Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Biele guličky v hrdle - čapy. Pomôže výber mandlí?

hmmmmmmmmmm

ludia neblaznite o tom jedle, to je infekcia!!!jedlo by sa vam tak sformovalo do guliciek?mne po vyberani mandli robili histologiu a nasli vyssie spominanu bakteriu.dostala som ju zrejme v nemocnici ako mal dieta.odvtedy sa aj lepsie citim.nehovorim,ze vzdy je to infekcia a pravetato,ale urcite to zachytenim jedlom nebude.

hmmmmmmmmmm

pomoze!!a mne mandle vyberali hlavne kvoli capom!! je to infekcia,.mne nasli tzv.aktynomyces israeli,ked si das do googl, najdes viac info.a ta my sposobovala tie capy.

lalia..

Vyšetrenie Aslo sa robí z odberu krvi? Alebo z výteru hrdla? Ak je to z krvi, tak potom mi to na ORL vôbec nezistovali, že či mam zvýšené.

nellka

V tom príspevku, čo sem dal www som sa ohromne pobavila na tom, ako mi 21mes. dieťa oznámi, že má pocit pálenia záhy:):):)Tiež nie som za zbytočné traumatizovanie detí, ani dospelých, pokiaľ je celkový stav dobrý a ak dieťa prospieva. Ale v tom článku tá mamička písala, že mu vykultivovali kvasinky a nejakého zlat. stafylokoka, ak si dobre spomínam...a to mi nepríde v poriadku.
Ja už na to kašlem, vytlačím a idem ďalej, ako dieťa som mávala časté angíny, ale je pravda, že teraz už nie. Výsledky mám dobré, žiadne zvýšené CRP, či ASLO, či niečo iné, takže to môže byť naozaj len tá strava, ako ste písali.

uff

Ludia som rada,ze nie som jedina,ktora ma tie doterne gulicky na mandliach. Ja ich mavam par krat do tyzdna,dnes napr.nemam,ale vcera som si v kuse striekala na to ustny sprej a vecer vytlacila jednu taku malu. Denne si 3 krat zoskrabavam povlak z jazyka,co mi aj pomohlo,aby sa mi tie gulky netvorili kazdy den plus si 2 krat denne cistim zuby dentalnou nitou,proste hygiena 100%,ale aj tak ma to stve uz.

sajfina

raz mi to vysvetlovali tak,že v mandliach sú akési kanáliky,ktoré majú schopnosť samočistenia,ja mám kanáliky rozšírené a nedokážu sa samé vyčistiť,zachytávajú sa tam zvyšky z jedla a potom to tam v podstate hnije a zapácha,naozaj je to veľmi nepríjemné,počula som aj o tom,že ide tieto kanáliky vypaľovať,skús to navrhnúť svojej ORL....mne to našťastie asi pred polrokom prešli samo,mala som 20 rokov,tak dúfam,že sa mi to už nikdy nevráti

lalia..

Prečo to niektorí ludia vôbec v tom hrdle nemajú? Ja to nechapem. Možno je to ako hnis, pretože, ked to tam mam tak mam aj viacej zapalene hrdlo. A ked to vytlačím, tak mam zapalene hrdlo nadalej, ale menej. A za týžden znovu a stale dookola,

sajfina

ja som to vyberala takmer každý deň koncom lyžice,tú som vždy predtým vydezinfikovala a povytláčala som ich,lebo mi to hrozne vadilo,stále som cítila,že to mám na mandliach a smrdelo to,no bleee,ale nejako mi to zmizlo samo od seba.....robili sa mi asi 9 rokov

nellka

Ahoj, tak aj ja mám tento problém, tiež mi mandle vybrať nechcú. Ja si to pravidelne raz do mesiaca vytlačím, hrdlo vystriekam tantum verde. Vytláčam to tyčinkou do uší, to je mäkké, takže úraz nehrozí. Už ma pri tom ani nenaťahuje,ale ide mi to na nervy. A hlavne mi to nepripadá normálne, predsa len, bohvie, čo tie "guličky" obsahujú...