Chcem mať dieťa, ale nechcem žiť s mužom. Poradíte mi?

Príspevok v téme: Chcem mať dieťa, ale nechcem žiť s mužom. Poradíte mi?
esthel..

Mam 28 rokov a chcela by som dieťa. Problém je v tom, že nechcem žiť s mužom v spoločnej domácnosti, kvôli dieťaťu. Nemam dobré skúsenosti s mužmi, tak preto ma ano nejako zvlášť nepriťahujú. Ale sama bez dieťaťa by som nechcela ostať žiť do smrti.
Čo si myslíte o tom keby som sa na chvíľu s niekym zoznámila, mimo môjho bydliska, otehotnela a potom mu zatajila
že som tehotná?
Chcela by som mať dieťa a žiť s ním sama, bez chlapa. čo si o tom myslíte?

nina5

jajka plne suhlasim.. okrem toho si tiez myslim ze pokial sa esthel nevyrovna s tym co sa jej stalo a bude mat dieta, tak svoj nazor urcite prenesie aj nan.. vedome alebo nevedome.. a co ked sa jej narodi chlapec? to jej nebude vadit? ja s nou fakt sucitim a je mi luto co sa stalo, ale kazdy mame nejaky problem a treba bojovat a ten problem prekonat, aby sme nasledky neprenasali este aj na ostatnych

ele

Nina ale mas pravdu v tom, ze kebyze mi da niekto "vyssi" na vyber ci chcem zit len s matkou, alebo ze mi posle aj "idealneho" otca, tak si vyberiem, ze ano chcem mat otca... No ja som na vyber nemala, tak preto si myslim ze v mojom pripade by mi ta moja mama uplne stacila, aj keby mozno peniazky chybali.. Neviem ci ste ma pochopili, snad hej :-))

jajka001_

skuste sa vzit do koze toho dietata, co bude vyrastat bez otca / bude ta asi nenavidiet ked zisti co si spravila / a voci muzovi to tiez nie je fer
aj tak si myslim ze to tu riesime zbytocne, realne ak ma averziu na muzov, dokaze sa s nejakym cudzim vyspat? a vysvetli to dietatu ako? bude ho vychovavat v lzi alebo mu povie ze zbalila prveho potencialneho darcu? aj napriek zneuzivaniu, je to velmi nespravne riesenie.

nina5

ele aky konzervativizmus? ja predsa nemam nic proti spoluzitiu zeny a zeny a muza a muza. a trosku odbocujeme od temy, lebo esthel nie je lesbicka. ma problem, ktory sa da riesit u psychologa a tym padom neobrat otca o pravo na svoje dieta a dieta o pravo na svojho otca. a v neposlednom rade o vlastne statie, pretoze si myslim ze ziadna zena by asi nebola spokojna cely zivot bez partnera.. jedine lesbicka, pretoze ta o chlapov nema zaujem, ale ta si zase najde ako partnerku zenu a je spokojna..

ele

Tu sa stretavaju dva nazory: Konzervativny tj. zalozeny na starych tradiciach a liberalny, ktory ponuka aj ine formy partnerskeho spoluzitia ako iba muz a zena, takze nemaju sancu sa stretnut..

radaca

Nie je to nic nezvycajne.Manzelstvo je totiz neprirodzeny stav,v ktorom si zakonite ludia zacnu po case liezt na nervy. Podla mna si dokonca normalnejsia.ako ine zeny,kyore chcu zit v manzelstve.

nina5

ele lenze tu ide o to ze ty si jedinecny tvor ako kazdy ostatny a kazdy preziva veci inak. za to ze ty si nebola citovo naviazana a nechybalo ti to tak to nemusi tak byt u inych. ja mam vztah s otcom bohuzial pokazeny kvoli urcitym veciam ale citim ako velmi mi chyba opora.. citim sa sama viem ze by mi bolo v zivote ovela lahsie kebyze ho "mam" naozaj a keby sa o mna zaujimal.

lesbicka

ele
aj to je nazor.. ale chapem o com hovoris.. mas svoje skusenosti.. nieje chlap ako chlap... ale tak ved sama vies...