neviete mi niekto poradit nejaku prirodnu liecbu?mam strasne suchu kozu,ktora svrbi a nepomahaju ziadne mlieka,masticky,oleje,uz som zufala,poradite mi niekto?
Prirodna liecba na atopicky ekzem?
Dobry den. Syn mal atopicky ekzem od narodenia. V zhyboch na tukach, pod kolenami, na krku na nose, v hlave no katastrofa. Kazde rano rozskrabane cele telo. Hambil sa chodit medzi rovesnikov. Vzdy pomohla iba hormonalna mast belogent a pod. Pred tromi mesiacmi zacal pit kefir z tibetskej huby a ekzem je po 19-tich rokoch prec!!!!! Odporucam. Ale treba to sem tam premastit bud modrou indulonou alebo zakladovou vazelinou z lekarne.
Takze je to o stravovani. Teraz moze jest cokolvek. Kysle pikantne atd.
Riesenie byva casto velmi jednoduche. Spytajte sa svojho tela, co mu chyba. Vynechajte tucne maso, nezdrave jedla, nahradte ich cerstvou zeleninou a ovocim, pite len cistu vodu, urobte si ovseny kupel (vhodny aj pre babatka) a hlavne zbavte sa stresov. zbavite sa ekzemov, budete sa citit lepsie, plni energie
Ahojte. Ja som sa teda nachodila po lekároch a nakoniec aj mne na ekzém zabrali prírodné prípravky. Dvakrát prípadne aj viackrát za deň používam telové mlieko Easy Milk a pred nanesením si problémové miesta čistím mydlom, ktoré obsahuje soľ (Poklad transylvánie).
Občas to doplním konopnou masťou, prípadne aloe vera prípravkami, ale to nie každý deň. Toľko času zase nemám :) Ale vážne, to telové mlieko mi fakt pomáha a ani nie je drahé.
Skúste www.protopan.sk. Je to komplexná liečba zvnútra i zvonku, teda starostlivosť o pokožku spolu s výživovými doplnkami. Při atopickom ekzéme nstačí mať dobrý krém, musíte sa liečiť aj zvnútra. A toto je naozaj bomba, nič lepšie som zatiaľ nevyskúšala :-)
ahojte baby,
chcela som sa podelit o svoju skusenost..mala som po tom ako som pracovala v jednom nakupnom centre (klima - roztoce, plesne, alergeny)silny atopicky ekzem najma po celej tvari a aj na ruke..bolo to strasne, aj sa mi zle hybalo vieckami..dala som aj vypoved a zacala sa liecit. najprv mi dali 3 silne injekcne davky medrolu na restart tela.po par dnoch sa mi to vratilo, ale uz nie v takej extremnej forme. pouzilvala som biolampu, cisty konopny olej (ten straaasne pomohol) a teraz pouzivam konopny krem na tvar od Cannaderm. Okrem toho som nezistila ziadny potravinovy alergen, ale psychika ma v tomto ochoreni velku rolu..ja napriklad som zistila ze som davala malo najavo svoj skutocny nazor, vzdy som sa poodala okoliu a tomu co chceli oni, lebo som sa bala ze ma nebudu mat radi..teraz s tym dost pracujem a pouzivam ten konopny (ani nechodim k moru) a musim poklopat ze uz pol roka mam pokoj.,
Obyčajný olivový olej. to je liek na všetko
Niekedy len stačí vyhodiť všetko, čo nám škodí (čokoláda, citrusy, nevhodná kosmetika, aviváž) a ekzémy sa stratia sami
Tento rok malo more znova na našu pokožku očistný účinok, takže znova pre všetkých atopikov určite doporučujem pobyt pri mori. Mladší synček mal asi dva týždne pred dovolenkou strašný ekzém po oboch nožičkách, mala som strach, aby mu tento rok more viac neuškodilo ale pokožku má krásne hladkú. Na rady viacerých z vás sme tiež skúsili protopan a zatiaľ sme s ním veľmi spokojný. Objednali sme si telové mliečko a opaľovacie mlieko z ich e-shopu www.protopan.sk. Dodávka až do domu ani som nemusela behať po obchodoch
Ide dovolenková sezóna, mne na ekzém vždy najlepšie zaberala morská voda. Všetci, čo máte problémy s ekzémami a máte tú možnosť, oddychujte pri mori. Kombinácia mora a častého premasťovania pokožky mi zabrala vždy
Moja veľmi dobrá skúsenosť s liečbou ekzému u Ľuby Albertovej v Bratislave. Som zo Žiaru nad Hronom, musela som tam zájsť osobne na vyšetrenie, ale nebanujem.