahuje vlakninu-zvylastny druh uhlohydratov,ktory posobi v crevach ako metla-absorbuje jedy a odnasa so sebou skodlive latky,precisti organizmus,rano je najlepsie vylucovanie
sladke pecivo sposobuje prudke vykyvy hladiny glukozy,telo musi vynakladat velke metabolicke usilie,co sposobuje nachylnost na cukrovku a arteriosklerozu
najlpsie by bolo najprv ovocie a ked zcnete citit hlad,tak nieco dalsie
hm, a preco ti je do smiechu? ved sa urcite lepsie najem z vianocky, rozku alebo kolacika ako z ovocia, nehovorim teraz o zdravej strave ale o takej, ktora ma aspon nasyti a to ovocie nedokaze....takze mi t vysvetli
Ovocie nestačí. Neobsahuje takmer žiadny tuk, a preto sa po ňom žlčník nevyprázdni, čím stúpa riziko kryštalizácie žlče a vzinku kamienkov. Najvhodnejšie potraviny na raňajky:
- varené obilniny a vločky z nich (ovos, pšenica, pšeno, kukurica, pohánka, ryža natural)
- celozrnné pečivo a chleby ( ale celozrnné, nie iba hnedé)
- cereálne kaše a muessli (nie všetko čo obsahuje slovo "cereálne" je zdravé... určitezdravé nie sú presladené, zafarebné, aromatizované vankúšiky, medvedíky, guličky a krúžky.... iná liga sú napr. cereálie Fitness od Nestlé, to je vážne zdravé)
- čerstvé a/alebo sušené ocovie
- med, javorový sirup, hnedý cukor
- sójové mlieko a sójový syr tofu
- orechy a olejnaté semená (ľanové, slnečnicové, sézamové, kokos)
- niektoré mliečne výrobky ( odtučnené mlieko a acidofilné mlieko, nízkotučné syry a tvaroh, biely jogurt, cottage syr)
- ľubovoľná zelenina
Raňajkovať treba aj v prípade, že nie ste hladní. A večer treba ísť spať zase trochu hladní, aby sme sa tešili na raňajky.
A ideálny sscenár na raňajky je
1. príjem tekutiny (0,3 - 0,5 litra)najlepšia je voda
2. ovocie
3. pauza 15-30 min.(veď sa treba aj obliecť a umyť:)
4. samotné raňajky
zdroj: kniha Teraz to zíde?! od Igora Bukovského :)
no tak na ranajky kolacik,vianocka,rozky....tak to je take "vydatne" az mi je do smiechu...
veronika2:
radsej si daj ovocie,ako tieto "tipy",aj ked po hodinke dvoch budes hladna,tvoje telo dostane vela vyzivnch latok
nemyslím pretože ranajky by mali byť najbohatšie a najpestrejšie jedlo z celého dňa a určite by sa nemala táto skutočnosť zanedbávať
a z akeho dovodu, mne by to na ranajky bolo malo...ja musim mat take vydatnejsie. napr caj, alebo kakao, rozok s neicim alebo neaky kolacik alebo vianocku s lekvarom.....
nemyslim