Extrasystoly

Príspevok v téme: Extrasystoly
lalalalla

V poslednej dobe mavam hlavne vecer a rano pri prebudzani take neprijemne pocity na hrudniku take poskakovania srdca , proste citim nejaku arytmiu...docitala som sa o extrasystolach a aj o tom ze nemusia byt az tak nebezpecne.. lenze ja to mam aj viac krat za minutu potom aj hodinu v pohode a potom zas... bojim sa strasne toho ci mi nemoze zlyhat kvoli tomu srce alebo podobne.. bola som s tym aj na pohotovosti lenze akurat vtedy som ich nemala.. objednali ma na holtera lenze pokym na neho pojdem sa zblaznim od strachu.. dneska som bola na ergometrii a vsetko v poriadku... az na dychavicu.. co si o tom myslite ? mam sa stresovat? uzivam betablokator a magnezium..

Kwiki

keksa : o 2 tyzden mi budu robit kompletne holter (24 h), echo a ergometriu, len ked si predstavim, ze este 2 tyzdne cakat tak mi je zle

Kwiki

keksa : asi si ma nepochopila..preco sa hotler ekg dava len na 24 hodin ? preco sa nedava na tyzden alebo aspon 3 dni ? jeden den zaznamenavania je podla mna malo..

Kwiki

Mam otazku, preco sa Hotler dava len na 24 hodin ?? preco sa nedava napr. na tyzden ?? mne byva tiez zle..mavam vyboje na hrudi..ako keby sa mi zastavilo srdce a znova nabehlo...a ked lezim v posteli a chcem ist na zachod tak jak vstanem sa mi srdce spomali a po case rozbucha, to iste ked idem pesi a zrazu si sadnem ako by sa mi spomalilo srdce a potom sa zas rozbehne. je to take pomale a velmi vyrazne bbusenie.. Samozrejme ked idem kardiologovi tak je vsetko v poriadku...o 2 tyzdne ma caka hotler, echo a zatazove, tak uvidime

aigner

Vidím, že nie som sám kto má tento problém. Nemám tie ES často, ale keď tak sú pomerne silné, normálne mi to stiahne žalúdok a potom to príde... užívam egilok, ale akosi to nepomáha... Tiež mi lekár povedal, že je to normálne vraj extrasystoly má každý, len niekto ich vníma intenzívne a niekto vôbec. Vraj je to dôsledok stresu...

RNG

Okrem stresu moze sposobit poruchy tepu aj nedostatok K, Mg Ca a nedostatocne vytvaranie adeninu(predtym vitamin B-4) a ATP(adenin triphospate). Totiz obe poruchy, ci uz extra tep alebo vynechavanie su vlastne poruchy nervovych signalov, ktore sa tvoria v mieche a aj v samotnom srdci a v tom maju nejak komplikovane ulohu energeticke hladiny, kde hlavne mitochondrie ucinkuju, ktore potrebuju ATP na svoju cinnost, tiez aj nepriamo ubiquinol(CoQ-10)

kamillo-47

Ja som to teraz tiež dostal, vyzerá to ako dôsledok stresu. Mal som pred tým zapálené ucho a bral som antibiotikum. Myslel som si, že to z toho antibiotika, tak som ho hneď vysadil. Zápal síce prešiel ale extrasystoly trvajú. Bol som s tým aj behať 7km, cca 40 minút a neprešlo to ani z behania. Musím predlžiť zajtra trasu na cca 10km. Meral som si tlak, mám pomerne vysoký 150/90 a čo ma desí, pulz okolo 50, raz dokonca bol 39. Behávam pravidelne, ale i tak sa mi to zdá dosť málo. Dúfam, že to prejde, lebo nechcem ísť obťažovať lekára?

synergy

ahojte, aj ja som mával podobný problém, teda, že mi pri námahe preskakovalo srdce teda tzv. ES, potom sa to začalo diať aj v kľude. nevenoval som tomu nikdy pozornosť, pretože som športovec a každý rok som musel absolvovať všelijaké vyšetrenia a nikdy mi nič nenašli... keď som so športom prestal, začal som tomu venovať viac pozornosti, veď ako tu všetci píšete je to nepríjemné a dokázalo mi to pokaziť celý deň. Našastie mi lekárka poradila vynikajúce kardiocentrum, tam mi až lekárka našla vrodenú vadu na srdci v podobe rozšírenej cievy a predpísala mi betablokátor NEBILET, fakt výborný liek, berú ho aj tehotné ženy a k tomu dávam MAGNEB6 premium a cítim sa fit aj keď za posledné dni som to zas začal pociťovať asi tak po pol roku a veru, môže to byť aj zo stresu, škola, práca...