Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

LUDIA POMOZTE MI SCHUDNUT SOM ZUFALAA!!!

sissssa

ako som si teraz precitala aj anglicke stranky o tejto problematike, tak je to vacsinou pol na pol. Neda sa tvrdit, ze len surova strava je pre telo to najlepsie alebo len varena. Treba jednoznacne kombinovat. Zatial co pri zemiakoch si nemyslim, ze bez tepelnej upravy by som ich s chutou zjedla, tak pri paprike napr si to viem samozrejme predstavit. No kebyze jem len surovu kapustu tak ma bezpochyby nafukne :) lebo by vo mne kvasila, zatial co varena to zmierni. Tak isto aj strukoviny, typu fazula, sosovica...len tazko by ich telo stravilo surove...

jas123

no tak v jednom z tych clanokv,co si nechala odkaz si akosi protirecia:
"Podobne aj varená brokolica a zemiaky obsahujú viac vitamínu A a C, balastných látok, draslíka, kalcia a magnézia ako varené." alebo som to snad nepochopila?:)

jas123

no to je pekne,ale iba surova strava vytvara zasadite prostredie,v ktorom nemaju sancu ziadne nadorove ani rakovinotvorne bunky a tymto clankom velmi neverim,skor dam na odbornikov so 40-rocnymi skusenostami v oblasti vyzivy,na svoje pocity po danom jedle a okrem toho,dnes novinari mozu aj z tabaku urobit zdravu pochutinu,ked sa rozhodnu a chcela by som teda vediet,aki "odbornici" to vyslovili. neverim takymto clankom,ved vsade su propagovane aj "vakciny" proti chripke,rakovine krcka maternice a nikto ti nepovie,ze prave tieto "ockovacie latky" vo vascine pripadov vyvolavaju dane ochorenie.pozri sa na -odkaz odstránený- a najdes tam vela pravdy.kazda varena strava vytvara kysle prostredie,v ktorom sa mnozia choroboplodne bunky,keby varena strava bola lepsia ako surova,tak nie su cakarne plne ludi,ktori su chori,neustale im nieco je,same bolesti...a ja som zdrava,chripka je pre mna neznamy pojem a nehovoriac o krasnej postave,ktoru sa mi podarilo touto zmenou stravovania dosiahnut:))

sissssa

precitaj si co na to vravia odbornici :) www.muscle-fitness.sk ja nevravim, ze surova zelenina je zla, no tazsie stravitelna a to je nepopieratelne a aj vstrevavanie latok z nej je pre telo tazsie.

jas123

sissssa:
no este sa mi nestalo,ze by ma po zelenine zacalo naduvat alebo zeby som mala pocit,ze to tam "hnije" a to som ani nepocula,zeby zelenina,ked sa konzumuje samostatne,aby hnila,ale ked myslis...skor ti bude hnit varene jedlo ako surove a to pisem z vlastnej skusenosti.odkedy nejem varene,citim sa lepsie,nemam problemy s travenim a varene mi vobec nechyba

sissssa

majka dam ti radu ohladom sladkehe. Skus menej solit, viac korenit, jest ovela viac zeleniny a ovocia ako doteraz a pomalicky si skus zvyknut na horke cokolady. Uvidis, ze tvoje chutove pohariky na sladke ani nepomyslia :) Ak budes mat chut, kludne si daj aj sladsiu cokoladu a pod. No odporucam ti dve kocky horkej denne a najma tu zelinu a ovocie. Znizi ti to chut na sladke.

sissssa

aj varene jedlo je zdrave. Surova zelenina je sice na konzumaciu velmi vhodna, no priliz velke mnzostvo ti nestiha org. spracovavat a v tebe to zacne hnit, naduvat sa... Zeleninu ja pripravujem na pare alebo ju ugrilujem s koreninami, vtedy chuti este vyraznejsie :) Co sa tyka celovo varenych jedal, mali by sa jest na obed, mali by obs. co najviac bielkovin (maso, vajicka, strukoviny, mliecne vyroby), sacharidov pomenej (zemiaky, ryza, cestoviny) a najmenej tukov(ak tak olivovy olej najlepsie). Na veceru staci studene jedlo, no aj varene neuskodi.