Alergia na psa a pes

Príspevok v téme: Alergia na psa a pes
mia

Mam takyto problem: mam zistenu miernu alergiu na psa. Doma mam macky a na ne zistenu alergiu nemam. Avsak - ked som v blizkosti pri mackach, kycham o sto sest. Ked som bola u kamosky, ktora mala psa, tak som vobec neregistrovala ziadnu alergiu. Teraz uvazujem o kupe maleho psa a mam mierne obavy, ako to bude s tou mojou "alergiou". Nevie mi niekto poradit? pls

dedy

ak kupis, navlec ju do neho a nevsimaj si ju, tvar sa, ze je to uplne normalne, nechaj jej ho chvilu i vo vnutri, aby si kabat nespajala len s vencenim vonku

dedy

urcite ju ber von, ak tak sa s mamkou dohodni na kompromise, ze ju budes brat von napriklad v kabatiku (v obchodoch je siroka skala na vyber, pripadne nejaky usi) osobne nie som velmi za obliekanie psov, avsak v pripade chladu proti tomu nenamietam
ale pri obliekani zase moze nastat to, ze sa jej to nebude pacit, bude sa valat alebo sa nebude chciet ani pohnut, cize z potreby nebude nic

takze chod s nou von, a kracajte niekam dalej od bytovky, nestojte, ale hybte sa, proste kracaj a kracaj a cakaj kym pride sa tebou. To moze byt dlhy proces, ale vzdy lepsie ako by vam mala vzd robit potrebu vo vnutri - a to ide o dlhe roky (moze zit i 15 rokov)
vyclen si na to vikend, a rano s nou chod von a bud tam dovtedy kym sa nevyspini, ako nahle to spravi, tak ju pohladkaj a odmen nejakou maskrtou, zo zaciatku nebude chapat co sa od nej chce, ale neskor pochopi. naschval pisem vikend, lebo to moze trvat velmi dlho, a nestojte na jendom mieste prechadzajte sa dlho po sidlisku, medzi bytovky, na luku, pole (alebo cokolvek co mate na blizku)lebo pokial sa bude hybat nebude jej zima

mia

ahojte. Potrebujem este jednu radu. Skor som nemohla napisat, lebo sme mali poruchu netu. Minuly tyzden som bola teda s krpatou vonku vencit ju, ale triasla sa stale od zimy. Skusala som to 3 dni, niekedy sa vyspinila, inokedy to drzala v sebe az kym sme neprisli domov. tam sa vycikala. Matka stale nadavala, ze ju nemam davat von, ze dostane zapal pluc, tak som sa fakt ze nasr..la. Tak aky je vas nazor, mam aj presto vsetko s nou pokracovat v tom chodeni cikat von, alebo nie? mam pockat? pockat, ale dokedy...ved zima tuha este len pride. A je to predsa pes, ktory musi chodit von robit potrebu zima nezima. Prosim, napiste sem, co si myslite, aby som to mohla dat precitat matke. Ja osobne by som s nou pokracovala vonku, nech si zvyka, ale matka zakazala, ze Eny bude chora. Tak cooo teraz????? som zufala, prosim

dedy

mia, suhlasim, knihy niekedy podavaju skreslene informacie, a je lepsie poradit sa s niekym kto ma ason nejake skusenosti

???

Zvieratka su taki mali inteligenti. Oni zvacsa vedia, co im robi zle. Nemyslim, ze by Eny lizala priamo moc, skor to bude vynuchavat. Jasne, ze cerstvym mocom choreho psa sa moze nainfikovat aj mala. Snaz sa ju vo vychove viest k urcitym veciam, napr. nic nejest zo zeme. Kup si nejaku dobru knihu a studuj a vychovavaj Enynku :o)

mia

dedy,??? - ďakujem vám. Moc ste mi pomohli, lebo som bola už z tých novín fakt zúfalá. A nemôže sa napr. nakaziť olízaním zeme, kde bolo od nejakého psíka nacikané? Lebo to sa nevidí, či sa tam nejaký pes vycikal, alebo nie. Ona všetko rada líže, doma mi to neprekáža, ale či to nebude riskantné vonku. Inak volá sa Eny

dedy

??? ti uz odpovedal,
ja predpokladam, ze pouzivate vytah, takze tam moze na ruky, aby sa nevyspinila priamo tam, mozno zo zaciatku, ale to si musis odsledovat ty
mne slo najma o to, aby si v buducnosti, ked uvidis ist okolo psika, havku nebrala ihned na ruky, ale radsej nech sa onuchaju, mozno sa budu i hrat, urcite chces aby z nej bola vyrovnana priatelska havinka, ktoru budes moct vziat kedykolvek a kamkolvek, ze ti v meste nezacne blaznivo stekat na ineho psa a podobne.
samozrejme vsimat si pri inych psoch ako sa druhy pes sprava, to si po par tyzdnoch zacnes i sama uvedomovat
taktiez neskor po ockovaniach by som zacala ucit take uplne zakladne vecicky- ked pojdete von, pustis z voditka, a privolas si ju a podobne, ale to uz je tak trochu do buducnosti