Ekzem

Príspevok v téme: Ekzem
charlotte

Peknyy Nový rok....odmalička trpím ekzémom,ktorý som ako malá mala po celom tele,moja detska lekárka mi to nejak zachranila a tak teraz v dospelosti mam len na oboch nohach,v lete vidno velke biele flaky len,ale cez zimu to mam zapalené a štípe to,ked chcem zobrat kratke saty tak nemozem pre ekzem velmi sa hambim,vyskusala som uz asi vsetko od hormonalnych kremov az po sol z mrtveho mora,ktora mi to vystipala do krvi :(...nepoznáte este nejakeé dobré domáce triky na ekzémy ktoré pomahajú?

Súvisiaci obsah

Lucinka44

Som v 30tt a od 20tt mám taký slabší ekzém že vraj kvoli tehu a že po porode by to malo zmiznúť no uvidím, kúpila som si ten paplon s aloe vera lebo som si tu čítala že by to mohlo pomoct a ono mi to naozaj pomohlo hlavne sa v noci neskriabem a ekzém už nie je taký strasny tak ze mozem povedat ze paplon s aloe vera naozaj zmiernuje ekzém :)

Ivka 1

Áno s tým súhlasím , v prvom rade je potrebné odstrániť alergén - teda to, čo je prvotný dôvod alergie a na čo reaguje imunitný systém.

Ivana888

Ja som nikde nepisala ze to ekzem vylieci ja som napisala ze ho moze zmiernit! a to je rozdiel a je velmi dobry aj pri alergiach na roztoce!

Ivka 1

Nuž škoda, že aloe vera nemá takúto účinnosť ako popisujete aby účinkovalo cez látku a už vôbec nie, keď sa paplón operie v práčke.Aloe vera obsahuje - lignín (drevitá látka, ktorá má obrovskú schopnosť prenikať- a keď má pri sebe iné účinné látky, zoberie ich so sebou- cez kožu pri krémoch, cez sliznice pri vnútornom používaní). Aloe má aj antibakteriálne a antiseptické účinky ale je potrebná aplikácia aloe krémov priamo na pokožku či postihnuté miesto. Paplóny , vankúše , ponožky by som však odporúčala používať ako doplnok liečby. Pri alergických reakciách je okrem pitia aloe či natierania miest postihnutých ekzémom potrebné odstrániť alergény, ktoré sú príčinou alergických reakcii a v tomto môže byť paplón obsahujúci aloe vlákna veľmi užitočný, rovnako ako aj tkaniny ,ktoré obsahujú striebro či meď.

Ivana888

Tak ako vsetko aj aleo vera sa vsiakne aj cez kozu ci uz gelami ktore su z výtaťkou z tejto rastliny alebo aj z paplona ked ze v nom je streknute aloe vera! preto ten paplon funguje na ekzémy

Ivka 1

Kto vie aspoň trošku o aloe vera,vie,že je to celé hlúposť. Aloe vera je potrebné piť a natierať ním postihnuté miesta. Dlhodobo budovať imunitný systém, čistiť organizmus , doplniť chýbajúce živiny,dať do poriadku tráviaci systém a postupne sa zlepšia aj ochorenia kože . Aloe má liečivú silu ale takto to nefunguje,či už je v paplónoch, ponožkách, dekách ...

Ivana888

My ho pouzivame len bez obliecky vtedy ucinkuje a moze sa prat na vysokých teplotách a nič sa mu nestane ked ze je kvalitný

očka

Už som to tu písala viackrát, takže sa opakujem, ale mne s mojím ekzémom veľmi pomohla doktorka Albertová z Bratislavy. Tu na stránke o nej mnohí píšu. Nie je problém si to vyhľadať.