Prosím Vás má niekto skúsenosť s vonkajšími hemoroidmi. Mám problém, že už mám hemoroid vonku a nedá sa mi zatlačiť dnu.Asi sa to bude musieť odstrániť len operáciou čoho sa bojím.
Vonkajšie hemoroidy
a ešte by osm sa chcela opýtať, či je dobre zmeniť aj životosprávu...najhoršie je to, že strašne veľa sedím...no ale ked idem niekam, tak bud sa snazim ist peso, alebo prejdem sa 2 zástavky...a som tu aj čítala, že aj prechladnutie robí svoje...ja mám práveže problém s prechladnutím...a mám aj výtoky...aj to je tomu na vine???
Poradte mi prosim...
S hemoroidmi som už skúsenosti mala, som bola aj na operácii s nimi. Lenže teraz sa mi to asi vrátilo. Pišem preto asi, lebo nemám žiadne príznaky pri stolici, ako napr. ťažká stolica, neviem sedieť na stoličke a tak...akurát jeden príznak mám. Krvácanie pri stolici. Mohli sa mi vratiť späť hemoroidy??? Alebo to bude niečo iné??? Mám len to krvácanie, nič viac. Mala by som ísť pre istotu na kontrolu ku chirurgovi??? Alebo mám počkať a kúpiť si faktu a dubovú kôru??? Poradte čo skôr - doktor či liečba samotná...ďakujem
presne tak kupel z DUBOVEK KORY,ale musi sa robit trpezlivo a poctivo dlhsi cas.
CIPKY-SPOFAX su tiez velmi dobre.HEMODIN www.hemodin.sk
A nejest drazdivu stravu,korenistu,palivu...dalej aby neobsahovala slupky napr.ako je popkorn...
Najlepsie na hemoroidy su sedave kupele z dubovej kory! Je to zazrak. Kupis si dubovu koru v lekarni alebo bioobchode.
Hygiena po kazdej stolici dobre robia studene sprchy konecnika = stahuju zilovy system no a Detralex mast mastu s este lepsie cipkz Mastu S
díky za všetky rady
ja mám tiež skúsenosť s vonkajšími hemeroidmi. Práveže pri sprchovaní studenou vodou sa citeľne sťahujú dnu. Alebo kocku ľadu zabaliť do gázy a do odstrihnutého rohu mikroténového vrecka a tak priložiť na konečník. Pomáha to aj od bolesti. Na kozmetický tampón dať kúsok s tyčinky z Aloe a tak priložiť na hereroidy. Účinok je citeľný okamžite.
ďakujem ama,si ma trochu povzbudila, ja sa tej operácii asi tiež nevyhnem, kto ti to robil chirurg,či gastroenterolog? a v akom meste?
Zabudla som ešte na velmi doležitú vec. Pri mastení konečníka robiť súčasne masáž a vznikajúce hemeroidy sa snažiť zatlačiť, až človek pocíti bolesť. Nakoniec velmi dobré sú aj jednoduché cviky, ktoré sa dajú robiť kedykolvek. Stiahnuť zadok a uvolnit. Cvičit hned pri objavení sa prvých príznakov. Sú velmi účinné a pomáhajú!!!
Aj ja som mala pred 3 rokmi veľké problémy s vonkajšími hemoroidmi, bola potrebná operácia, ktorej som sa strašne, strašne bála. Po znecitlivení injekciou do chrbta ma operovali nejakou novou metódou, kde sa hemoroidy podviazali gumičkou. Na druhý deň som vôbec necítila žiadnu bolesť a išla som po svojich domov.Asi rok som bola ako znovunarodená. PO roku sa mi začali tvoriť nové a bola som objednaná na ďaľšiu operáciu, ktorá ale nebola potrebná, pretože som sa vyliečila tým, že hneď pri prvých príznakoch (svrbenie v okolí konečníka) som robila toto: umytie konečníka teplou vodou, prikladanie letných obkladov z dubovej kôry na konečník,vysušila osúškou, zastrčila som si čipok FASTU, okolie natrela FASTU gélom, a 3x2 tabletky DETRALEXU po dobu trvania problémov. Dôležité je aj nenachladnúť, najmä od nôh. Odvtedy zvládam hemeroidy sama. Tá prvá operácia bola nutná, pretože už boli veľmi veľké a nestrácali sa tie hrčky v okolí konečníka. Netreba sa jej naozaj báť, pretože je to nebolestivé!!!!!