Pocit zbytocnosti, depka - neviem z nej von

Príspevok v téme: Pocit zbytocnosti, depka - neviem z nej von
depka

ahojte. myslim,ze podobna tema tu uz niekde koluje, ale... Nevadi. Prvykrat v zivote som v strasnej depke.. Mam pocit, ze som uplne zbytocna. Samej zo seba mi je zle z takehoto pocitu, pretoze pre mna je zivot krasnym a velkym darom a nikto tu nie je zbytocne.. Viem, ze ono to raz prejde, ale.. Mam pocit, ze teraz uz len prezivam a a nezijem.. Zda sa mi, ze o vsetko dolezite prichadzam, o vela dolezitych ludi - prisla som o milovaneho cloveka (rozchod), teraz sa mi zda, ze prichadzam o dobreho kamarata.. Stale rozmyslam, kde je chyba, co robim zle. Ale na nic neviem prist.. Mam malo priatelov, na nete ich mam "vela" - kazdemu z nich dokazem poradit aj pomoct, ale sebe nie..Potrebujem najst Nieco.. Ale to Nieco vobec netusim co je. Nieco, co mi pomze, zachrani ma a da mi zase pocitit, zetu je miesto aj pre mna..Ked som dnes sla domov, sla som ako telo bez vnutra, cez cestu som sla takym sposobom, ze som uplne kaslala na to, ci ide nejake auto a to zacalo byt pre mna alarmujuce.. Co to robim? kde sa stratilo to usmiate slniecko?? Viem, ze so sebou musim nieco urobit, ale ja fakt neviem co.. Nechcem si hladat kamaratov "nasilu", a neviem kde ich mam hladat.. Na akom kruzku, alebo com..Prichadzaju vianoce a ja sa vobec netesim..Skor mi je z toho strasne smutno.. mam pocit, ze nemam nikoho(o rodine teraz nehovorim, lebo tu mam najlepsiu na svete).. Sama citim, ze sa uzatvaram do velmi zvlastneho sveta, ale asi zacinam byt apaticka, ako keby som uz nemala sil s tym nieco urobit..Nechcem sa s tym ale zmierit, pretoze chcem znova zit normalne a chcem sa obklopit vela ludmi, ale akosi neviem najst cestu, sposob.. Piste sem uplne cokolvek.. sady, nazor.. co len chcete.. Dakujem :)

mama2

Každý by si mal uvedomiť kde je, či na zemi alebo už načisto uzavretý do seba ako hlavne dlho to už trvá. Tieto stavy ako "depka" v úvodzovkách to si prešlo už veľa ľudí. Ale tie môžu trvať len krátko Treba len zvážiť aká je situácia. Nie som žiaden odborník, ale mám už niečo preskákané.
¤#× Ty sa radšej daj do rúk odborníka vieš, to čo som čítala od Teba, to mi už naozaj normálne nepripadá. Skúšal si už asi dosť, a ako vidím máš zmáknuté aj odborné veci. tak daj na bábiku. Za pokus nič nedáš Veď len skús ísť za lekárom a až potom rob čiaru.

mama2

bábika , ja som to nemyslela tak že moja rada je samoliečiteľstvo (na to si asi narážala), to patrilo tým zle rozídeným partnerstvám,prpípadne iným banálnejším zlým skúsenostiam keď nikto nikoho nechce vidieť a myslí si že sa mu zrútil svet. Ja sama som prešla život týranej ženy, po rozvode nepekného ďalšieho obdobia keď sa mi už ráno nechcelo vstať a ísť medzi ľudí. Chodila som ako mátoha len tam kde som naozaj musela a "depku" som si užila až až. Samozrejme že keď je stav vážnejší, treba ísť za lekárom. Na to mám rovnaký názor.

¤#×

Nedostatok serotonínu alebo dopamínu, prípadne ich nadbytok v mozgu sa dá zistiť až pri pitve :-(.
Pohovor u psychológa/psychiatra môže všeličo odhaliť, tak isto môžu vo veľkej miere zabrať lieky. Ale ak sa každý spoľahne len na toto, tak sa z toho naozaj nikdy nedostane a ostane tak celý život.
Ja sa z toho dostávam. Síce veľmi pomaly, ale predsa. Odmietol som aj psychológa, aj psychiatra aj lieky.
Nie je to jednoduché ani pre mňa, ale CHCEM!!!
Som už moc starý na to, aby som sa správal ako urevané decko. Som rád, že som si to uvedomil.
Viete čo ma vyburcovalo ?
Začal som čítať toto fórum a uvažovať nad všetkými vašimi príspevkami.

babika

Dúfam, že sa nepoučíš, z týchto \"liečiteľských\" rečí.Vety typu: kašli na ti, ved sa smej ti absolútne nepomôžu.Uvedom si, že depresia je choroba, t.j. nedostatok serotonínu v mozgu, ktorá sa prejavuje zmenou nálady, skleslosťou.....proste stavom, ktorý máš. Ak je to naozaj depka, dobre mienené slová ju nevyliečia. A neliečená depresia je svinstvo, poznačí teba, tvoje správanie, reakcie okolia na teba. Ja sama som sa liečila na depresiu, proznám len krátko, ale už NIKDY by som sa netrápila ako predtým. Po 5 dnoch liečby som sa cítila vynikajúco, získala som nadhlad nad problémami. V prvom rade si daj urobiť jednoduchý test u psychiatra, ktorý zistí, či je to depka, stresový prejav a iné.Ver mi, mne aj iným pomohli antidepresíva a nečakaj, pokiaľ sa choroba rozvinie, lebo budeš musieť brať lieky dlhodobo. Už som 1,5 roka bez liekov a som v pohode. Držím palce.

mama2

Depkári!! Ja mám jeden osvedčený spôsob ako sa dostať z tých stavov ktoré opisujete. Sadnem k počítaču, otvorím World a píšem, píšem a píšem. Píšem to čo ma trápi, adresujem to vždy tomu komu to patrí, .....ale nikdy to nepošlem. ....Potom si článok vytlačím, prípadne niečo doplním a verte neverte mne sa uľaví. Som pri písaní zlá, napíšem všetko čo ma bolí a kde cítim že je na mne páchaná krivda, proste to dám na papier. Za môjho života poviem Vám, bola by z toho celkom slušne hrubá kniha. Skúste to a možno to pomôže aspoň niektorému z Vás. Caute

mama2

Tony má pravdu. Nikdy to nebude také zlé aby to nemohlo byť ešte horšie. Ale to nie je negatívna ale pozitívna rada. Keby som Vám chcela vniesť ešte viac negativnych myšlienok, napísala by som Vám čo všetko som v živote som prežila, vždy som si myslela že to čo som prežívala bolo najhoršie. Ale omyl! Prišli aj pekné chvíle ktoré za to stáli ... aj keď práve teraz znova prežívam ťažké obdobie. Drží ma na hladine len to, že všetko čo som prežila predtým mi dalo akú takú silu a dnes len čakám že to zlé znova nejako prejde. Držte sa debkári!! Ako som porozumela, všetci ste ešte veľmi mladí. Ja už mám niečo za sebou, tak mi verte. Nič nie je také zlé ako vyzerá.

depka

Pri vsetkej ucte k tebe a este vascej ucte k Tomu, ktoreho spominas.. To bolo troska odveci... Ja veriaca som... Verim, ze mi pomoze a to ako na tom teraz som, urcite svoje opodstatnenie ma a deje sa to pre nieco.. rada by som ti o tom napisala aj viac, ale nechcem tu.. tak posli mail ak chces

depka

stale ho lubim :-( dnes sme sa stretli. (skusam s nim byt kamaratka). najradsej by som bola, keby sme znova boli spolu... a neviem, ci je to take nerealne.. ale nechcem sa o nic pokusat.. bojim sa, ale.. ho lubim :-(((((((((((