Potrebujem pomoc mam v rodine alkoholika

chenelocka

jana konecne jedina rozumna zena,podporujem ta v tom...fakt,neznic si zivot aj ty ked uz on sa tak rozhodol,uvidis este sa priplazi

jana314

Ja som až teraz zbadala, alebo včera, že problém, ktorý mám, je ešte väčší ako som si myslela, presne, moja rodina v takýchto hraničných situáciách musí držať pokope, uvidíme čo sa nám dnes podarí, ale nevzdávam sa.

jana314

ja mám len jedno jediné riešenie, teraz to vidím ľahšie a lepšie - vysťahovanie, čím skôr, tým lepšie, pretože keď sa rozhodol žiť v hnoji vo svojom svete a nechce si pomôcť tak dobre, nedá sa na silu, ale ja mu nedovolím stiahnuť ma so sebou, áno nemá tu trvalý pobyt, ale...
nájdem cestu, pretože chcem žiť.

jajka001_

on sa spolieha na tvoju pomoc, tak nema snahu veci riesit, verim ze ked bude postaveny zocivoci realite a faktu, ze ak neprestane pit, pojde na ulicu, uvedomi sa. mal by ist na terapiu a liecenie, zbavit sa starych zvykov a kamaratov, je to dlha cesta, ale on musi chciet.
verim ze vystahovat brata nie je jednoduche, mas niekoho, o koho sa mozes opriet? pri alkoholikoch trpia najma ich pribuzní....situaciu treba riesit lebo casom sa len zhorsuje...brat u teba nema trvaly pobyt, ze? takze staci vymenit zamky a dat mu veci, ak sa bude dobijat dnu, zavolať policajtov.
hlavne bud silna....drzim prsty

jana314

To vôbec, ale vôbec nie je jednoduché,
má obrovskú silu a ťahá ma so sebou, musím s tým definitívne ale definitívne urobiť koniec, vysťahovať, to je dediné riešenie v mojom prípade, len kde pojde bývať, ja neviem.

jajka001_

s alkoholikmi sa netreba babrat, treba im dat ultimatum a aj ho dodrzat. nic ine na nich neplati. bud sa pozbieraju alebo nie...ked neukazu ziadnu snahu veci zlepsit, kaslite na nich.

jana314

Aj ja mám v rodine alkoholika, aj ja potrebujem pomoc. Môj brat, pred časom som mu sama ponúkla izbu na bývanie, vedela som v akom je stave, ale nevedela som aké to bude mať pokračovanie, psychicky ma celá situácia ničí. On je od rána do večera so svojimi kamarátmi, na ktorých nedá dopustiť v ..., vysťahovať sa už nechce, liečenie, ale ako, neviem.

lenkaaaa

pozmam ho uz 8 rokov najprv sme boli kamarati, ale nikdy som nevnimala ci pije bolo mi to v podstate jedno.Kazdy kto ho pozna povie ze ma dobre srdce, kazdemu pomoze a nikto sa este nestazoval na nho.Vzdy vydrzi asi tak tyzden, naslubuje hory doly a potom zas.Ani sama neviem ci je to dobre,ale je mi luto jedneho zniceneho zivota zbytocne.Nechcem s nim uz byt,ale chcem mu pomoct.