Mam 28 a dnes mi doktor povedal, ze mam pokrocilu paradentozu, navrhoval mi chirirgicku liecbu, kedze mam zuby dost znicene a pokazene rozhodla som sa ich dat vytrhat a nahradit ich zubnou protezou, myslite ze to neolutujem, mam obavy ci si na nu zvyknem a neskor budem lutovat, ze som to spravila, ale nemam uz chut na tie nekonecne navstevy u zubav, ktore i tak nikam neviedli, teda aspon v mojom pripade, co Vy na to?
umele zuby
ja osobne mam tiez jeden implantat. moja mama mala tiez paradentozu a museli zuby von. nemohla si zvyknut na protezu. pamatam si to ako dnes ako plakala a napinalo ju stale. nastastie mala priatela, kt. jej tie implantaty zaplatil a nevie si vynachvalit. ma znamu a ta zasa protezu znasala velmi dobre. cize aj toto je individualne a zalezi na cloveku. ja si to osobne tiez neviem predstavit, ze by som s tym vedela zit. no tie implantaty su velmi velmi drahe, nie su to desiatky tisic.
Jasne, ze vlastne su najlepsie, ale niekedy ked ina moznost nie je, musi clovek uvazovat aj takto. Tiez som rozmyslala, aj o implantatoch lenze mne doktor velmi nedoporucil, pretoze tym ze mam na tom mieste mrvy zub s nalezom tak ta kost je uz porusena, cize by sa neprijal.Som ochotná aj investovat do toho, len mam pocit, ze je velmi malo doktorov aspon ja som takeho nestretla, ktorí by zvazili vsetky ya a proti a navrhli by optimalne riesenie, mam pocit, ze chcu len zarobit bez ohladu na vysledok a buducnost, preto sa priklanam k tej proteze, a chcela som pocut nazor ludi ktoruju maju a zvykli si na nu a nelutuju to.
vlastne zuby su vlastne zuby. Vieš si predstaviť vo svojom veku, že si na noc budeš musieť protézu odkladať do pohára? dievča neblázni!!!Ja mám veľmi zlé zuby, ale snažím sa o 107. Mám aj dva implantáty a fakt som mala s nimi problém - prvý mi organizmus vypudil - stál ma v roku 93 asi 20.000,- potom musela som zacvakať lepšiu kvalitu - titán vyššieho stupňa.
nikedy aj tie prostezy,ted implantaty zle dopadnu
aj ja mám od 30 rokov a neľutujem .
som šťastná, že sa môžem smiať, nemám bolesti a esteticky to vyzerá dobre.
zvykneš si neboj. ale daj si do vyhľadávača, už sa tu toho strašne veľa popísalo. aj nedávno tu bola taká téma.