dobry vecer, prosim o pomoc, som asi psychicky na dne a v poslednom case mi po rozume behaju myslienky na samovrazdu. co mam robit aby som si neublizila?beriem aj lieky ale konkretne na toto nie, teda predtym som taketo myslienky nemala...potrebujem pomoc a je cas dovoleniek, teda idu vianoce a tak a k lekarovi sa nedostanem...vdaka za akukolvek pomoc
Samovrazda-prosim o pomoc
hm...cokoladka a ako ide psychoterapia? na aky typ psychoterapie chodis? vies co ti sposobuje depresiu? toto je velmi dolezite, uvedomit si, ze co bolo spustacom a potom pracovat na odstraneni toho spustaca.
Ked mi je jemne povedane na hovno (tiez uzivam antidepresiva), tak si poviem: Ked nemozem zabranit znasilneniu, tak si ho aspon vychutnam....
uz asi dva mesiace a mali by mi sediet, nie su to prve uz som skusala aj ine...tak neviem, ale co robit ked ma doktorka dovolenku?chodievam aj na psychoterapie, sportujem, studujem na vyske co mi dost pomaha...uz neviem co by som mohla pre seba robit, ale nieco este zjavne ano, lebo toto nestaci, ale ja neviem co
ako dlho beries lieky a ako dlho chodis ku psychiatricke? vies cokoladka ak ti nezaberaju, tak ich treba vymenit, lebo tieto ti zjavne nesedia. okrem liekov co robis pre to, aby depresia zmizla? psychoterapie, sport, relax, atd atd atd.. to vsetko pomaha
chodim k psychiatricke, aj lieky beriem uz dlhsie...
a u psychiatra si bola? nejake AD beries? depresia JE liecitelna vec, nezahod kvoli nej svoj zivot, bola by to velka skoda
neviem co konkretne, to je na tom to najhorsie...asi depresia, ale strasna, neviem si pomoct
ale prečo? čo je tvojim problémom?
cokoladka ale preco mas pocit ze zivot nema zmysel? kvoli niecomu konkretnemu alebo je to depresia?
dakujem za reakcie. prave to ma drzi pri zivote...myslim rodinu. uz som si myslela ze som na tom dobre, depku som nemala uz vyse dvoch tyzdnov, mozno aj dlhsie...teraz proste nemam chut zit..nevidim v tom zmysel...aj ked idu vianoce, vsetci naokolo sa tesia a ja sa len tak hlupo pretvarujem.