Strach z maturity...

Príspevok v téme: Strach z maturity...
ejaa

ja viem, ze je to asi divne...ale ja sa fakt bojim...ze co ak nespravim, ze co ak bude tazsia nez su moje vedomosti...no a mala by som sa asi ucit ja viem...lenze, ked moj mozog uz odmieta vsetky informacie...a pritom mam pocit, ze nic neviem...alebo vlastne naozaj nic neviem...mne sa uz tak nic nechce a tak sa to neuveritelne blizi...co mam robit?okrem toho, ze sa ucit...

alz-bee

No ja by som to s tou vysokou skolou upresnila, ze ako to vnimam:))...cely semester clovek chodi na prednasky (a na mnohe ani nemusi:)), da sa povedat, ze ani dake pisomky nie su (no,i ked tento semester sme mali organiku a tam teda boli kazdy tyzden dve..) a potom pride skuskove. Pre mna je to neuveritelne tazke rozhybat ten mozog :))...na strednej som bola naucena ucievat sa pravidelne kvoli pisomkam a teraz, ked viem, ze "nemusim", tak sa pocas semestra neucim :-P...ja nevravim, ze kazda skuska je ako maturita, to nie. Ale dokopy vsetky tie skusky pocas jedneho skuskoveho su ovela horsie ako maturita a preto si aj myslim, ze na vyske clovek pocas tych 5 rokov akoby 10krat maturoval:))..samozrejme, ale zalezi od skoly, ake ma naoroky...ale sak nestazujem sa:) Hlavne, nech sa maturanti drzia, lebo je to taka kvazi prva velka skuska zivota a tak je prirodzene, ze su vystresovani..

och

ako mozete povedat ze kazda skuska na vyske je ako matura :))) to mozno na medicine. ved to je taka somarina... mne to hovorili pred vyskou a preto som sa bala skuskoveho. mam v priemere 6 skusok cez skuskove a keby mala byt kazda ako maturita tak umrem. my sme mali povinnu maturitu z 5 predmetov a po nas to zrusili, ze to je moc tazke :) takze sa nebojte

alz-bee

No ako sa hovori: po vojne je kazdy general:)) cize tiez vam poviem, ze naozaj sa nemate coho bat...ja som bola tiez vystresovana, ale da sa to prezit:)) Vzdy sa treba utesit myslienkou-spravili to aj vacsi debili, nez som ja :-P...a naozaj, az na vyske pochopite, ze maturita bola oproti skuskovemu obdobiu naozaj malina:)) Drzim vam palce:))

Genetix

Inac aj ja sa strasne bojim maturit. Maturujem za 9 dni a dneska som sa za tri hodiny stihol naucit 7 tem z 25 z ekonomiky+ucta. Takze tipujem, ze to nebude zas az take zle. Ved hadam tam nieco poviem. Len problem je, ze maturujem aj z literatury, ktoru som v zivote nevidel. Ale tak mal som trojku na vysvedcku, tak snad ma nechaju prejst :D ACH aspon vidite, ako sa snazim presvedcit sam seba :D

Drzim Vam palce vsetkym a drzte aj vy mne. Pretoze maturujem 3 dni po sebe :( :(

skuska

No a ja sa momentalne bojim statnic!! zlata maturita ... ale jasne ze bol stres aj to...ale tam su profesori s kt. si dennodenne, ked nepreskocis tak ta prehodia :-)))
a to je pravda..

lesslie

maturita je lahka pre tych co ju uz maju uspesne za sebou... ja len tolko ze kazda skuska na vyske je ako maturita...takze: nenut sa ucit...skor si to len citaj stale dookola, nieco co je pre teba nove alebo nezapamatatelne si napis na papieriky a niekolkokrat za den sa k nim vrat a pripomen si tie informacie...ake znamky mas na vysvedceni na pol roka?? podla toho ta budu brat aj na maturach, ak sa dobre ucis uz teraz, nebude to problem prizmurit oko...

joyce

No... :D ja sa tiez straasne strasne bojim maturity a vsetci, co maturovali mi hovoria to, co pisete tu...
ale stale mam pocit, ze nic neviem a aj ked sa ucim, ze to nestaci... je to hrozny pocit.. plus prijimacky na vysku?? no to je smrt. aj ked sa bojim ze nezmaturujem, takze mozno na tie prijimacky na vysku ani nepojdem :D mna uz ide vazne porazit z tych matur :( prepac ejaa asi som ti mojim prispevkom velmi nepomohla, no mysli na to, ze aj ini sa bali a boja a budu bat :) hadam to nejako zvladneme vsetci :)

moniqa87

ejaa, ten strach je prirodzeny a vsetci co ti tu pisu, ze je to pohoda sa predtym bali takisto ako ty... aj ja, bala som sa, spatne viem, ze to bola pohoda oproti skuskam na vyske, ale to zistis aj ty az potom, teraz je dolezite aby si sa svedomito pripravovala a snazila sa aby tvoj strach moc neovplyvnoval tvoje "okna" na skuskach... pojdes na vysoku a sama sa potom budes smiat ako si sa bala maturity... aj ja sa smejem...
teraz mam strach z normalnych skusok, ale viem, ze ked sa budem pripravovat na statnice, a hlavne ked ich zvladnem, tak si budem zasa vraviet, ze aj tie skusky, to bolo nic... podla mna je cely zivot o tom, ze sa stale musis ucit zvladat zlozitejsie situacie...
tak ti drzim palce

mirka222

ja som sa tiež strašne bála maturity.. no teraz keď viem čo sú to skúšky na vysokej, tak nedokážem pochopiť čoho som sa tak bála na tú maturitu. oproti skúškam je maturita ako prechádzka ružovou rozkvitnutou záhradou plnou kvetov.. (aké pekné prirovnanie sa mi podarilo :-)

Lucinka33

Hej, maturita bola v pohode. Ale je to tak isto aj so statnicami? :) Lebo neviem ci sa mam obavat, o par mesiacov ma to caka.