Alergia na psa a pes

Príspevok v téme: Alergia na psa a pes
mia

Mam takyto problem: mam zistenu miernu alergiu na psa. Doma mam macky a na ne zistenu alergiu nemam. Avsak - ked som v blizkosti pri mackach, kycham o sto sest. Ked som bola u kamosky, ktora mala psa, tak som vobec neregistrovala ziadnu alergiu. Teraz uvazujem o kupe maleho psa a mam mierne obavy, ako to bude s tou mojou "alergiou". Nevie mi niekto poradit? pls

???

Nakazit sa moze priamym kontaktom s inym psom, ale aj cez vykaly a pripadne nejakou "dobrotou", co zozerie. Musis ho stale von sledovat ocami a za par tyzdnov budete super dvojka :o)

???

Vynasanie na rukach von sa odporuca cca do 1/2 roka, aby sa chodzou po schodoch nezatazovali klbiky = cize pre steniatko podla moznosti minimum schodov. Aj my sme vychovali uz 3 psikov od malicka vencenim na sidlisku, necikali na noviny /ani sme ich to neucili/ a vyrasti ako zdravi. Ano, kludne daj vycikat von aj 7 tyzdnovu fenku. Ak k nej pride pes /je jedno, ci stena alebo dospely/, vezmi si ju do jej kompletneho ockovania na ruky. To predsa kazdy psickar vie, preco to robis /neodolnost voci roznym infektom/ a to neznamena, ze jeho psa tym oznacujes za nie dost dobreho pre tvoje stena alebo za choreho. A ak si to niekto takto vysvetli, tak teba to trabit nemusi. Bude to pre zdravicko tvojej malinkej. Ako sa vola?

mia

dedy, je to fenka. A co by si mi odporucil/a, zacat s tym vencenim uz teraz v 7 tyzdnoch, alebo pockat este tie 2 tyzdne cikat na noviny? Ale zo zaciatku to urcite tak spravim, ze ju budem na rukach vynasat von. A tieto choroby nie su nakazlive aj vzduchom???

dedy

mia, ako napisali otazniky, vzdy po prebudeni psika vezmi von, a ked s avyspini opat chodte dnu, s tym na ruky to moze byt dobry napad, ale len teraz zo zaciatku kym sa bojis choroby, ale z hladiska socializacie urcite nie, pokial uz bude mat vsetky ockovania za sebou tak sa urcite nevhybaj inym psom ani ludom, nech si zvykne na spoluzitie aj s inymi zvieratami, nech ho nechyta hysteria v buducnosti ked zbada psa, aby sa inch psov nebal, a aby vedel ako sa ma zachovat v buducnosti ked k nemu pribehne pes a bude ho chciet len onuchat, toto sa naozaj oplati
este otazka je to psik ci fenka?

mia

prave som na webe nasla takuto informaciu priamo od veterinara:

"Štěně pod 9 týdnů nevenčíme venku (z důvodu imunitního okna)".

Nie je to risk s nou zacat od 7 tyzdna chodit von?

???

Inak kazde steniatko je v prvych mesiacoch v ohrozeni a napriek tomu mnoho psov na sidlisku zostarne v dobrom zdravi. Jasne, ze by bola vhodna vlastna zahradka ale v Dubravke je to asi tazsie a aj v Dubravke je kopec zdravych psov vencenych na volnych priestoroch

???

V niektorych castiach BA je vraj rozsireny zaskrtovy kasel. Ale tiez neschvalujem ten system "na noviny". Skus vyniest stena von vzdy hned po zobudeni a po napapani na potrebu. Aj v noci a za par dni bude mat navyk spinit von. Nedovol, aby k tvojmu steniatku prisiel iny pes /hned ho zober na ruky/ a nedovol mu volny pohyb po trave a dlhe vynuchavanie. Neboj sa, bude zdravy a pekne rast

mia

dedy, som z BA - dubravky a psik ma necelych 7 tyzdnov...dost ma to trapi, lebo vsade citam, ze noviny nie je ten najspravnejsi sposob. Ale co teraz? Veterinarka to zakazala, ze mam pockat aspon 2 tyzdne od posledneho ockovania a ockovana bola teraz. Tu je najma rozsireny ten psi kasel, psina v mensom rozsahu. Ale aj tak, bojim sa, aby mi neochorela.