Ahojte. Mne sa stale tvoria na mandliach tie nepríjemné zapachjúce biele guličky tzv,čapy. Budú sa mi tam tvoriť aj po vybratí mandlí? Mate s tým niekto skusenosť?
Biele guličky v hrdle - čapy. Pomôže výber mandlí?
mojej mamke vyberali mandle este ked bola mlada a nepomohlo jej to.. stale ich mala aj potom .. aj moja babka a aj ja to mam...nemoze to byt dedicne? napr. tie zvacsene kanaliky na mandliach...
ešte chcem podotknuť že doktorka mi diagnostikovala chronicky zapal mandli, ale to uz davno XY rokov dozadu a capy sa objavili len pred 2-3 mesiacmi...a ja mam problem len s pravou mandlou ktoru mam "deravu" ked ju tak prezeram a vyberam si tie capy so sparatkom a vytovou tycinkou...od kedy to robim takto je to dost rychle vybrat ich lebo sparatko sa vojde vsade avsak musite byt opatrni :) a po vycisteni mandli si ich potriem spominanym JOXom :) ale skuste ist do lekarne a spytajte sa na nejaky sprej alebo kloktadlo proti zapalu mandle, ked sa vam tam tvoria capy :) isto vam nieco poradia
cauko ja mam rovnaky problem orl odporuca vybrat mandle co vsak nechcem preto ze to moja obvodna neodporuca a problem treba riesit inak ako hned vyberat mandle, lebo potom to moze prejst nizsie a hlbsie...skusila som JOX a ked som si ho do ust striekala pravidelnejsie tak to na tyzden uplne zmizlo...no ma fakt hnusnu chut a mna z neho dost napina takze som to prestala brat a capy sa opat objavili... znama mi vsak povedala ze mala rovnaky problem a vyriesila to alergologicka, a odkedy nekonzumuje potraviny na ktore nie je alergicka nie je ziadny problem ...takze len tolko :) ja som objednana u alergologicky a uvidim co bude dalej...ASLO som mala 500 a orl ma presviedcala ze musim si vybrat mandle a je fakt dost neprijemna bezcitna...takze tak nedajte na rady alebo \"vyhrazky\" lekarov pretoze v dnesnej dobe kolko ludi si da vybrat mandle a potom to dopadne rovnako zle bez ohladu na to ci ich mate alebo nie ked si lekar neurobi svoju pracu alebo vas organizmus sa s tym nevyrovna
Mne tie čapy sposobuju zapach u usť a to ma trapi viacej ako tie čapy. Čo robiť v takomto pripade ak su mandle inak zdrave a vyšetrenia v poriadku? Iba ten zapach mi vadi. Miniem aj 10 žuvačiek denne a ide to dosť do penazi
Mozem sa spytat resp. pripojit k teme, mavam to aj ja ale nie nejake vyrazne a mozno tak len raz za mesiac a tiez nemam ziadne problemy zapal mandli som hadam este ani nemala. Inac ja ich sama ani nevidim to len obcas ked prehltam tak mi taky maly biely kusok ostane v ustach. Ale to sa mi stava len tak raz za mesiac bez akychkolvek priznakov aj bez vsetkeho uz peknych par rokov. :D Nie je to nic vazne vsak?
sú to zvyšky potravy ktoré ostávajú v mandliach. Zvacsa to majú tí ludia ktorí majú v mandliach menšie otvory a tam sa tá potrava zachytava a zacne hnit. Ja to mam celý život a niesom vôbec chorý. Treba si to vyberat. Najlepšie rano. Bud tou tyčinkou na uši alebo aj prstom ak Vás nenapína. Inak som zistil, že čím som starší tak sa mi tie čapy tvoria menej
Baby strucne a jasne..Ja som mala tuto diagnozu, plus neustale anginy (3-4x do roka) , zvacsenie mandli, ale teplotu som nemala nikdy.. Isla som na ASLO krvne vysetretie - zistuje sa tym streptokok v organizme.. Hladina ASLA je hlavne kriterium na vybratie mandli. Normalna hladina je 120, ak mate do hodnoty do tych 600 tak sa to da liecit nejakym penicilinom alebo cim (nepamatam si presne uz co hovorila lekarka). Ja som mala 1200 a viac, doktorka ma momentalne objednala na potrebne veci. Vybrali mi mandle. Akoze neprehanam, ale mesiac som bola uplne "indisponovaná" , bolelo to dost.. Ale vsetky problemy vymizli ako mandle nemam, takze ak chcete mat uplne po problemoch, tak mandle musia von. Aj ked, zmenil sa mi trocha hlas, pretoze mandle nechrania hlasivky pred bacilmy, takze mam castejsie problemy s prieduskami a hlasivkami..ale urcite je to znesitelnejsie ako kauza- mandle :)
mne sa osvedcil matovy caj. asi tak 0,7 l denne. necitim v puse taky neprijemny pocit z tych capov. skuste
No, tak ja som dnes bola u lekarky,vysoke teploty mam a hrdlo take zapalene ze uz 3 dni som nic nejedla a boli to tak,ze vypluvam sliny,co ich nemozem ani prehltnut....doktorka mi povedala,ze mam čapy a len mi zobrala ster a dala antb.-Penicilin...uvidim uz to mam 3 dni a horucky,zimnica....
Mne sa tiez tvoria ale prisiel som na to ze posledny zadny spodny zub mam pokazeny a robi sa mi pri nom fistula, dakedy splasne a ked splasne tak sa obiavia biele zapachajuce loziska na mandliach.