mam strasne velky problem,mam kopu stresu a uzivam duphilax od lekarky ale v poslednej dobe ani ten nezabera,skusala som aj cipky,senny caj,vlocky,figy slivky a nic,nemate este nejake rady?potrebujem pomoc
Zapcha, pomoc bojim ze umrem
Najprv vyskúšaj pravidelne ráno vypiť pohár vlažnej vody, alebo pohár džúsu. Skús to viac dní po sebe. Na preháňadlách a iných liekoch minieš iba veľa peňazí a nič z toho. A vsugeruj si do hlavy, že každé ráno musíš "ísť...".Nezdŕžaj, aj keď sa ti trocha zachce na stolicu, bež a skús. Stres k tomu - zlá kombinácia, mám s tým skúsenosti.
Voda na lačno je ok, ale mne sa osvedčil čaj z lekárne FIGURAN.Obsahuje senný list a nieje sprevadzaný krčamy.
Vlaknina nie je dobra na zapchu?? A to uz mas odkial ze nie moja mila vlaknina?? Ked nevies, radsej nepis!
Vlaknina nie je dobra na zapchu?? A to uz mas odkial ze nie moja mila vlaknina?? Ked nevies, radsej nepis!
asi to bude tou vodou,moc vela caju pijem
je to duphalac????obsahuje laktulozu??na aku diagnozu ho pouzivas?alebo ako laxativum?nezabudni pit vela vody, je to takzvane osmoticke laxativum, naviaze na seba vodu a zmakci a zvacsi tak stolicu a vyvola tlak na stolicu.v opacnom pripade neucinkuje.a ucinok sa dostavuje az za24-48 hodin,mnoho ludi to nevie,panikari a poje vseliake ine laxativa.
Ahoj. U mna ked je najhorsie tak to robim radikalne. Skus rano na lacno vypyt aspon 2-3 pohare vlaznej vody, alebo skus acidko zapit vodou... A mne pomaha aj ked vypijem studene mlieko. Je to drasticke, ale stale lepsie ako tie zapchy
Burizony poznám len z bielej ryže, a tá je zbavená obalov, a teda všetkej vlákniny.
Burizony spôsobujú zápchu.
Stav sa ti zlepší, ak sa zamyslíš nad tým, ako si sa do toho dostala a odstrániš príčinu.
To je vlastne i zmysel chorôb - zlepšiť sa.
aj stava z kyslej kapusty vie riadne prehnat...a suhlasim s farmaceutkou ..tekutiny vela tekutin...
a myslím, ze este susené ovocie, len je to dost kalorické