V poslednej dobe mavam hlavne vecer a rano pri prebudzani take neprijemne pocity na hrudniku take poskakovania srdca , proste citim nejaku arytmiu...docitala som sa o extrasystolach a aj o tom ze nemusia byt az tak nebezpecne.. lenze ja to mam aj viac krat za minutu potom aj hodinu v pohode a potom zas... bojim sa strasne toho ci mi nemoze zlyhat kvoli tomu srce alebo podobne.. bola som s tym aj na pohotovosti lenze akurat vtedy som ich nemala.. objednali ma na holtera lenze pokym na neho pojdem sa zblaznim od strachu.. dneska som bola na ergometrii a vsetko v poriadku... az na dychavicu.. co si o tom myslite ? mam sa stresovat? uzivam betablokator a magnezium..
Extrasystoly
aj ja mam es a niekedy vznikaju paradoxne pri fyzickej namahe, napr. pri behu, vzdy ma to vydesi, na vysetreniach som bola
Pozdravujem vas. Mna ES trapia uz par mesiacov. Mavam ich vacsinou poobede a pred spanim. Som z tych ktori ich maju vyraznejsie, dlhotrvajuce s panikou...tiez som presiel EKG, podobne ako vsetci a vsetko ok. Asi pred tyzdnom som zacal vyrazne sportovat, kazdy den aspon hodina cvicenia do mokreho tricka... plus rano a vecer beriem magneziove tablety Galvex- 2x 500 mg a kupil som si cerveneho draka, zmes byliniek, odporucal to nejaky typek na fore Extrasystolista:-)...uz 5 den ziadne ES...som z tych ktori nedavaju na rady akoze zazracnych bylin, tabliet a pod.... skuste cvicit, prijimat viac MG, a skuste toho cerveneho draka...a podstatne na zaver... nikdy to nie je len z psychiky akoze psychika nie je bez tela...drzim palce...vykasajte rukavy a bojovat.
Ahojte. Mam 30 a kedze mi dost pomahaj Vase prispevky tak pridam aj ja moje skusenosti. Uz asi 4 roky dozadu sa u mna zacalo objavovat, ze mi sem tam poskocilo srdiecko resp. zacalo busit ako dive. Uz dlhe roky mavam cez den vysoky tep nievo medzi 90-100 a to aj v pokoji. Nejak som si to nevsimal az do minuleho roku kedy som zacal mavat dost silne mimoudery srdca tzv. Extrasystoly. Kedze to zacalo byt pre mna velmi neprijemne, navstivil som kardiologa. EKG v poriadku, tep 124, sono v poriadku. Holter v poriadku obcasne extrasystoly. Na tep mi napisal Egilok inak nic. Samozrejme som ho nebral pretozr po navsteve lekara vsetko ustupilo a ja som na to prestal mysliet. Takmer presne po roku to prislo. Po dost hektickom stvrtroku 2013 prisli v auguste najprv extrasystoly (2-3) denne. Vsetko to zacalo po serii neprijemnych udalosti v mojom blizkom okoli. Po mesiaci som musel volat k mamke zachranku a prisli na rad takmer kazdodenne zachvaty uzkosti a paniky, pocit bezradnosti. Lekarka to na mne spozorovala a naordinovala mi frontin. Vsetko sa upravilo. Akonahle som vysadil frontin extrasystoly sa vratili. Siel som okamzite ku kardiologovi ktory spravil opatovne vysetrenia, ktore boli identicke s tymi pred rokom. Za tie tri mesiace odkedy som zacal zazivat tieto maximalne neprijemne pocity ktore vo mne zakazdym navodia pocit ze umieram som si toho dost o tychto problemoch nastudoval a moje postrehy mi potvrdil aj kardiolog. VSETKYM, KTORY SA V TOMTO TEXTE NASLI: Vysoky tep a extrasystoly nie su chorobou srdca! Ak je srdce inak zdrave(ekg, sono, holter) ziadna nahla smrt nehrozi! Jedna sa vazne o stres a teda PSYCHICKY PROBLEM. Ak su pre Vas tieto priznaky neprijemne(o com nepochybujem) naozaj navstivte psychologa a hlavne si pytajte na psychiku lieky lebo podla mna naucit sa pozitivnemu mysleniu a hlavne nestresovat je v tomto uponahlanom svete a zivote takmer nemozne a ak ano trvalo by to mnoho mnoho dni. Dufam, ze Vam tychto par riadkov pomohlo aspon tak ako mne tie Vase. Prajem Vam pevne nervy, skore uzdravenie(psychicke) A hlavne NECH NAM TO VYJDE A PRESTANEME SA KONECNE OBAVAT NICOHO. Pretoze mi to znizilo kvalitu zivota minimalne o 90% a nielen mne, ale aj mojmu okoliu a najblizsim. ;(
Tak vidim ze som zavital k vam do klubu...uz som mal pocit miestami, ze srdce dobilo. Po precitani tejto diskusie vidim ze este nejaky ten rok pozijem :D. Pri tejto ES ma clovek fakt pocit ze uz dozil...
Podla mna to je zo stresu...zacalo to vtedy ked sme mali vo firme horsie obdobie a rano som zacal pijavat na lacno kavu!!! Takze vysadzujem oddneska rano kavu.
velmi mi pomohla tato diskusia, budem lepsie spat
Urcite ten pocit nie je prijemny, mal som mozno 3 za minutu a uz som sa tak zlakol, ze som si volal zachranku. Zopar vysetreni v nemocnici a ze mozem ist domov, ze su to iba KES komorove extrasystoly, ale preco-zaco-z coho ... sam neviem.
Zdravim, vidim ze ludi s tymto problemom je vela... je to neprijemny pocit... a cisla 280 alebo 1500 za 24 hod. je v pohode....skuste tak tyzden s dennym cislom 13 000. To je cca 10 za min, kazdy 6 uder akoby vynechany a nasledne jeden poriadny. Esteze to je len kazdy 2 mesiac taketo, bezne tak 4000, alebo niekedy ked sa dari tak nic :-). Vraj este nic na paniku, lieky len od 15x za minutu. beriem iba concor, ale nemam pocit ze by k niecomu bol. "Naucte sa s tym zit". Ked sa zle dycha, ked je strach ze srdce ten napor nemusi vydrzat. Ja odbornik nie som, ale mam strach, a ten este viac skodi. Vsetky vysetrenia v poriadku...len nieco navyse co sa vyliecit neda. Nik nevie z coho to je. Podla odbornych textov, je to vysoka hladina adrenalinu v krvi, a taka sa tazsie odburava. Hranica hormonov je do 4,20. Ja mam 4,19, takze v "pohode" Nik asi neuvazuje ze nie kazdy clovek ma ine telo, a nie kazdy znasa takto stanovene hranice. Skuste viac pohybu kto mate problemy, hormon sa skor odbura, aj ked v noci si ist zabehat kolecka ... tak si budu ti okolo tukat na celo. Nic nove som sa tu nedocitala, ani ziadne overene rady. Tak len pocitat, kedy tych uderov bude 15, a vydobit si viac vysetreni, kedze kazdy problem dovod musi mat....a snazit sa to dokazat. Fakt to otravuje zivot, a kto toto nema tak si to nedokaze ani predstavit. Prajem vsetkym pevne nervy :-)
Zdravím.Mám 17 rokov a ES ma trápia asi rok a pol.U mňa sa vyskytujú dva druhy extrasystol- pocit vynechania srdca,preskočenie srdca. Mám ich takmer každý deň niekoľko...Spravidla ich mám najviac,ked som fyzicky unavený,nevyspatý,... Pravidelne športujem,a pri športe nemám problémy-nie vačšie ako v kľude a aspoň to ma uspokojuje. Bol som niekoľkokrát u kardiologa, a ten mi spravil EKG, s tým že je samozrejme všetko v poriadku ;) povedal tiež, že moje problémy môžu byť sposobené aj spomínaným nedostatkom spánku, a tiež že v mojom veku niesú takéto nezávažné problémy so srdcom vínimočné. Takže sa nazdávam že tieto zakopnutia srdca asi naozaj niesú nič vážne,aj ked sú naozaj nepríjemné :( Teraz sa snažím na ES nemyslieť, pretože na srdce vraj do veľkej miery vplýva psychika(aj ked to nieje lahké,lebo aj ja som z tých ktorý si veci nedokážu takéto jednoducho len tak vyhodiť z hlavy...hádam by som na záver ešte všetkým odporučil dbať na hodnoty horčika,vápnika,draslíka... príjemný deň :)
no zapojím sa viem čo to je extrasystólia neviem to už vydržať hlavne v klude ide ma roztrhnúť na hrudi bol som na holtery a mám ich až 1500 za 24 hodín je to hrozné užívam betalok ale nič nepomáha pridali mi rythmonorm ale nič dokonca sa mi vidí že eštre horšie mám vrodenú srdcovú chybu zhrubnutý srdcový sval , ak niekto vie poradiť čo sa stým dá robiť tak sem stým lebo už to začína ísť aj na hlavu dakujem
Ahojte. Som rada, že som našla spolutrpiacich. Aj ja mam ES. Prvykrát sa zjavili po vypití silnej kavy a strašne som sa zľakla, pretože mam rozširenu aortu/Marfanov syndrom/. Keď sa to ani po hodine neutišilo tak som si zavolala RZP. U6 tie ES boli každa 2 ozva. Pichli mi Diazepam a prešlo to. Asi po mesiaci sa to objavilo opať bez akejkoľvek pričiny ale len v kľude a hlavne ked som si ľahla spať to bolo neznesiteľne. Určite mi date za pravdu,že s takou uzkosťou sa zaspat neda. Vtedy mi kardiologička nasadila Betaloc ale bolo to ešte horšie. Potom mi ho začala postupne vysadzovať a ES zmizli asi na 2 mesiace. Tak prišiel jeden veľky šok/rodinna tragedia/a ES sa vratili ale nie hneď ale asi tak po mesiaci. Lekari to riešili Lexaurinom. To sa mam teraz dopovať liekmi na ukľudnenie? Nerada by som si na ne zvykla. Čitala som tu o Q10 ešte sa chystam to vyskušať.
ahojte,skuste dobru bylinku na srdiecko--odkaz odstránený-