Umele prerusenie tehotenstva

pampeliška

philadelphia, ja som bola vydatá, aj sme plánovali dieťa, mala som 29 keď som otehotnela a mala som presne také isté pocity, keď som zistila, že som tehotná - ako to bude všetko iné, s dieťatkom, práca, šport, aktivity ...jednoducho, zaskočilo ma to. chvíľku som sa s tým vyrovnávala, aj keď na UPT som určite ani nepomyslela. ja som totiž mala problémy s cyklom, mala som niekoľkomesačné amenorey, takže som nerátala s tým, že tak ľahko otehotniem. Po pár dňoch sa však ten pocit prekvapenia, zdesenia, neistoty zmenil na obrovskú radosť z očakávania nového života. Ver mi, nikto nemôže povedať, že je na dieťa pripravený, sú to veci, ktoré sa učíme postupne s tým, ako prichádzajú. Nikto ma neučil byť mamou, prechádzam "kurzom", kde mi dáva lekcie vlastné dieťa. Som šťastná, som mama - najkrašia rola, akú som mohla v živote dostať :-)

larousse

neodsudzujem človeka, ale jeho nesprávne konanie. Keďže si nevážiš svoj život, nemala by si mať ani právo rozhodovať o živote iného, nemyslíš?

Maros75

Existuju aj hniezda zachrany......
Ak ma zena moralny problem....mozno by bolo pre nu lepsie popremyslat nad tym a poradit sa najlepsie aj so psychologom.

M 25

keby bola moja mama nútená ísť na interupciu, prečo nie?! ked má žena na to svoj dôvod, tak nech to spraví, je to len a len jej vec.. a odsudzovať len preto, že niekto nezdiela váš názor mi príde detinské ..

Jefitto

Pôjdem aj do kostola.

M25, predstav si, že by sa tvoja matka rozhodla ísť na interupcia. Teraz by si sa tu nesmiala, ale boli by tvoje časti tela porozhadzované niekde po smetisku

larousse

M 25, svojím postojom hovoríš, že aj tvoja mama ťa mohla s čistým svedomím potratiť a ty sama by si s tým súhlasila - čiže je ti jedno či žiješ, alebo nie. Nevážiš si vlastný život?

M 25

philadelphia, pekne napísané ..

ja mám síce 25, ale keby som ostala nedajbože tehotná, tiež by som šla na interupciu .. kedže na dieťa pripravení ešte vôbec nie sme a vlastne, ani neviem,či dieťa vôbec chcem, takže je mi to jedno ..
dík za príspevok, určite pomôže tým, ktorí hladajú odpovede, ako si písala..

M 25

Boože, neznášam tieto moralistické reči o tejto téme..
však je to len ženina vec, ako sa rozhodne!
tu budú vždy dva tábory, tých čo sú za a tých čo sú proti.. ale just si budete vtierať ten svoj názor, že je to vražda! a to je blbosť!
chodte sa radšej do kostola pomodliť ..

Jefitto

Je to vražda... aj keď je jasné, že v prípade znásilnenia atď atď. by som o tom sám rozmýšlal, keby som bol žena...

Ale ako môže mať žena právo sa rozhodnuť? Ako môže mať právo zabiť človeka? Prečo všetci pozerajú len na právo ženy, ale právo toho dieťaťa nikoho nezaujima???