cakam malinke,ale...

Príspevok v téme: cakam malinke,ale...
safa

...ale priatel sa zblaznil. neveri,ze je jeho,pricom za celych tych 5 rokov co sme spolu som nikdy na ineho chalana ani nepomyslela,ani som sa s inymi bez jeho pritomnosti nestykala osamote, chodili sme von spolu a s jeho kamosmi..neviem co robit,on sa musel zblaznit,mozno to je obranna reakcia pred sokom z toho,ze cakam male..ale ako mi to mohol povedat??? =(((((

safa

no jej mala bude mat uz 6 mesiacov =)
no mato to berie jednym uchom dnu,druhym von,lebo vidi,ze si robim podla seba a mala sa ma dobre nastastie.. vidi,ze je vzdy napapana,oblecena,prebalena,spokojna..a to mu asi staci,len ma stve,ze jej na to nic nepovie a potom pride,ze ona povedala,ze by som ju mala uspavat tak a onak a ja mu vzdy poviem,ze si robim podla seba..a vsetko sa zvrtne a uz sa natahujeme my dvaja..o nervy
baby,ako mam malu naucit papat z flase? nejde o to,ze by som ju prestala dojcit,alebo to mala uz v zaujme,to nie,len ked niekam potrebujem vybehnut-na urad alebo podobne,malu musim vzdy tahat so sebou,keby nahodou chcela papat zas a tak by som ju mohla nechat doma,alebo u rodiny s flaskou a bolo by..leno aj topocasie je take hnusne a stale ju obliekat,vyzliekat,vlacit po vonku dlho,ked mi treba vela vybavit-nic moc..a mama ludi,ktorí by sa postarali,ze by som sa nebala co a ako,len to papanie nemam vyriesene.. odmieta flasu aj cumlik..o cumel by mi ani tak neslo,len ta flasa..pricom,ked som nemala v nemocnici este mliecko,prikrmovali ju,tak predsa papala z flase..svagrina z bratovej strany povedala,ze mamp ravdepodobne tak vyzivne mliecko,ze mala nechce nic ine..

dd

ahoj Safa :) v prvom rade Ti chcem za Betku velmi pekne podakovat za zelanie pre nu :).
co sa tyka vianoc, mas pravdu, Chiarka to este nebude vnimat, pre nu to bude den ako kazdy iny..uz napr.Betka minuly rok to celkom pekne vnimala, ze sa nieco deje nezvycajne..a tento rok to bude este viac :D tak sa na to uz tesime :)..ten kolotoc je fajn napad myslim si :) aj oblecko, ak nejake potrebuje, tak to tiez je v pohode, hlavne aby Vam to padlo na uzitok, vsak to vies :) a by Ste mali prijemne a pokojne vianoce :).ja sa idem posnazit zopakovat pohodu z minuleho roka, dufam, ze sa mi to podari :).
a k tej Tvojej svagrinej..nauc sa ju slusne "odpalkovat" do "autu"..ved si Chiarkina mama, predsa Ty najlepsie vies, co je pre Tvoje dietatko najlepsie, nie druhi ludia..ze jej sa nezda taka zima na hrubsi overal??ale Chiarke sa moze zdat taka zima a co ked by si jej dala tensi a prechladne..Ti ju potom ona pride liecit??alebo dojcenie..ved vsak Ty sama dobre vies, ako Ti Chiarka prsnik drzi a ci dobre taha, lebo drzi Tvoj prsnik, nie svagrinin..alebo ze preco nejdes s nou na cely den von do cukrarne..s dietatkom treba chodit na vychadzky, co som citala, tak by to malo byt denne tak cca 5hodin, ale nesmie sa toho striktne drzat, treba ten cas straveny vonku prisposobit jednak dietatku, pocasiu aj okolnostiam..ked mas doma pracu, nebudes predsa vysedavat cely den v cukrarni..predpokladam, ze savgrina Ti asi tazko pojde za Teba porobit robotu, co mas doma..toto su take, pardon za vyraz, podla mna priblble argumenty a rady, ktore nie su akosi na mieste..a ci s Vami Mato spava alebo nie, tak to je snad jeho vec..keby nechcel, tak tam asi nespi..a ked Ti uz aj nieco radi, tak poradit moze, povedat svoj nazor, ale Ty si Chiarkina mama predsa, takze si mozes robit co Ty uznas za vhodne, ci si zoberies z jej rad nieco, alebo nie..ja to takisto prisposobujem vsetko, aj knizke, aj radam od maminy, ale riadim sa hlavne svojim srdcom, rozumom a okolnostami..
inak by ma zaujimalo, ak Ti to nevadi, kolko ma dieta Tvojej svagrinej?a Matovi sa akoze to jej knizkovanie zda spravne, ze to tak ma byt a ze vsetko musis robit presne tak ako v knizke?alebo co na to hovori?

jajka001

safa, mne toto tiez par ludi robilo ze mi rozpravalo do toho co mam ako robit, ale nenechaj sa otravit, moze ti poradit ale ty si spravis aj tak podla seba. ked som sa nechala zmanipulovat a spravila som ako mi to vravela svokra alebo mama, tak to nedopadlo nakoniec dobre, robim si to po svojom lebo ako mama viem ci je malemu teplo alebo nie, co potrebuje, ja som zanho zodpovedna. a nech nerobi z teba blbu, ze sa mas riadit podla kniziek. ja som si ich tiez precitala a isla som podla nich ale aj podla okolnosti a vlastneho rozumu.
a ked neprestane, skus to na nu presne tak ako robi to ona na teba, zacni ju kritizovat, ze preco mu davas taku deku a podobne, snad jej to konecne zapne ze sa nema do teba starat.

safa

dakujeme,aj vy nech ste zdraví...
o to polsko som sa pytala kvoli tomu,ze tam mame rodinu a dlho sme tam neboli,tak by sme chceli zajst,no len ked nas nahodou stopnu,aby nebol problem..takze neviem
a ta jeho sestra? no napr.-preco ked ju kojim jeje davam prsnik tak ako davam a nedam jej viac do pusy (pricom mala normalne papa,ved ju nebudem dusit),preco jej neobleciem overal tensi,ved jej sa az taka zima nezda,preco nejdem cely den s nou von,za kamoskami,do cukrarne a podobne (ona to tak robi,ale ja mam doma aj pracu..),preco mato pri mne v noci spi,ved predsa on sa musi vyspat (ja asi nie =)),preco nepocuvam jej rady,ved ona citala,ze..., preco som si neprecitala tu knizku,urcite mi to pomoze... a proste hluposti do mna stale huci...ja nevravim,aj ja si rada precitam nieco ked ma to zaujima,lebo si neviem dat rady,ale ona len cisto podla kniziek..malu budi o 7 rano,ked nahodou spi,lebo tak je to v knizke..a podobne hluposti
ja neviem co vymysliet Chiarke na Vianoce-velmi tuzim,aby som ja dostala darcek v podobe zmiznuteho Chiarkinho hematomu,uvidime,modlime sa..ale tak ona pre tento rok dostane asi nejake vecicky a z hraciek nieco len tak.napr.kolotoc nad postielku,taky ten hraci,aj tak si to este nebude uvedomovat =))
dd- Betke vo stvrtok vsetko najlepsie a najkrajsie k meninkam,vela zdravicka,stasticka,lasky,nech sa jej len dari a robi vam obrovsku radost =)
drzte sa baby

meggy10

safa do polska vam nic netreba uz to nieje ako niekedy nic nekontroluju a kde to este pas ani obciansky a dufam ze nechcete malu brat do polska.

dd

ahoj Safa, no veru mas pravdu, Lenka ma Mareka, som si normalne nemohla spomenut :(..
inak s tymi detmi mas pravdu, deti vedia byt niekedy dost krute, aj ked si to neuvedomuju..ja ked som chodila este na zakladku, tak do jedneho rocnika vyssie chodilo take dievca z vedlajsej dediny a bolo postihnute, nieco malo s nohami, mohlo chodit, ale nechodilo normalne..viem ze decka sa jej posmievali za to, ale mna vzdy mamina ucila, ze sa nemam druhym posmievat, pretoze neviem, ako ja kedy v zivote skoncim, aby sa potom niekto zasa neposmieval mne..a vies co?ja som sa nikomu nikdy nevysmievala a aj tak som si to tiez zlizla..a to len zato, ze som nebola ako ostatne baby, ze som sa kamaratila a sedela v lavici s najlepsou kamaratkou z velmi nabozensky zalozenej rodiny a zato, ze moj otec choval ovce..bolo mi to tiez velmi luto,ale kaslala som na to a dobre som robila :)..
a ta Matova sestra Ti co take vytyka pre pana, ze zle robis?co si mysli, ze ona je dokonala matka??ach pre pana..nech sa niekde schova..nevravim, treba si obcas pozriet aj v knizke, co a ako, ale drzat sa urputne len knizky a vsetko do detailov podla knizky..to mi pride ako blbost..ja tiez teda obcas zalovim po odbornejsej rade, ale myslim, ze to zasa neprehanam..ak chces, napis o co konkretnejsie sa jedna a mozeme skusit pohladat spolu argumenty proti nej..ved vsak hadam Mato nie je slepy, hluchy, nemy...!!
a co sme kupili Betke?manzel bol zaciatkom oktobra v lidli na takom vypredaji a mali tam vlacikovu drahu drevenu aj s vlacikom, tak to jej kupil, za 14eur, bude urcite rada, lebo co ma taky stary vlacik s kockami este po manzelovi, tak s nim sa celkom rada hrava a este ked k tomu bude mat aj drahu :D myslim, ze bude rada..a este jej vysnivany bicykel aj s piskatkom(zvoncek pre deti - gumena hracka tvaru auticka a ked to stlaci, tak to piska:))..velmi po tom tuzi, uz davno, vsak sme ho boli spolu aj vyberat, takze si vybrala sama, aky chcela, ale nevie, ze je kupeny :D..ked ho manzel kupoval, tak som ju odviedla do obchodu vedla, ze ideme kupit dzusik..a ze akoze sme ten bicykel boli len obzriet, aby vedel Jezisko, ktory sa Betke paci a ktory ma kupit :D..tak dufam, ze ked to uvidi pod stromcekom, tak bude stastna :).
inak s tym Polskom Ti neviem vobec povedat, ako to je..to by aj mna zaujimalo..lebo my ked sme boli cez leto v polsku, tak sme boli len sami(ale nikto nas nekontroloval, ani na "colnici" nic nebolo, len sme prefrnkli okolo), Betka bola u mojich rodicov..nechcela som ju trepat s nami, ked sme sli na trhy a chceli sme pokupit konkretne veci a co najrychlejsie sa otocit..ale jeden znamy nam navrhol, ze by sme si mohli taka particka vyrazit niekam bud do Krakova, alebo do Viedne napr.na vianocne trhy..tak som premyslala, ze ak by sme chceli ist, co s Betkou..
takze zatial Ti zelam prijemne dni, nech sa Ti dari, nech sa hlavne Mato spamata a stoji pri Tebe!a nech Ste s Chiarkou zdrave!

safa

neviem dd,ale mam pocit,z lenka ma mareka =))
no nasa mala ma ten hematon na hlavke hore vzadu na pravej casti..som sa nastvala a sla za ansou doktorkou,co mi na to povie ona,a ona povedala,ze to navedi,ze jej to vlasky zakryju,ak to ozaj nezmizne,a ze mozme este skusit,ze jej pichne injekciu,ktora jej to aspon z casti zmensi..teraz sme zatial len tak na pozorovani,mame sa ist ukazat v piatok,ako na tom sme,a potom uvidime.. a hovorila som o tom svagrine,a ona povedala,ze tomimu to zmizlo az v 8.alebo v 9.mesiaci,,takze ja nadej stale nestracam..a ako si napisala,lubit ju budem stale,len mna mrzi to,ake su deti niekedy,ze sa vysmievaju..ja som si to vysmievanie zazila preto,ze som nemala otca..ja viem,ze este nevedia co hovoria v tom skorsom veku,ale aj nasa Chiara to nebude este vediet potom pochopit,az neskor..ale zatial to sa snazim brat tak,ze ten hametom zmizne a hotovo =)
darceky-katastrofa..viac asi nemam co dodat,nemam ziadne napady
moja mama sa na mna vykaslala tak,ze ked som mala najviac prace-okolo malej,chystat a upratovat na krstiny-ona si proste chodila po navstevach alebo si sla lahnut,lebo ze je unavena..nevrvaim,niektore maminy su same od zaciatku materstva,ale ja ju tu mam, a vobec mi nepomaha..
dedko-prevezu ho z jednej nemocnice do druhej..stale rovnako,stalepozera do okna,vidno,ze chce ist prec..ked ma hocikoho na navsteve a odchadza,stale ma slzy v ociach..uz to asi ostane len tak,ze sa bude o nheo potrebne strat ako o babo
s mojim Matom sme riadne na noze-ta jeho sestra ma tak vytocila,ona ma normalne nuti,ako mam vychovavat moje dieta..nerob to,urob to,preco takto,to robis zle,to este horsie..ona je taka knizkova mama..vsetko podla kniziek,uplne vsetko,este podla nich aj vetra,a malej dala dokonca do postielky teplomer,aby vedela,kolko ma stupnov v postielke.. a ja si myslim,ze ked ja jej nerozpravam a nenutim ju robit okolo jej malej to co ja si zmyslim,nech to nerobi ani ona.. a Matovi natarala somariny a my sa teraz kvoli tomu vadime do nepricetnosti..a tak nam bolo fajne =(,ale nevysvetlim mu to,,ona bola chytrejsia a povedala mu svoju verziu
a dd,co ste kupili Betke? vidis,a som sa ta chcela opytat,nevies ako to je teraz s Polskom a detmi? ci sa neda ist aj tak,ze pojdeme s Chiarkou na jej rodny list (niekto vravel),kedze ju nemame zapisanu v pase,a my mozme aj na OP ist..

dd

Safa ahoj..no ked darceky..to mi ani nespominaj :D..ja mam z toho uz hlavu v smutku, lebo neviem vobec, co komu kupit..teda brat si povedal sam, co chce, jeho zene sa s maminou skladame na jednu vec(oblecenie), sestre som vcera kupila dve podprsenky(radsej jej kupim prakticke veci, co vyuzije) a mozno jej k tomu este cosi prikupim..a mamine netusim..ona nic nechce, vzdy kazdy rok..ale ved ake su to vianoce bez akejkolvek aspon drobnosti..?ocinovi tiez neviem co kupime..a Betke uz mame davnejsie :)..a manzelovi??no to nemam vobec tusenia co..to ma stve najviac..lebo budu vianoce a par dni po vianociach bude mat aj narodky..ale ked mi nieco napadne, dam vediet :)
inak som velmi rada, ze Chiarka ma ocko v poriadku :)..a ten hematom ma velmi mrzi..a kde to presnejsie ma?verim a dufam aj ja, ze sa jej to strati, urcite ju ale budete vzdy lubit, aj keby jej to ostalo, ved je to Vase dietatko.a ked by jej to nahodou ostalo, mozno sa jej to potom bude dat nejako zakryt vlaskami..ale ta doktorka si mala radsej rozhryznut jazyk ako povedat taku vec!ze sa nehanbia niektori ti doktori za tie svoje vyroky..
a mama akoze sa na Teba vykaslala??co sa stalo?dedko je uz doma, ci ako?
ozaaaj, este tak mierne oneskorene, Safa, Matovi zelam vsetko najlepsie k meninam!Lenka, tusim aj Tvoj manzel sa vola Mato, ak sa spravne pamatam, tak aj jemu vsetko najlepsie! :) no uz sa tesim, ked sa trocha zabehnete doma a napises co a ako bolo :)
majte sa zatial krasne!

safa

lenka-ty popis co najviac zazitkov z NY...
dd-ty by si mi mohla dat nejake tipy na vianocne darceky =)) komukolvek,zenam aj muzom..a vlastne mi mozte ktokolvek hodit nejake tipy na darky
no a co sa tyka tych nasich vysetreni-ocko mame zdrave,tak sme sa modlili a dopadlo to dobre,ale..na ultrazvuku mozgu som sa tak doplakala ze az..Chiarka ma na hlavke ten hematom,no ibaze on je nemizne a doktorka povedala ze asi ani nezmizne a povedala take sproste prirovnanie- ved co,mala bude rohata... som sa rozplakala..pytala som sa preco to je tak,tak ze sa jej to stalo pri porode,ked som vlastne vtedy ja prestala vnimat,co doktor povedal,ze sa im stracam,tak pravdepodobne vtedy ze sa jej stal ten hematom mi povedali,a ze nad kostou lebecnou ma tu krvnu zrazeninu,ktora mala zmiznut,ibaze jej sa uz nad tou zrazeninou uklada vapnik,a teda sa nema ta zrazenina kam vstrebat a ostava jej to..velmi som plakala,a aj som povedala Matovi,ze ja ju budem lubit aj s takou hlavkou,len mi je luto,ze ked jej to ozaj nezmizne,ze sa jej deti budu smiat,a jej to bude luto..ved rozumiete..ale stale dufam,a stale sa modlime,aby to nakoniec dopadlo dobre,a aby to zmizlo...ma niektora mamicka s tym skusenosti,za ako dlho to zmizne ak to babätko ma?ja sa proste nechcem s tym zmierit,ze jej to fakt ostane,ja stale verim,ze to zmizne..
a musim ist,lebo zaspinkala konecne a musim upratovat a neviem co vsetko,zajtra este piect,kedze mame v sobotu tie krstiny a nema mi ani kto pomoct..mato do vecer v praci,mama sa na mna vykaslala jednoducho povedane..

kubko9

kixa, keby si otehotnela počas tehotenstva, tak si určite na prvých stránkach celosvetových časopisov.Také prípady sú registrované asi tak dva.