ahojte, kto z vás užíva rybí olej?? chcela by som vedieť na čo všetko je dobrý, či sa môže kombinovať s rôznymi vitamínmi..ako napríklad Selen, Zinok, C,-to užívam na imunitu..díky..pekný večer
-----------------
Sekcia na tému "Vitamíny" www.zdravie.sk
Rybí olej....a vitamíny
shenia, lyzicka borakoveho oleja je asi 4 gramy, to obsahuje 0.8 gramu GLA. Cize trosku viac ako lyzicka.
RNG
ak si teda kupim cisty borakovy olej 100ml, ake mnozstvo borakoveho oleja priblizne obsahuje ten 1 gram GLA? dakujem!
-odkaz odstránený-
obvykle pupalkove a borakove zelatinove kapsule obsahuju 1 gram oleja, v ktorom je 9% GLA(pupalka) a 20% GLA(borak).
Klinicky ucinna protizapalova davka je 1 gram GLA denne podla mojich lekarskych zdrojov.
Navod na pouzitie na danom vyrobku je tam max 2 tobolky=2x43 mg GLA ,denne"neprekracovat!" tj v hraniciach prakticky neucinnosti.
Zabudli tam poznamenat, ze je to hormonalne aktivna latka, tj v ziadnom pripade ju nemaju brat tehotne zeny s vynimkou na tie, co maju prenosene(tj sa uz mali narodit) deti, kde je to jemna vyvolavacka porodnych stahov.
ale ved MedPharma uvadza toho vela na obale. neviem teda, co vsetko tam ma byt, ale mne sa to zda dostatocne :))
www.medpharma.info
Obsah 1 tob: hmot./tob. mg/100g
BORÁK LEKÁRSKY 205 mg
z toho: kys. gama-linoleová 43 mg
kys. linoleová 80 mg
PUPALKA DVOJROČNÁ 205 mg
toto nestaci? co by tam este malo byt uvedene?
shenya uz sa jej niekto pytalvcera na tuto firmu a odpovedala, ze nic-moc,nakolko neudavaju zlozenie na vignete a presny pomer ,preto nevie poradit.takou istou firmou,ktora to neuvadza a teda nie je velmi doverihodna je aj Vitamax.Tiez Walmarkje o nicom.Sama syntetika.
farmaceutka co hovoris na vyrobky firmy MedPharma? uzivam od nich borak lekarsky a chcela by som aj ten rybi olej. dakujem za odpoved!
rybi olej je druh vitaminu triedy A ? alebo ktorej ?
Technologia spracovania liecivej latky do tablety nie je az taka jednoducha veda a okrem toho, je uplne normalne, ked sa pri retardovanych tabletach vyluci skelet tablety vcelku. Su rozne typy retardiet a niektore sa mozu vylucit stolicou vcelku, pricom ale lieciva latka sa uvolnila a vstrebala do organizmu.
Moj osobny nazor je ten isty,ako pana RNG.Postupna vstrebatelnost je skor na skodu,ako na osoh.Ja osobne mam spomalene travenie,problemy s travenim a tiez som velakrat zistila,ze sa mi doslova cele tbl.vylucuju z tela von.Preto sa snazim uz kupovat iba doplnky v kapsuliach,ktore sa lepsie u mna rozlozia ako v tuhej forme a tiez kupujem radsej BEZ POSTUPNEHO UVOLNOVANIA.
postupna vstrebatelnost sa casto dosahuje roznymi tabletovacimy pridavkami, ktore sa v zaludku pozvolne rozpustaju.Teda v teorii, lebo z niekoho tie tabletky v celku vychadzaju. Tiez mam voci extra plnidlam urcite vyhrady, lebo to nie su prave jedla a aj ked zatial u nich nezistili zavaznu skodlivost, nie som s nimi nijak nadseny.
Zialbohu, na ne platia ine pravidla, ktore stanovili na E-cka hlavne farmaceuticke spolocnosti, ktore si nic nerobia z "malych postrannych ucinkov"