Samovrazda-prosim o pomoc

Príspevok v téme: Samovrazda-prosim o pomoc
cokoladka898

dobry vecer, prosim o pomoc, som asi psychicky na dne a v poslednom case mi po rozume behaju myslienky na samovrazdu. co mam robit aby som si neublizila?beriem aj lieky ale konkretne na toto nie, teda predtym som taketo myslienky nemala...potrebujem pomoc a je cas dovoleniek, teda idu vianoce a tak a k lekarovi sa nedostanem...vdaka za akukolvek pomoc

cokoladka898

Keby som nasla zmysel zivota, zilo by sa mi lepsie. teraz nezijem, ale len prezivam. Teraz nastastie nemam nijake samovrazedne myslienky ani nic podobne, ale po rozume mi behaju rozne myslienky. Ale aspon mi nehrozi nebezpecenstvo...dufam ze sa to bude len zlepsovat. Keby mi niekto pomohol najst zmysel zivota...alebo sa vyjadrite aky je ten vas, mozno najdem nieco aj pre mna. Inak vam prajem stastne a vesele Vianoce a mozno mi aj tie pomozu. Uz sa na ne tesim, co pred par dnami nebolo takze pokrok comu sa tesim. Tesim sa aj na vase odpovede.

karinki

Myslím, že život nemá nejaký konkrétny zmysel. Si na svete, lebo tvoja mama ťa chcela. A tak si tu a žiješ. Máš lepšie a horšie dni, niekedy sa to nedá vydržať, máš pocit že už danú situáciu neprežiješ a ani nechceš. Ale zamysli sa,pri pohľade späť do tvojej minulosti, koľkokrát si už mala pocit že viac nezvládneš? A zatiaľ si stále tu,to znamená, že aj keď o sebe pochybuješ, si statočná a snažíš sa ako najlepšie vieš-berieš lieky, chodíš na terapie.Len musíš vydržať,možno ti škodia lieky,je veľa liekov na psychiku,ktoré majú skryté vedľajšie účinky a môžu ťa rozlaďovať.Ja som napr.teraz na takých antibiotikách,po ktorých presne dve hodiny po užití revem ako blázon-depka ako hovado. Vyrevem sa a je kľud.A to sú len blbé ATB... Už aj to, že si napísala na net o svojom pocite je znakom, že sa snažíš prežiť. Neboj sa a len vydrž, chce to veľa času a uvidíš, že raz tie chaotické veci začnú dávať zmysel a začnú postupne do seba zapadať. Na Vianoce sa vykašli, na Vianoce má depku tak 90% ľudí celého sveta.Ja tiež, ale ja už mám svoje umieracie obdobie za sebou, teraz mám už dve malé deti a nemôžem ich tak podraziť, že sa zabijem a nechám ich tu samé v tomto šialenom a hnusnom svete.Ešte raz: si statočná a nevzdávaj to. Pá

katkaxxxx

cokoladka na to aby si pochopila svet a to ze preco sme tu by si musela mat inu kapacitu :) najvacsi vedci sveta nemaju odpovede na tieto otazky a ty mas preto dve moznosti. Bud sa tym budes trapit a donekonecna nenachadzat odpovede alebo sa na to vykasles, prestanes to riesit a prestanes sa trapit. co z toho si vyberies? vies kazdy sa zamysla len nad tym ze preco je na svete tolko zla? ale napadne niekoho zamyslat sa nad tym ze preco je na svete aj tolko lasky? preco je tolko krasnych a radostnych chvil? nie nenapadne, pretoze to berieme ako normal. lenze to nie je normal, to je nieco co si treba vazit. podla mna je to proste 50 na 50 a to ze sa budes zamyslat nad tym ze preco a ako, ti nijak nepomoze.

cokoladka898

viem ze musi byt aj zlo.ja to respektujem, ved tak to ma byt.ale preco to vnimam tak ako to vnimam.cely svet nechapem, jeho fungovanie, sposob, preco sme vlastne tu...

katkaxxxx

cokoladka, podla mna si to nepochopila dobre, ja som vobec nepochopila co napisala a nad takymi hlupostami nerozmyslaj

katkaxxxx

no nieco ti tie problemy musi sposobovat, to nie je len tak. treba patrat, ci uz sama alebo za pomoci psychologov. dopraj si oddych, relax. napr. horuci kupel, alebo vecer pri dobrej knizke. cokoladka, zivot vie byt aj kruty aj krasny a z velkej casti je na nas co si vyberieme. keby nebolo zlo, tak nevies co je dobro, pretoze by si ho nemala s cim porovnat a pripadalo by ti to vsetko fadne. netrap sa, oddychni si a vypust hluposti z hlavy.

cokoladka898

na psychoterapii sa rozpravam so psychoterapeutom, teda psychologom...o jednom probleme este z detstva, ale ten nemyslim ze suvisi s terajsim stavom. tento tyzden som u neho este bola a bolo mi super, neviem preco to teraz tak nahle prislo.