Ahojte všetci,do utorka potrebujem informácie o liečení v BA Fakultná nemocnica. Som u Doktorky Dímovej, neviem ako vy...
Ale ak môžete, napíšte mi, ako to tam funguje, režim a pod...
Ja sa tam bojím ísť :(
Všetky INFO o liečení v BA /fakultná nem.
aj ja som sa liecila vo Fakultnej nemocnici, no mozem povedat, ze ja som nebola az tak prisne kontrolovana.
mne napriklad nevzali ziadne veci, ani mobil, no ako hovori pusate, u kazdeho je to asi individualne. knizku si tam kludne mozes vziat. vies ja si myslim, ze brat ti mozu len iste veci, ktore by ti mohli ublizit. navstevy mas najprv zakazane, ak sa ale slusne spravas a lekari vidia na tebe, ze sa snazis, tak ti ich rychlo povolia. na zachod som mohla vzdy kedykolvek ist. cikat budes do flias, ktore vzdy rano odovzdas. je to potrebne, pretoze z mocu zistia rozne veci.
rezim je tiez rovnaky, o 8 su ranajky (vacsinou 2 krajce chlebika alebo 2 rozky s pomazankou), po ktorych ta kazde rano odvazia. po vazeni sa chvilku zdrziavas na izbe, kde ta lekarka skontroluje, potom nasleduje skola, u skolopovinnych deti je povinna, starsi ziaci sa ucia sami. o 12 sa podava obed, ktory pozostava z polievky a vacsinou z masa s prilohou. po obede znova chvilku pobudnes na izbe. okolo pol druhej ta zavolaju na dezert. zvycajne sme mali nieco sladke, ako puding, buchticky, jogurt, ale stalo sa, ze nam dali aj zeleninovy tanier. potom mas volne popoludnie, skoro vzdy nam vychovavatelky nieco vymysleli, aby nam rychlejsie ubehol cas (kreslenie, sitie, malovanie,...). neviem ako je to teraz, ale ked som tam bola ja hospitalizovana, nikto z nas nebol vycleneni na rezimy ako A,B, vsetci sme spadali pod tu istu diagnozu. o 15 sa serviruje olovrant (rozok so sunkou, salamou,...) a po olovrante mas zasa volno az do piatej, kedy sa podava vecera (vecera je tepla, jedine v stredu a v nedelu sne mali pecivo s parkami alebo pomazankou). po veceri sa zdrziavas opat na izbe, kde ta lekarka skontroluje a poda lieky, ak nejake beries. okolo pol deviatej mas druhu veceru (zvycajne chlebik so syrom, jogurt alebo puding). vecer ti rychlo prejde, na oddeleni je miestnost s telkou, tak tam sa clovek nikdy nenudi alebo si na izbe, citas si, rozpravas sa s dalsimi osobkami, s ktorymi si na izbe.
naozaj to nie je nic strasne, mne osobne cas straveny tam pomerne dost rychlo utekal:-) jediny problem mi robilo to kvantum vysetreni, ktore som musela podstupit. a tiez caste odbery krvi. ale nemusis sa nicoho obavat, uvidis, ze, ked sa na to das, nikdy to neolutujes. urcite to len pomoze:)
A návštevy? Ako často ťa tam môže prísť niekto pozrieť? Môžme si tam priniesť knihu napr? Alebo tak? Čo si tam treba priniesť celkovo???
ale neboj,na začiatku sa ti to bude zdať prísne,ked ti vezmú mobil a všetky ostré predmety,aj na záchod si budeš museť pýtať kluč od sestričky a vždy jej ukázať čo si nacikalaúkakala,ale ono to má svoj význam aj ja som mala dimovú,mno newem,my sme si nejak nesadli,ale s každým je to individuálne..
režím je taký,že o 7 je budíček,všetci sa oblečú,ustelú a tak,o 8 sú raňajky,potom je skola,dielňa a tak,v dielni sa kreslí,modeluje vystrihuje,je tam aj spoločenská miestnosť,tam je tv pingpong a žinenky,ale anorektičky majú zakázané cvičiť potom o 10 je desiata,bud ovocie,alebo jogurt a potom zas škola,dielňa,o 12 je obed,polievka a druhé a potom 2hodiny oddych,potom prídu vychovávateljy a robia program,tý s bečkovým režimom môžu ísť so sestričkou do bufetu o 15 je olovrant nejaké pečivo a potom volno až do večere o 17.30 a potom sa ide sprchovať,užijú sa lieky a o 19.30 je 2 večera,nejaké ovocie,alebo puding anorektičky pijú aj nutridrink ak su moc podvyživene,ale je tam ok,uvidíš zvykneš si,ja som tam bola mesiac,tak ti držím palce nech sa tam vyliečiš:))