Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Rybí olej....a vitamíny

dassenka

Uhm,takze to bude 0 bodov.Podla toho to budu asi nekvalitne vyrobky,kedze neuvedu zlozenie a su lacne.A ten Zn od Natures Bounty je OK?Dobre zlozenie?
A este ta poprosim nejake super dobre zlozenie aj v dobrej cene PROBIOTIKA.Tiez ich je na trhu kopa,ale nevyznam sa v nich.Doteraz som uzivala od pana RNG,bohuzial sa mi minaju,tak porad nejake, co maju tie bakterie v sirokom zastupeni a viac druhov.

farmaceutka

Toto su prave firmy, kde neuvadzaju na obale formu, v akej sa prvky nachadzaju. Takze ziadna bomba to asi nebude. Co sa tyka granulovaneho lecitinu, bohuzial neviem, zatial som ho nenasla v ponuke ziadnej firmy.

dassenka

farmaceutka a co povies na F.MEDfarma?Oni maju pomerne lacne vyrobky a su dobre?Teda nechcem ziadnu syntetiku.Vitamax je tiez velmi lacny,ale je asi nanic,ze?Takisto Walmark-cista syntetika.

farmaceutka

Zinok poznam aj v lacnejsej verzii, ak nechces uzivat ten so selenom od Edenpharmy, ktory som spominala nizsie, este byva aj od Medicamenta zinok vo forme glukonatu, je to 50 tbl balenie.

dassenka

farmaceutka,dakujem.Sory za ten siran, myslela som na ten stearan.Mas pravdu ester C fakt u nas nedostat.Ale este mi porad,ktory ZINOK je dobry,teda myslim konkretne od ktorej firmy si kupit aby bol dobre absorbovatelny.Moze byt aj od Nature s Bounty?Ten si kupujem.Sice tam je iba 10mg,ale radsej si dam dewnne 2-3 kusy a v dobrej absorbovatelnej forme ako jeden v 20mg a zly.Dakujem

farmaceutka

Ahoj, podla mna mas na mysli ako zlozku, ktora sa nachadza takmer vsade, nie siran horecnaty, ale stearan horecnaty. To je neskodna pomocna latka, ktorej zlozky (kyselina stearova a magnesium)sa bezne nachadzaju v organizme, je to latka, ktora umoznuje technologicke spracovanie do formy tablety. Co sa tyka rady ohladne doplnkov, tazko sa to takto vseobecne radi, kedze kazdy doplnok je iny. Napriklad betakaroten by mal byt v kapsuliach, nie v tabletkach, lebo z tabliet je ovela horsie vstrebatelny. Ina otazka je, ci vobec ma zmysel betakaroten uzivat. Co sa tyka selenu, je dolezite, aby bol organicky viazany, najcastejsie vo forme selenometioninu. Lenze tych doplnkov je tolko, ze naozaj nie je mozne dat nejake vseobecne rady ohladne vsetkych...Co sa tyka Cecka, urcite je lepsi s predlzenym uvolnovanim v kapsuliach (asi mas na mysli celaskon long effect) ako obycajny. Vo forme esteru neviem ci sa vobec na SK nejaky nachadza, poznala som Ester-C tusim od Swissu, ale cena bola podla mna dost neadekvatna. Ale v davke 500-600mg, ktore sa bezne uzivaju, cista forma vit. C vo forme kyseliny podla mna vobec nevadi.

dassenka

farmacutka,dakujem za tvoju radu.Len bysom tiez rada vedela,ze coho sa ystrihat pri kupovani doplnkou.Vies,som uplny laik a aj ked si precitam zlozenie toho doplnku,nie som onic mudrejsia.Takze coho sa vyvarovat?Doteraz som si kupovaladoplnky odpana RNG z Lucenca.Bohuzial zasobysa minuli a v lekarni,ked vypytam napr.Se,Zn,C,E tak mi z kazdeho vylozia kopy a ja neviem, ktory kupit,nakolko nepoznam co je dobrea co nie v zlozeni.RNG aj vysvetloval, ze nie je dobre,ked je tam oxid,karbonat a neviem co este,ale neviem to presne.Vsimla SOM si,ze skoro kazdy doplnok ma siran horecnaty,to je napr.co?A je dobry Celaskon v kapsuliach od Zentivy?

farmaceutka

Co sa tyka doplnkov, niekedy je aj mne tazke radit, kedze na mnohych nie je napriklad uvedena forma! Konkretne na tom selene za 2 eura je napisane len to, ze obsahuje selen 50 mcg v 1 tablete a Nevhodne pre deti do 3 rokov. Ako mam potom radit? Ale myslim si, ze aj selen za 2 eura v pravdepodobne nie dobre vstrebatelnej forme urobi lepsiu sluzbu ako ziadny.
Keby to zalezalo odo mna, nepredavala by som ziadne "zazracne" multivitaminy, to je odrb a vytahovac penazi z vrecak.
Lenze u nas sa nakupuje hlavne to, na co aktualne bezi reklama v televizii pocas serialu Ordinacia v ruzovej zahrade alebo pocas Panelaku. S takymto pristupom sa clovek musi iba zmierit. Firma da reklamu na nejaky doplnok, ked zisti, ze sa jej nepredava. Ludia skupia nadbytocne zasoby, minu po 1 krabicke, zistia je to "nepomaha" a koniec. A firma je spokojna, ze minula navezene zasoby v distribuckach. Ludia nadavaju, ze za to dali prachy, alebo si len povedia-som mudrejsi, uz nic nekupim.
Pri objednavani doplnkov sa lekarne riadia tym, co ide v reklame. Smutny fakt, ale realny. Viete, ako casto sa stane, ze pride pacient do lekarne a povie, chcem to v tej fialovej krabicke, co som vcera videl v reklame? Alebo napriklad zalezi, aky text sa nachadza na krabicke s doplnkom. Ak je tam napisane, ze je to na vsetko od rakoviny po ploche nohy, tak to kupia. Ak im ponuknem to iste v lepsej kvalite, ale bez podobneho zazracneho textu na obale, tak to nekupia, lebo to tam nie je napisane.
V takomto prostredi clovek vyhor jedna radost a potom sa zmeni len na podavaca krabiciek, co je tiez realita. A chyba uŕcite nie je vylucne na strane farmaceuta..

vsevedka

Tak naspäť k ot.zlatuny, ohľadbe rybieho tuku.Rybí tuk má protizápalové, antitrombotické účinky, znižuje hladinu cholesterolu a triacylglycerolov, čím znižuje riziko aterosklerózy, chráni srdce a kardiovaskulárny systém.Najnovšie odporúčania AHA /American Heart Association/ sú 1g rybieho tuku denne.Ľudia, ktorí v dobrej viere konzumujú rastlinné tuky obsahujúce omega 6 polynenasýtené mastné kyseliny, potrebujú zvýšiť prívod 3 omega nenasýtených mastných kyselín.
Vysoký pomer omega6:omega3 predstavuje závažný rizikový faktor kardiovaskulárnych ochorení.Ja napríklad používam rybí tuk obsiahnutý v prípravku Bioaktívny Marin Plus /od PharmaNord/, ktorý obsahuje omega3-EPA a DHA z ryb.tuku, navyše obohatené o kyselinu listovú a vitamín B12, pre oveľa účinnejšie vstrebávanie ako u prírodného ryb.tuku.
Tento prípravok nepatrí k najlacnejším, ale ja ho kupujem, kôli vyššej vstrebateľnosti a kôli čistote prípravku.
Famaceutka by mohla poradiť, ako postupovať pri kúpe doplnkov, na aké kritériá pozerať. Nie vždy znamená lacné nekvalitné a naopak.