Peknyy Nový rok....odmalička trpím ekzémom,ktorý som ako malá mala po celom tele,moja detska lekárka mi to nejak zachranila a tak teraz v dospelosti mam len na oboch nohach,v lete vidno velke biele flaky len,ale cez zimu to mam zapalené a štípe to,ked chcem zobrat kratke saty tak nemozem pre ekzem velmi sa hambim,vyskusala som uz asi vsetko od hormonalnych kremov az po sol z mrtveho mora,ktora mi to vystipala do krvi :(...nepoznáte este nejakeé dobré domáce triky na ekzémy ktoré pomahajú?
Ekzem
Vankúš - paplón s obsahom aloe , to môže byť celkom zaujímavé ale aloe je potrebné užívať vnútorne dlhodobo, aplikovať na postihnuté miesta - kvalitné aloe krémy.
Príčinu väčšiny kožných problémov je potrebné hľadať v zlom trávení a následne v zlom vstrebávaní živín. Skúste okrem aloe užívať probiotiká + omega 3 a 9 nenasýtené mastné kyseliny. Pomôcť môžu aj krémy s obsahom síry.Je však potrebné vydržať minimálne tri mesiace, kým sa to dá aspoň trošku do poriadku. Zo začiatku sa stav ekzémov dokonca zhoršiť , je to spôsobené čistením organizmu od nečistôt ale postupne sa to bude zlepšovať.
Ja bojujem s ekzemom od malicka ale je to marny boj tak som sa ho snazila aspon zmiernit a dost mi pomohlo ked som si kupila vankus a paplon v ktorom je streknute aloe vera, nedávam nan obliecku a moj ekzem sa zmiernil, ekzému sa totiz uplne zbavit asi ani neda
Morská voda zaberá ale nie z Mŕtveho mora - to stav ešte zhoršuje. Ja chodím každý rok do Chorvátska a na ekzém mi to krásne pomáha. Alebo skús morskú soľ na domáci kúpeľ
Kozmetika protopan - Local Cream ale pravidelne premasťovať. Na zapálené miesta, ktoré svrbeli mi pomáhalo aj prikladanie vylúhovaného čierneho čaju alebo ľadové obklady na upokojenie
Mne pomohlo zmiernit ekzem paplon a vankus v ktorom bolo vstreknute aleo vera
ahoj,kokosovy olej.. slniečko
Prosim poradte mi nejake domace triky na ekzem nie je to nejake hrozne stadium ale svrbi to
Skúsim ti poradiť, napíš mi na email akosinova@centrum.sk