Mam 28 a dnes mi doktor povedal, ze mam pokrocilu paradentozu, navrhoval mi chirirgicku liecbu, kedze mam zuby dost znicene a pokazene rozhodla som sa ich dat vytrhat a nahradit ich zubnou protezou, myslite ze to neolutujem, mam obavy ci si na nu zvyknem a neskor budem lutovat, ze som to spravila, ale nemam uz chut na tie nekonecne navstevy u zubav, ktore i tak nikam neviedli, teda aspon v mojom pripade, co Vy na to?
umele zuby
ja som mala so zubami strasny problem aj som si svoje k zubarom odchodila..mam za sebou aj dva zakroky a niekolko atb liecb a vzdy som si davala aj wobenzym aby sa to rychlejsie hojilo
dobry den neviete mi niekto poradit ako dlho sa caka na otlacky .. objednana som na 20.4 trhat zuby (8) kolko zubov mi moze vytrhnut za ejeden den, a ci mi stihne pani zubarka urobit do 1.6 zuby .. dakujem za radu .. pekny zvysok dna ..
Ahojte neviete mi niekto povedat co je pravdy na to ze prva zaba by mala byt v pdstate za malo bubakov?mam 23 rokov a asi od 14 trpim tym,ze mi miznu zuby s ust lamu sa kazia sa.v marci mi trhali 4 zuby naraz.dakujem zubarovi ze ma to nebolelo ale tak platila som 200 ecek.
Ja som velmi chcela keramicke ale namam nato nude mi stacit aj zaba
Hlavne ze ma uz nic nebude boliet je mi to jedno.
emmina - nie si jedina, a rozhone ani posledna s tymto problemom. moje zuby su... fakticky nie su. som len o trochu starsi, ale uz v tvojom veku som mal tiez fakticky po zuboch. bohuzial, nie som taky bohaty, aby som si zaplatil komplet implantovanu klapacku. takze proteza. je to mozno niekomu na smiech, ze mlady clovek ma protezu, lenze s genetikou casto nespravis nic a mne zuby odchadzali zaradom, bez ohladu na starostlivost o ne. zajdi za zubarom a porad sa o moznosti vyberatelnej, alebo fixnej protezy. uprimne si myslim, ze na kompletnu rekonstrukciu a implantaty kazdeho zuba jednoducho nemas (financne).
hheheh diki zubaarko za raduu :D
ahoj,nerozmyslaj-aj ja som si v tvojom veku dala vsetky zuby von-a nikdy som to neolutovala.....najprv som dala horne a o rok-dva dolne..Zvykla som si na protezu a je mi fajn....
Dobry den, mam velky problem, pretoze som uz par rokov nebola u mojho zubara.mam totiz panicky strach..stale o tom rozmyslam, ale nikdy tam nakoniec nejdem.dva zuby mam uplne zlomene-takmer rozkrusene, ale nemam bolesti.ako to prekonat? a kolko by ma asi stal zakrok ked by mi zuby vytrhli a dali korunky? za odpoved dakujem.
allallo > vsetky "umele" korunkove nahrady (a aj mostiky s clenmi) su hrubsie a mohutnejsie v korunkovej casti ako povodne zuby. inak by nemohli byt dostatocne pevne a ta keramika by praskla pri silnejsom tlaku. ak ich mas uplne nove, skus si na ne par dni zvykat, ak to nepojde navstiv lekara. keramika sa zbrusit, ci obrusovat ale neda, vtom pripade bude treba narocnejsia uprava. nech sa ti dari
no asi ti ich zle urobili, ked nemožeš zavriet dobre ústa,chod za zubárom a ich reklamuj.