Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Koniec s fajčením

Príspevok v téme: Koniec s fajčením
Berusiatko

Rozhodla som sa prestať fajčiť, už tretí deň som sa cigarety ani nedotkla..doteraz sa u mňa prejavili asi všetky možné abstinenčné príznaky, ale zvládla som to. Mám ale problém, strašne ma bolia plúca a mám pocit ako by som sa nemohla poriadne nadýchnuť, stále kašlem, ešte viac ako keď som fajčila. Je to normálne??teda hlavne to, že ma tak strašne bolia plúca a nedá sa mi nadýchnuť...

Vik_torka

to ťa možno aj z toho bolí, že si to namýšľaš. všetko je to o hlave, pokiaľ to budeš mať v hlave vysporiadané, tak nebudeš mať žiadne ani takéto abstinenčné príznaky.

Kalgan1

Ked napr. mesiac nefajcis a potom si len 1 cigu zapalis, je to akoby si zahodil do kosa cely mesiac a zacinas zas od nuly. Zo dna na den je najlepsie, i keď kruté. Najhorsia je psychicka zavislost, napr. ked ma clovek uz rutinu, ze rano ciga ku kave, ked si v strese, ked sa nudis, ked cakas, po jedle, pocas pitia alkoholu atd. atd. Treba si najst nahradu, vytvoriť inu rutinu, alebo mat skalopevnu volu a proste odolat. Najlepsie je si stale hovorit: vydrzim tento deň. Na dalsi den si zase povies, vydzrim tento den. Vzdy 1 den za druhym. Pomáha samozrejme, ked mas voľnočasové aktivity, a pri tom na to nemyslis. Cvicenie tiež pomáha. A najlepšie je vobec 1 mesiac nepiť ani kvapku alkoholu, lebo mozog je uz zvyknuty na kombinaciu alko -> ciga.

jaroslavica

podla mna to je normalne, lebo to telo bolo na nieco zvyknute a zrazu tu latku nedostalo tak si ju pyta tymto sposobom. ked sa bojis, behni ku doktorke ale myslim ze to je v pohode.

Tomas12345

dobreuz :

Neviem ako to je s týmto, nezistoval som si to kolko ludí vysádzalo naraz a koľko postupne.

Každopádne však ak vysadíš cigarety naraz tak budeš mať silné abstinenčné príznaky a to nie každý dokáže zvládnuť. Nie je preto lepšie vysádzať po malých dávkach, abstinenčné príznaky nemať a týmpádom sa i tie cigarety budú lahsie vysadzovať a vstúpne pravdepodobnosť ich úspešného vysadenia ?

Tomas12345

Franco260 :

No ty si spravil chybu že si tie cigarety vysadil zo dna na den, mal si to vysadzovať len postupne po malých dávkach.

Kalgan1

Je to normalne a budeš ešte chvíľku kašľať. Zacinaju sa ti v plucach uvolnovat vsetky skodliviny z cigariet. Budes vykasliavat hliene, viac sa potit, mat pocit zvyseneho krvneho tlaku, to vsetko sprevadza precistovanie pluc. Az ked clovek prestane fajcit, zisti ake hnusne vlastne tie cigy boli. Kazdopadne vela stastia s prestavanim.

Franco260

Dobrý deň, chcem popísať môj problém s fajčením. Fajčil som od detskych rokov. .Pokúšal som sa prestať fajčiť medzi 20- 30 rokom svojho života 2 krát vydržal som max. 2 dny. Vo veku 45- 50 rokov som fajčil denne 40-45 cigariet. Raz som bol trochu prechladnutý, mal som 2 krabičky cigariet ( v jednej 3 chýbali) a skúsil som prestať fajčiť. Po 3-5 dňoch začali s mojim telom obrovské problémy: potenie , nevolnosť, pochopiteľne nervozita.Telo si pýtalo nikotín. To trvalo asi 14 dní , ale nutkanie na cigaretu neprestávalo. Bojoval som s tým 1/2 roka , vydržal som a od tej doby som si "nepotiahol". Mám 79 rokov.. Doporučujem všetkým , ktorý sa o to pokúsia vydržať a "neskúšať".

Ajjaprestavam

Trixx
Aku appku?:) tiez som sa rozhodla prestat skoro po 9 r. Fajcenia, zatial mam tak isto 3den, bez abatinencnych priznakov, ani ma nic neboli....:O drzme si navzajom palce

Kajo 60

Ja fajcim 54 rokov a ked nemam tak nazbieram spaky vitrusim tabak s balim do papierikov.hrozne nedari sa my prestat .Uz premyslam o ostrove kde by ma niektovysadil bez cigaret snad potom.Nema s tym niekto skusenost?