Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Zapcha, pomoc bojim ze umrem

joni_

aj ja mam tento problem, ked uzijem vlakninu rano na lacno a zapijem aspom 3dcl vody a po pol hodine sa naranajkujem a vypijem dalich 2,5dcl caju, tak je to fajn, funguje to, ale akonahle uzijem vlakninu 2x za den tak uz mam problem presne opacny, ze mam zapchu. Tiez sa mi vsetci cuduju ako je to mozne, netusim cim to je, ale uzivam vlakninu teraz len rano a zatial je to dobre

jeanny

mne vlaknina teda nepomohla a to som vyskusala asi tri druhy...mam z nej strasnu zapchu! a to normalne nemavam, skor opacne aj preto som ju zacla brat ale musela vysadit lebo to sa nedalo :(
mate niekto problem so zapchou z vlakniny? inak vody som pila ako nikdy popritom

ele

k tejto teme vrelo odporucam Psilium,dostat ho v lekarny stoji okolo 3eu.je to stopercentna prirodna vlaknina,aj sa ztoho chudne,vela moji znamy to uzivaju no coment!teraz aj moja mama ktora ma zrastene crevo,a nic ine jej nepomohlo proti bolestiam,

zuziikkk

Tiez dlhsiu dobu mavam problém: bud zapcha, alebo hnacka! Doporucili mi masirovat brucho viackrát za den v smere hodinových ruciciek! verte mi ze pomohlo, odvtedy ak zacitim ze mám zmatok v bruchu uz na masirujem! treba skusit :)

bleee

1. Znizit stres
2. Odstranit laxativa, clovek na nich rychlo ziskava navyk a pri dlhodobom uzivani posobia opacne - zápchu sposobuju, nie odstranuju
3. zdrava strava a pohyb

Denz

Probiotická liečba odstraňuje zápchu

Zápcha je jedným z najčastejších, ak nie najčastejším gastrointestinálnym ochorením. Mnoho ľudí hľadá efektívne riešenie na tento nepríjemný problém, pričom často sú v snahe o vyliečenie nútení vyhľadať lekársku alebo lekárenskú pomoc.

Probiotiká, špeciálne druhy lactobacillus a bifidobaktérie vedia v správnom zložení a dávkovaní relatívne rýchlo uľaviť od týchto problémom a pri dlhodobom užívaní im predchádzať.

V prípade ľahších stavov zápchy často postačí zaradiť do jedálneho lístka funkčné potraviny obsahujúce tieto živé baktérie, vďaka čomu sa nimi kolonizuje črevný systém a povzbudí sa k činnosti.

Pokiaľ je stav vážnejší a probiotiká obsiahnuté v potravinách ani pri dlhšom užívaní nejavia žiaden pozitívny efekt, je potrebné siahnuť po probiotickom doplnku výživy. Probiotických suplementov je na trhu veľké množstvo, preto je vhodné sa pred kúpou poradiť s lekárom alebo lekárnikom

zuzula12

Ja som mavala ten isty problem, ale potom som prisla na sposob, ako creva rano ozhybat. Vypijem dva pohare cistej vody a dam si asi 100 brusakov ... a hned musim bezat. A este ranajkujem vlocky alebo celozrne cerealie - ak ich vystriedam na par dni chlebom alebo pecivom, zapcha sa vrati. A samozrejme vela ovocia surovej zeleniny ....