Prirodna liecba na atopicky ekzem?

1111lucia25

Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať, či niekto s vás nemá skúsenosti so sírovým kúpeľom. Môže sa používať ak je ekzém veľmi rozšírený a zapálený? Všade píšu inak, čo vám pomohlo na liečbu ekzému?

glorinka

na atopický exém sú vynikajúce tieto výrobky www.ekzemyprirodou.sk sú čisto prírodné, žiadna chémia, pôvodne masť vyrobila matka pre svoju dcéru doma v kuchyni

Modro

Ja mám atopický ekzém už od malička. Každý rok mám obdobia keď sa mi objaví ekzém a musím ho liečiť. Neviem čo to spúšťa. Vždy som ho liečila pomocou krémov, v ktorých boli samozrejme kortikoidy. Posledných pár rokov to bolo lepšie ale koncom minulého roka sa mi začal tvoriť agresívnejšie. Najprv som ho liečila znova len kortikoidmi ale začal sa mi vždy vracať a nikdy ho to úplne nevyliečilo.

Keď som bola menšia ( mám 16 ) som sa nezaoberala tým či to má alebo nemá aj nejaké iné vedľajšie škodlivé účinky. Teraz však už viem o tom že to naozaj je len taký hnus v obale akože pomoci :D ako všetky lieky.

Snažím sa ho liečiť prírodne avšak nemám v tom veľké skúsenosti preto to zatiaľ neprináša až také veľké výsledky, preto ak máte nejaké rady veľmi by ste mi nimi pomohli :).

Zatiaľ mi veľmi pomohol propolisový krém, ktorý sa mi dal ale dosť ťažko zohnať, najlepšie je vyhľadať včelára ktorý takéto krémy vyrába :D, a aj ľanový olej, ale mám pocit že ten pokožku až tak nepremastní do hĺbky.

alen

Mám doma knihu od Igora Bukovského a pre atopický ekzém je tam táto úprava stravy:

Vylúčte nasýtené mastné kyseliny nachádzajú sa v čerstvom mäse, masti, údeninách, vnútornostiach, mliečnych výrobkoch a masle.
Vylúčte cukor a sladké jedlá vrátane koláčov, dobošiek a keksov.
Obmedzte príjem kofeínu a alkoholu.
Zvýšte príjem esenciálnych mastných kyselín nachádzajú sa v orechoch, olenatých semenách a morských rybách.
Konzumujte naturálnu ryžu, pšeno a proso.
Z ovocia konzumujte drobné bobuľovité ovocie čerešne, jahody, maliny, ríbezle, černice, čučoriedky, brusnice, goji, hrušky, granátové jablko.
Zo zeleniny konzumujte cviklu, hrášok, brokolicu, kapustu, zelené vňate.
Semienka pomleté ľanové, sezamové, tekvicové, slnečnicové a oriešky.
Veľmi pomáha aj pitie 97% aloe
www.zdravevankuse.webnode.sk

branka

je tu jedna liecitelka na slovensku. vola sa albertova. len tu o nej ludia pisu, ze uz nejaky cas nepracuje. o nikom inom neviem kto by ti mohol v tom pomoct.

atopik

Som atopik a silný alergik od detstva. Vyskúšal som hádam všetky prípravky a liečby ktoré existujú, nič poriadne nezaberalo. Tento rok ma donútili známi skúsiť marihuanu. Dal som sa presvedčiť na jednú dávku alebo ako to oni volajú a čuduj sa svete mám od vtedy asi pol roka pokoj. Kožu mi akoby znecitlivelo, je to síce divný pocit a za výsledok stojí. Prestal som sa škrabať, nič nešteklí a ak hej tak nie v takej miere ako pred tým, dá sa to v pohode ignorovať. Ak fakt už nič nezaberá, odporúčam skúsiť. A áno je to droga, ale to sú aj všetky kortikoidy. Ak nechceš isť na to tak extrémne odporúčam ti dať si spraviť testy z krvi u alergiologičky na histaminovú intoleranciu a alergie. Tie veľa prezradia a pomôžu sa ti vyhýbať tomu čo nemôžeš.

shenya

ahojte. moj priatel je tiez atopik od detstva. mal rozne obdobia, aj dobre aj zle. asi pred pol rokom sa mu to opat zhorsilo. nasli sme na nete prispevky o boraku lekarskom, ktory na ekzem pomaha. vyskusal ho, uzival borakove kapsule mesiac a rany sa mu zahojili a teraz ma pekne ruky. ja ho teraz beriem na akne.