Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

umele zuby

Príspevok v téme: umele zuby
emmina

Mam 28 a dnes mi doktor povedal, ze mam pokrocilu paradentozu, navrhoval mi chirirgicku liecbu, kedze mam zuby dost znicene a pokazene rozhodla som sa ich dat vytrhat a nahradit ich zubnou protezou, myslite ze to neolutujem, mam obavy ci si na nu zvyknem a neskor budem lutovat, ze som to spravila, ale nemam uz chut na tie nekonecne navstevy u zubav, ktore i tak nikam neviedli, teda aspon v mojom pripade, co Vy na to?

allallo

cavte... pls viete mi poradit mam robete cerstvo umele zuby 3 predne horne... normalne ked som mal svoje boli take uuzke.. a teraz tieto suu dost hruube neviete poradit ci sa to da obrusit... ked su porcelanove.. alebo jak sa to da spravit aby nezavadzalii... dolnim pri zatvaranii ust.. ?? dakujem vopred

eva17

Prosím Vás o radu. dcéra má 17 rokov a chýba jej od malička zub. č. 12. Teraz jej pani doktorka chce obrúsiť zdravé zuby aby jej mohla spraviť tú 12. Bola som na konzultácii ohľadom implantátu a tam mi povedali, že má podľa snímku málo miesta na inplantát. Nedá sa to zväčšiť ten priestor na inplantát strojčekom ? Stále nie som vnútorne presvedčená o tom brúsení zdravých zubov. Ďakujem za odpoveď.

judita7

Imlantaát stoji od tych 15 000 do 30 000, je to rozne a nikde nie je zaručene, že Ti ho organizmus prijme, cize nie je to na večné časy, ono ked ma človek problem so zubami, tak si može pripraviť peknu kopu penazi,preto niekedy aj chapem ludi čo sa rozhodnu pre protezu, lebo nemaju nervy na to všetko a čim skor si na nu zvyknu tym skor maju pokoj.

oli

emmina, mne zobralo otlačky pred vytrhnutím zubov, spravili protézu, potom mi zuby vytrhli ( 6 naraz) a nasadili protézu. bez zubov som nebola ani minútu. to nie ako voľakedy. a pod protézou sa ďasná zahoja a prispôsobia protéze. jasné, že si musíš zvyknuť, je to niečo nové v ústach, ale zvykneš si. na začiatku som stále cmúľala cukríky, jedla len polotuhú stravu.
po 3 týždňoch už boli ako moje a zjem aj topinky. a na noc ani inokedy sa von nedávajú. to robili len babky. umyjem ich a hneď dám naspäť. bez nich by som nemohla byť ani minutku. a nikto to nevie, len moji rodičia.
a ešte ti poviem, že mám priateľa a nevie to ani on. nedá sa to spoznať ani pri bozkávaní. vieš toto sú iné protézy ako voľakedy. jemné. a stalo ma to 6000,- Sk.
-
oznám troch ľudí, čo majú inplantáty a ani jeden nie je spokojný. jeden má stále bolesti a druhá ich má strašne ďaleko od seba, tretia zas nevie s nimi odhryznúť ani chleba, lebo jej ten zub padá. nedrží jej to šróbovanie.
-
tak sa rozhodni správne, aby si nič neľutovala. ale vedz, že ak máš bolavé a škaredé zuby a máš taký skoro celý chrup, tak protéza je najlepšie riešenie. ak máš pokazený len jeden-dva alebo tri zuby tak" možno " inplantát je lepší. neviem.
-
ale vieš, že ja som si straaašne veľa vytrpela bolesťami zubov tak teraz som oto šťastnejšia, že takéto bolesti už nemusím prežívať.

ahoj a držím palce!

kamoska

mala som tam veľakrát resekciu, lebo na tom mrtvom zube som mávala fistule. Potom, ked mi ho zubár vytrhol, myslím že to trvalo viac ako 6 mesiacov mi tam navrtal do kosti dieru, a dal mi tam implantán, prvú časť, to sa zase nejakú dobu hojilo a až potom mi nasadil druhú časť, ktorá sa na tú prvú našróbovala a až potomked sa to takto zahojilo, až potom dal urobiť korunku.A medzitým som tam mala urobenú takú protézku - 1 zub a podnebíčko, to som si každé ráno nasadila a večer pred spaním vybrala....ako stará babka, ale mám to už od roku 1993, takže možno tie postupy a technológia sa zmenili.

emmina

A davali Ti ten implantata hned po vytrhnuti zuba, alebo az po zahojení dasna, este sa chcem opytat co si tam mala pocas tej doby kym sa ujal a mohla sa na neho zhotovit korunka, myslim ci si tam mala nejaku nahradu? Dik

kamoska

emmina, ja mám tiež implantát na mieste, kde som mala mŕtvy zub, navyše je to dvojka hore, preto sa mi ten prvý neujal a musela som investovať do nového, ktorý bol dlhší a tým mohol byť hlbšie zavrtaný do kosti.