ahojte! Najde sa tu niekto kto sa venuje alebo venoval meditacii?..ako ste sa k nej dostali? Ucili ste sa same..ako?..podla knizky? Je vhodne si najst materialy na nete? Poradte mi prosim. Chcela by som zacat meditovat, na uvolnenie a proti stresu. Zabera to?..dik
Meditacia - skusenosti
Pri meditacii mas sediet tak aby bola chrbtica vystreta- aby mohla energia kundulani, ktoru si predstav ako stoceneho hada v oblasti svojich krizov, prudit nahor po chrbtici a vystrelit az von z hlavy. Osobne- meditacia sa rovna relaxacia- najdi si polohu ktora vyhovuje tebe, meditacia je o uvolneni, tiez meditujem v polohe ako lilith- vola sa to poloha anjela z jogy, nie poloha mrtveho :-) mimochodom v takejto polohe sa Indiani dokazali zrelaxovat za par minut, kratky spanok ktory vyplyva z meditacie je velmi prospesny a hlboky, oddychli si pri nom viac ako pri 8hod. spanku, na ktory nemali cas. Pri meditacii mozes pokojne zaspat, dokonca je to ovela lepsie. Poloha ako opisala lilith, zacni hlbokymi nadychmi a vydychmi- 3- 3 nadychi a 3 vydychy hlboke cisto iba nosom, pri dychani nepouzivaj usta iba dychanie nosom, potom dychaj normalne, casom sa zacne dychanie prehlbovat, nesustred sa na myslienky, sustred sa na dychanie, pozoruj svoj dych, je to osvedcena metoda napr. ako zaspat ak zaspat nemozme. Pri meditacii by ta nemalo nic vyrusit, dokonca nesmie, ziadny clovek, mobil, zvonenie, pretoze tvoje energeticke telo, ktore sa vymrstuje tak pri meditacii ako aj pri spanku sa musi vratit do tvojho tela prirodzene, nie sokom. Preto je lepsie zaspat a prebudzat sa aj zo spanku aj z meditacie pomaly, najprv sa jemne ponatahuj bez toho aby si zmenila polohu, ziadne prudke pohyby, otvor oci a pekne pomaly. Meditacia ma vsak aj svoje rizika, otvaras si vrchne cakry, stanes sa citlivejsia na energie aj na energie ludi, budes pocitovat intenzivnejsie napr. smutok inych ludi, ale tym padom do teba bude vstupovat ovela viac aj neg. energia, napr. urieknutie, neg. energie inych ludi- zlost, nervozita, nenavist, to vsetko bude vstupovat do tvojej auri, preto ruka v ruke s meditaciou musi prist aj ochrana aury- vnutornym okom zahalovanie do bieleho svetla, sama seba si predstav ako vo vajicku bieleho svetla, tato ochrana sa musi robit denne. Pri meditacii su vhodnym doplnkom kamene- krystal- cisti auru od neg. energii a pomoze ti uvolnit sa, kamene drz vzdy v lavej ruke, ak si pravacke a v pravej ak si lavacke, v opacnej sa programuju, vhodne su aj meditacne hudby na uvolnenie. Je toho vela. Najucinnejsia je vsak meditacia v prirode- nadherne vycisti telo i ducha i mysel.
ahoj lilith! Nasla som stranku kde je presny postup na meditaciu. Tam neodporucaju lahnut si, pretože by sme mohli zaspat :). Ale kedze trpim bolestami chrbtice, nedokazem sediet vzpriamene dlho, takze by som sa nedokazala ani uvolnit. Tak to teda skusim v lahu ako pises ty.
Ehm, ako tie myšlienky pozorovat? Neviem si to ani predstavit, aku mas na to techniku ty?