Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

hygiena klitorisu

dannette

ludia nevada ma uplnu pravdu.
telo ma prirodzeny film ktory roznymi chemickymi sprchovymi mliekami a sprejmi uplne znicime.
je to ako s vlasmi... caste umyvanie sposobi este vacsie mastenie vlasov. tak aj neustale umyvanie sposobuje vacsiu tvorbu potu a podobne.

preto rozni domorodci niekde na pustatinach nesmrdia... ked sa umyvaju tak niekde v jazere alebo rieke... ziadna chemia...

tym nehovorim ze sa vsetci prestante umyvat... ja sa tiez umyvam kazdy den (popripade kazdy druhy). taky je dnes svet. s tym uz nic neurobime.

qela

eifr ja by som jej to normalne priamo povedala do tvare, inak sa nema sancu uvedomit.Preco by si ty mala trpiet ten jej smrad. Urcite ti skola dava zabrat a ked sa nemozes ani dobre vyspat, no ja by som mala take nervy, ze davno by som jej to povedala. Tak vela stastia.

slada

titi ale my tu hovorime ani nie tak o zapachajucom pote, ako o zapachajucich genitaliach. Nevada tvrdila ze jej staci vytriet si svoju zasratu rit po velkej potrebe suchym toaletakom. Tak si predstav za predpokladu ze ma pravidelnu stolicu a telo si osprchuje raz, max. dvakrat do tyzdna. No podla mna to je vrchol humusu. Myslela som ze ti to doslo, preco ju my ostatni nedokazeme pochopit a akceptovat.

luci11

efir, no mne napadlo, zeby si na to mohla ist tak nenapadne. Napr. jej ukazat aky si kupila novy vonavy sprchovy gel, spytaj sa jej ci sa jej paci ta vona, ze si ho moze pozicat ak chce. A nejakym takym systemom by som n to sla. A co sa tyka tych smradlavych veci, normalne jej povedz, ze ti vadi ak sa na stolicke povaluje jej veci a tiez, ze neznasas cigaretovy smrad, ci by si nemohla bundu vesat inde. Tak vela stastia.

eifr

Dobrý večer, prečítala som celú diskusiu a chcela by som aj ja prispieť. Už 3 rok bývam na internáte s jednou spolubývajúcou, najhoršie obdobie je vždy po jeseni, cez zimu. Ona, keď je tak október – november, začne zapáchať takým nedefinovaným smradom, ja tomu hovorím smrad z choroby. Pred rokom keď som išla okolo jej postele, a to sa mi ešte nestalo a stalo sa to iba raz, ma tak natiahlo, že keby som niečo mala v žalúdku tak to tam neudržím. Jej príšerne smrdí posteľ i periny všetko, ono to je z toho jej smradu celé napáchnuté. Najhoršie to je ráno keď sa zobudí a pomrví, je to príšerný smrad. Strašne mi to smrdí a vadí a smrdí ona i s celým pyžamom. Po jari to prestane, takto to pozorujem už 3 rok. Taký podobný slabý smrad ide i z jej vecí v skrini.

Ďalší problém s ňou cez zimu je ten, že ona rada chodí do pajzlov cez víkend a keď príde potom na internát a zavesí si zimnú hrubú bundu na vešiak, ktorý je pri mojej posteli, tak tá bunda zapácha totálne od fajčenia ako starý chlap, ktorý nič iné nerobí iba sedí v krčme. Naznášam ten smrad a musím vždy spať otočná k stene aby sa mi to ako tak vyhlo a keď sa chcem prevaliť na druhú stranu, hneď sa i odvrátim naspäť.

Toť nedávno prišla na internát upachtená, no ale mali ste vidieť ten smrad z pazúch. To smradľavé tričko si prehodila cez stoličku a mala ho tam tak celý týždeň, samozrejme do piatku sa tak vyvetralo v našej izbe, že som ho už necítila až ku svojej posteli. Ale prvé dni boli katastrofálne: ráno v stredu sa zobudím, dosť čo smrdí od toho chorobného smradu ona i jej posteľné kráľovstvo, ešte mi pri raňajkách stále udieralo do nosa jej smradľavé prepotené triko, ja som samozrejme bola nahnevaná (lepšie povedané nasratá) a som sa s ňou nebavila že snáď jej to dôjde, tak som si obliekla mikinu a dokorán otvorila okno a raňajkovala (upozorňujem že to bolo tento týždeň a ráno bola zima:), ona si na posteli čítala v pyžame. Keď som doraňajkovala, samozrejme sa aj ona teplejšie obliekla a sa ma spýtala či môže privrieť to okno, niekedy rozmýšľam či sa fakt necíti, alebo cíti a robí to naschvál, ako aj s tým prehodeným trikom.

PROSÍM PORAĎTE MI!!!! AKO JEJ NAZNAČIŤ JEMNE ŽE SMRDÍ, TAK ABY SA JEJ TO NEDOTKLO??????? LEBO KEBY SOM JEJ TO POVEDALA PRIAMO, BOLA BY TO TRÁPNA SITUÁCIA NIELEN PRE ŇU ALE I PRE MŇA.

titi

Ahojte, neviem ci to bude este aktualne, ale rada by som sem doplnila svoj nazor.
Chvilu mi trvalo, kym som sa dostala celkom do obrazu a precitala si cele forum, aj vdaka tym, ktori sa sem vyjadruju sice statocne, ale uplne mimo temy. Nuz nech uz to je tak, ako to je. Vlastne ani ja tentoraz nereagujem celkom k teme.
Nevada ma na 100% pravdu minimalne v tom, aki sme my Slovaci. Ona tu skutocne napisala len svoj osobny nazor a svoje osobne navyky a aj tie jej argumenty mali nieco do seba. Nuz len preto, ze jej nazor nesedel ostatnym alebo vacsine, dockala sa vysmechu a skaredym posudkom. Zo stylu akym pisala usudzujem, ze tato zena ma naozaj uroven vzdelaneho cloveka, takze myslim, ze nikto z nas nema pravo len tak kvôli „inemu“ nazoru niekoho odsudzovat alebo mu nadavat do humusakov, atd.
Ja sa tiez sprchujem pravidelne vzdy pred spanim, teda kazdy vecer minimalne. Mozno su dni, kedy by som sa rada umyla aj castejsie, nie vzdy to je mozne, napriklad v praci na to podmienky nemam. Po takej sprche sa naozaj clovek citi cisto, sviezo, je pokojnejsi a verim, ze sa mu aj lepsie spinka. Vsak aj babätko spinka lepsie, ked ho pred spanim okupete. Takisto je pre mna dolezite aj holenie. Vobec ho neprisposobujem tomu, ci budem mat sex alebo nie. Jednoducho sa chcem pacit aj sama sebe a citim sa takto dobre a hlavne cisto.
No a o com tu pise Nevada, moj nazor je: clovek sa moze kupat raz v tyzdni a nemusi zapachat. Mala som na vyske spolubyvajucu, ktora sa v zime kupala asi raz tyzdenne, teda aspon si to myslim, pretoze v tyzdni som ju nevidela kupat sa, tak snad si tuto povinnost odbavila cez vikend a podotykam nesmrdela ani za potom ani za nicim inym. To myslim vazne, pretoze ja by som si to tiez nevedela predstavit, keby som to nezazila. V lete sa uz potila aj ona, tak logicky sa sprchovala kazdy den, no ale preco sa my obycajni smrtelnici potime kazdy den, ci je zima ci je leto, mozno len s inou intenzitou ?
Neviem, mozno by bolo fajn, keby sa k tejto teme vyjadril aj lekar, ale som presvedcena, ze sprcha 1x denne nie je luxus, ale kazdodenna potreba, aj podla lekara.
Ti, co sa umyvaju 3 a viackrat denne, tak to by som neodporucala a myslim si, ze to tu aj bolo vysvetlene niekolkokrat a dost logicky, ze preco sa to neodporuca.
Teraz pisem len cisto svoj nazor, len sa tak zamyslam – mozno existuje taky zdravy prirodzeny pot, ked sa organizmus naozaj zbavuje len toho nevyhnutneho a ten pot nemusi nijak zapachat. Mozno ten smradlavy pot a ine vylucky su len zrkadlom toho ako zijeme, ako sa stravujeme, obliekame a aj toho ako myslime. V jednej knihe som citala ako jedna zena chodila po vysetreniach kvôli neznesitelnemu zapachu z ust a nezistili jej nic ani v ustnej, ani v nosnej ci krcnej dutine a ani co sa tyka travenia. Ten zapach sa zmenil az sposobom jej myslenia, ked prestala s nenavistou k ludom, odlozila zavist, zacala byt laskava a priala kazdemu vsetko dobre. Proste predtym bola prilis zatrpknuta a zla.
Ja som si niekedy umyvala vlasy len 2krat v tyzdni a bolo to fajn, Potom som si ich zacala umyvat castejsie a teraz ich umyvam kazdy den – pretoze musim a vlastne aj chcem.
Chcem tym povedat len to, ze pokozka aj organizmus si jednoducho zvykne na take podmienky, na ake ho naucime. Ked sa budeme umyvat odmalicka len raz tyzdenne, bude nam to stacit a potne zlazy budu pracovat pomalsie, kym my nezmenime tempo, samozrejme.
Takze v istom zmysle nevadu nevnimam ako mimozemstanku, celkom ju chapem. Je to mozne, ze sa neumyva kazdy den a ani nesmrdi. Je celkom zvlastne, ze si nasla aj partnera s rovnakym pristupom k hygiene.
Mozno skutocne tie nase telesne pachy su zrkadlom niecoho v nasom vnutri. Mozno je tam nejaka choroba, o ktorej nevieme, ktora sa ukaze neskor. Urcite nieco urobi aj stres, v ktorom dnes zijeme, to co do seba kazdy den dostaneme, akoze strava a tekutiny. O fajceni a alkohole ani nehovorim. Tiez oblecenie urobi svoje – tie synteticke materialy a mozno aj ta kozmetika, ktorou su preplnene vsetky reklamy v telke nie je celkom OK (antiperspiranty s 24h. ucinkom, ktorym ja osobne vobec neverim). Najhorsie je asi zmenit nase myslenie.
Kazdy gynekolog vam povie, ze zdravy vytok je ciry a bez zapachu, takze mozno naozaj, to ze clovek smrdi nie je vec hygieny ako takej, ale jeho zdravia. Teda nie vzdy.
No a teraz naozaj k teme, jaruska, nerozumiem velmi o com tu pises. Naozaj je rozdiel klitoris a genitalie ako take. Co sa tyka klitorisu, do toho by som prilis nezasahovala ani nechtami ani nijakou kozmetikou. Tam staci cista voda, ale nemyslim si, ze by bolo potrebne sa mu nejak specialne venovat, teda pri kupani :))

madman

a este dodatok.
mala som stastie uz na dvoch chlapoc, ktory tiez zastavali zvlastne hyg. nazory. jeden sa nesprchoval kazdy den, ale tak cca kazdy druhy a dalsi sa sice osprchoval, ale mydlom si nikdy nezasiel do podpazusia, alebo medzi pulky...a co sa umyvania pod predkozkou tyka, tak ak som si ho neumyla sama, on to neurobil ani po tom, co som ho na to upozornila ...no blee, smegmy som si uz uzila na cely zivot dost, ako dobre, ze teraz je drahy cistotny :)

madman

no preluskala som sa touto temou, lebo som bola prekvapena, ze sa vobec niekto na toto pyta .. a som zhrozena ...
ja sa hanbim sama za seba, ked mam pilny den a nestihnem sa napratat cela do sprchy aspon na par minut, ale len si umyjem v bidete nohy, prirodzenie a rychlo nad umyvadlom podpazusie, ale co som sa docitala, som este vrcholne cistotna. a toto praktizujem bud rano, alebo vecer a minimalne raz za den povinna ta sprcha. by som sa citila nechutne pri predstave, ze som si prirodzenie neumyla. plus sa oplachnem vzdy, ked viem, ze bude sex...
no skratka predstava, ze som den nedotknuta vodou je fujky...