Meditacia - skusenosti

Dream First

Ahojte, meditujem roky, aktuálne sa zaoberám aj jógou. Meditujem tak 2-3 x do dňa na 15 min. 3 x do týždňa hodinu (jóga alebo na otvorenie čakier) a raz do 2 mesiacov 4 hodinová meditácia. Pre začiatočníkov by som možno odporučil aj nejakú vedenú meditáciu a určite v ľahu. Ráno a večer si dávam vizualizačné pričom si predstavujem svoje sny, ciele čo preciťujem všetkými zmyslami. Na obed v tom všetkom zhone čistá myseľ po 15 min. ako keby som mal hodinový spánok. Účinky jednoznačne najdete vnútorný pokoj čo je podľa mňa najsilnejší spôsob bytia (nevytočia vás bežné veci ako kolóna, nejaká urážka a podobne) viac preciťujete prítomný okamih. 1 x som mal silný pozitívny zážitok, ktorý nejdem rozoberať. Avšak pozor, keď som sa zameriaval jedným časom na tretie oko navštevovali ma sotony, prestal som s tým, ostal som iba pri bežných aktiváciách čakier. Tiež verím tomu, čo tu bolo spomenuté, že ste citlivejší viac dokážete preciťovať tak isto preberať aj negatívnu energiu na seba. Vašej identite sa budú protivit títo ľudia, takže by ste nemali byť veľmi v ich prítomnosti. Zhrnutie jednoznačne odporúčam.

matila

to ako fakt? preboha jasne, ze je to normalne hlavne ked sa sustredis na to co robi tvoje telo ked mas zatvorene oci

mari123

Ahojte, dnes som asi druhy krat skusala meditovat. Ani neviem ako, ale zrazu je za mnou 30min meditacie, asi to bola meditacia :D chcem sa len opytat, sedela som pri tom a ked som uz bola v takom zvlastnom stave, tak ma zacalo kyvat do stran, az som na to otvorila oci ? je to v poriadku? Ci len moje telo chcelo zaspat ? ?

panther

Ahojte. Rad by som sa podelil so skusenostami z meditacie a mozno aj nasiel odpoved na niektore otazky. Stalo sa mi uz viackrat,ze po,alebo pocas meditacie mi prislo nevolno.Mal som pocit na zvracanie,odpadnutie a v hlave riadny zmatok.Podobne to mam aj po cviceni jogy.Nechapem len,preco sa z prijemneho pocitu ,ktory pocas meditovania prezivam,zrazu dostanem do uplneho suterenu plneho negativnych myslienok,pochybnosti.

Kristinasadovska

Ahojte, meditácia je úžasná. Dokáže veľmi veľké veci v emočnom liečení, dokonca dokáže odblokovať emočné bloky a veľmi bolestné spomienky, vytvorila som jednu meditáciu, ktorá má názov: Liečebný proces odpustenia sebe samému a meditáciou už prešlo mnoho ľudí a veľmi sa im páči. Ľudia sú z nej nadšení a posielajú mi nádherné spätné väzby, mám pár referencií aj na mojej webovej stránke, kde sa o meditácii odpustenia sebe samému môžete dozvedieť oveľa viac. kristinasadovska.sk
Prípadne sa pridajte do skupiny na fb: Šťastné a pokojné JA
Ak máte otázky kontaktujte ma na e-mail, tu žiaľ podnety a otázky v konverzácii zaniknú. Prajem Vám ešte krásny deň a určite je správny krok meditovať :) Kika

Vivin

Tlak na koreni nosa a v oblasti čela môže súvisieť s otváraním tretieho oka, taktiež o nahromadenej kozm. energii v tom mieste a možnom bloku v danej čakre a môže to byť úplne normálne bez žiadnej príčiny. Netreba sa báť a ďalej meditovať, po čase sa tlak uvolní a prejde ďalej do tela, keď sa dané miesto riadne spriechodní.
Veľmi by som bola rada ak by sme písali svoje skúsenosti a zážitky pri meditáciach. Pomôže to najmä začínajúcim meditujúcim.
Ja som mala a aj mám, tlak na hlave, koreni nosa, ťah na čele, tlak na spánkoch a teraz to cítim po celom tele. Tlak na nose a čele mávam bežne aj cez deň.
Pri meditácii cítim aj napínanie - ťahanie kože na tvári, tlak na hrudi.

Jaja15

S meditáciou skúsenosti nemám, ale s jogou a relaxáciou ano....Jogy je viac druhov, musíš nájsť tú svoju, ktorá ti bude vyhovovať.....Netreba v tom vidieť nič zlé, sú to len cvičenia ktorým predchádza relaxácia na uvoľnenie....Ja som chodila cca pred 12rokmi na kurz joga v dennom živote - bolo to super, cítila som sa uplne vyrovnaná, najlepšia bývala práve tá relaxácia.....Záleží od toho kto tú jogu vedie a na čo sa zameriava....Relaxácia je v podstate vedomé uvolnenie mysle, po uvolnení dokážeš pracovať so svojou predstavivosťou, fantáziou....Preto hodne záleží kto to vedie....Odvtedy som chodila ešte na 2 jogy, ale ani jedna nebola taká ako ten kurz - ten bol jednoznačne najlepší...skúšala som aj meditáciu, mne osobne to nič nedalo....