Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

BOŽE, PREČO ???

Príspevok v téme: BOŽE, PREČO ???
nešťastná

viem, že nejde o život, ale už neviem čo mám robiť s mojou 17-ročnou dcérou. je absolútne neschopná existovať v tomto svete. nedokáže si okolo seba nič urobiť, upratať, pripraviť jedlo, chodiť normálne do školy. v kolektíve je úplne osamelá, nemá žiadnu priateľku. včera bola s triedou na výlete v budapešti, hoci som jej všetko zabezpečila, aj tak jej ukradli peňaženku so všetkými dokladmi. mám ju rada, ale ja tu nebudem večne. som z nej už úplne hotová. veľmi sa na ňu hnevám, lebo je to totálna neschopáčka. doma len sedí ako teliatko, ani úlohy nestíha. pritom nie je blbá ale do žiadnej práce ju človek nemôže donútiť. mám tri dcéry - dve staršie sú už samostatné a v pohode, toto jediné mi pripadá akoby sem spadlo z marsu. naozaj už nevládzem. máte nejakú dobrú radu?

ja_

Kazdy clovek je jedinecna osobnost.Mozes mat 30 deti a kazde z nich bude mat inu povahu-jedinecnu povahu a iny postoj k zivotu.Kazdy nemoze byt taky vsade bol ako ty.

luciferka

musis byt trpezliva co sa tyka toho jej spomalenia. chce to vela casu, pripomina mi to, nieze sa urazis, ale pracujem s mentalne postihnutymi ludmi, teraz su uz do istej miery vypyplani v uvodzovkach, ale ked mi vraveli asistenti, aki boli predtym, pomaly, nic sa im nechcelo, nic ani nespravili, a tak, a behom roka, dvoch sa to zlepsilo, chce to len trpezlivost, a dohliadat na nu asi ako na male decko,a le urcite za nu nerob veci co si ma urobit sama, nech ide radsej hladne do skoly, nech vstava tak skoro, ale je uz jej problem ze bude unavena, musi si ona sama uvedomit dosledky svojho tempa,este asi nie je dostatocne zrela...

jajka001_

nie si odbornik presne tak a preto vynasat take sudy ze je to tvoja vina je uplne od veci to by si nedovolil ani psycholog
deti su odmalicke rozne zive niektore viac niektore menej
a ak je tam problem od malicka tak to bude skor organicky problem
nie psychicky
desatrocne dieta moze trucovat a naschval nerobit co sa mu rozkaze
ale pre sedemnastrocnej dievcine je to uz vidno ze to nerobi naschval

nešťastná

Miloš M, keď som sa jej pýtala, prečo jej to sprchovanie trvá tak dlho, ale hlavne prečo púšťa vodu na plné pecky a počas celej doby čo je vo vani, povedala, že šumenie vody ju upokojuje a že si pri tom predstavuje všelijaké príbehy. že si to skrátka tak zvykla. manžel najskôr tvrdil, že tam zrejme masturbuje, tak ju máme nechať, nech si robí čo chce, ale keď som sa s ňou o tom rozprávala, bolo mi jasné, že tak to nie je. neviem, či ona vôbec bude niekedy masturbovať alebo súložiť, pretože aj na to treba aspoň nejakú rýchlosť... ale to už srandujem. som rada, že je čistotná, aj ja sa často umývam, ale netrvá mi to toľko. tu ide o to, že všetko trvá neuveriteľne dlho. keby nechodila do školy a mohla žiť zo vzduchu, nech si existuje tempom, aké jej vyhovuje. ale do istej miery sa prispôsobiť musí aj ona. máte takmer všetci pravdu, určite robím chybu v tom, že jej úlohy preberám ja, aby som niektoré veci urýchlila. keď som jej napr. raz povedala, že ráno s ňou nevstávam, musí sa vypraviť do školy sama, dala si budík na štvrtú! teda plánovala tri hodiny sa robiť. znamená to osprchovať sa, naraňajkovať, urobiť desiatu, obliecť, namalovať a ísť do školy. nakoniec ani nevstala.

ja_

Ty nie si psycholog.Pri troch detoch,kde sa dve zaradili do bezneho zivota bez problemov sa tazko pise o nejakom zlyhani rodica.

luciferka

nestastna, podla mna z toho nerob az taku dramu, kazdy clovek ma svoje tempo, ona je mozno len taka, skus jej vysvetlit, ze takto to bude mat v zitove velmi tazke, a ked to nepojde, tak co uz, ona na to musi prist sama...., a urcite na to pride, ale pokial jej to takto vyhovuje, tak to memas sancu zmenit