Potrebujem pomoc mam v rodine alkoholika
Potrebujem pomoc mam v rodine alkoholika
Liečba alkoholizmu - -odkaz odstránený-
Ahojte, chcel by som Vás poprosiť o vyplnenie môjho anonymného dotazníka, ktorý je zameraný na dôsledky alkoholizmu v rodine
Ďakujem veľmi pekne za vašu ochotu
docs.google.com
Ani neviem ako zacat,dlho mi trvalo kym som sa rozhodla poziadat vas o pomoc.Par prispevkov som citala a preto verim ,ze nisom v tom sama.Mam uzastneho manzela ,otca ktory je zaroven mojim najlepsim priatelom.Problem je ten ze sme sa museli prestahovat svokrovcom a za 4 mesiace ktore sme tu ma svokra dostala psychicky dost na dno.Moja svokra je alkoholicka problem je ten ze nikto s rodiny si to nechce priznat okrem mojho manzela,ktory si s tym vsak nevie tiez poradit nakolko pracuje v zahranici.Svokra je invalidna koli tlaku srdcu a miernej cukrovke.Jej den vsak zacina takto jeden poharik do seba dalsi do kavy potom dve cigaretky a za hrst liekov.V tomto tempe pokracuje cely den cim viac vypije tym je protivnejsia.Slovne ma napada aj moje deti co mi vadi najviac.Svokor ju bohuzial v piti podporuje aj ked vidiet ,ze sam sa koli tomu trapi vzdy jej ochotne kupi flasku ked ho po nu posle.Nedokaze jej nijako odporovat.Neviem ako mam o tom povedat manzelovej sestre nakolko je to jej dcera a urcite mi neuveri i ked sama neraz videla ako sa vie jej matka opit.Svokra uz je v takom stadiu ze neraz sa pocurala aj pred navstevou,sposobila si urazy v stave opilosti ktore si vsak nemohla dat osetrit nakolko si bola vedoma toho ,ze je opita.Posledne si pri pade poranila koleno ktoe sa jej hoji vyse mesiaca pretoze to potrebovalo aj zasit. Nedavno sme sa dozvedeli aj o jej dlhoch ktore ma a ktorym nerozumiem nakolko maju prijem cca 1500 az 1900 eur.Som presvedcena ze peniaze mina najviac na alkohol ktory si koli nam zacala skryvat.Je v tom tak dobre ,ze i ked sme vsetci doma nikto z nas ju nevidi s poharikom v ruke a predsa je stale viac opita.Som tak zle na tom,ze mamstrach kazdy den prist do tohoto domu pretoze nikdy neviem v akom je stave a co ma caka aj moje deti.Najstarsi moj syn s nami uz nebyva koli jej pitiu sa odstahoval k mojej mame.Co mam robit ako mam s nou bojovat?Ja uz nevladzem prosim pomozte mi niekto
Nahodou som sa dostala na tieto rozne pribehy.Ten kto ma taky debilny komentar ako v niektorych prispevkoch je sam alkoholik,alebo nema ani predstavu aky je ťažky život s takym človekom.Ani nevrim,že sa im sa pomocť,je velmi ťažke sa na nich bezmocne pozerať,keď oni to vnimaju inač pre nich sme mi chori.Škoda,že naš myleny štat nevynajde usilie pomôcť tymto luďom.Je ich stale viac len si predstavte ak trištvrte slovenska podlahne a budu bezdomovci tak z koho budu ciciať peniaze aj tej roboty čo je tak malo nebude mať kto spraviť.Veď to liečenie stoji dosť peňazi,alkoholik na to nema,lebo aj ten posledny cent prepil a manžel/ka ma čo robiť aby utiahla domacnosť takže pije ďalej a jedno čo až kym sa neupije k smrti.Aj ja to poznam,tiež by som mu rada pomohla,ale neviem ako.
Pekný sviatočný deň. Prosím Vás o radu. Mám brata alkoholika. Žijeme v rodinnom dome, kde aj ja sama vychovávam svoje dve malé deti. Manžel odomna odišiel kvôli mojmu bratovi lebo stále pil a s mojim naželom sa bili. Brat už pije viac ako 7 rokov. Ked je triezvy je ako anjel. Nepovie ani jedno slovo, ale ked je opitý ja agresívny a všetko trepe a bije sa. Niekoľkokrát napadol otca. Vtedy sme volali políciu, ala ani oni nám nevdia pomocť. Mal epi záchvaty, ale už to prešlo, teda aspon doma ich nemá. Kradne peniaze aj alkohol a tiež si peniaze požičiava od ľudí v dedine a oni potom chodia do nás domov aby sme im vrátili. Brat nikde nepracuje, stáel tvrdí že je zdravý. Bojím sa o život môj, mojich detí a mojich rodičov. Musíme sa zamykať aby nám neublížil. Mamina ho stále zastáva že vraj je to jej syn, ale je už vyčerpaná ako aj my všetci. Príde v noci domov, všade trieska a vystrája a aj moje malé deti sa zobudia. Poraďte nám prosím čo máme robiť, on nechce navštíviť žiadneho lekára a tvrdí že pomoc nepotrebuje. Dakujem pekne
Ked sa opije,strcte ho do nejakej izby,zamknite a nech sa tam aj poserie
milada, poloz si zakladnu otazku-chce sa vobec tvoja svokra zachranit? Ty ju zachranit nemozes, ona sa musi rozhodnut. Ked sa pocas celeho zivota nedokopala k tomu, aby sa ho zbavila-uz kvoli detom!!!-teraz sa k tomu neodhodla. Ty si radsej ries svoj zivot a svoje manzelstvo a zachranu svokry nechaj na nu samu.
Ak sa rozhodne zbavit posrateho a postateho alkoholika a poziada o pomoc, potom jej ju ponukni. Ale do rozhodovania sa jej nemontuj, nakoniec sa to obrati proti tebe. Ty nie si rodina, ty si len nevesta, na to pamataj.
mozete nam poradit?moj svokor ma 64 rokov a od mladosti pije.je alkoholik,ale taky,ze uz ledva chodi,dokonca uz sa sem-tam posere ci posti a moja svokra s nim zije.neda sa mu uz pomoci,len co robit s takym clovekom?keby ho vyhodila z domu,to by len zhorxilo.na koho sa obratit?myslite ze da sa to nejak zachranit?ale skor myslim tym ze zachranit tu svokru od neho,lebo je to otras stakym clovekom zit a este sa onho aj starat
Tak co sa alkoholikov alebo akokolvek zavyslich tyka...ak sa nechce zmenit ten konkretny clovek tak mu nikto na svete nedokaze pomoct. Mozete ho donutit liecit sa ale nikam to nepovedie kym nema volu vydrzat...a s alkoholom je to tak ze ak je clovek raz alkoholik tak musi skoncit bud absolutne alebo neskonci vobec.