matka ma ničí

Príspevok v téme: matka ma ničí
ja666

moja mama ma nepriamo ničí ja som trpela na bulímiu ona ju podľa mňa má celý život snažím sa z toho dostať už nezvraciam asi 2mesiace ale občas sa prežeriem a vtedy si dám prehánadlá. povedala som jej o tom že čo robím povedala že pojdemem k lekárke.

problém je v tom že ked vidím ako ona žere a potom to všetko vyvracia tak zúrim že ja som niečo zjedla a čo ak priberiem a ona si dala všetko čo chcela a teraz to vyvráti. ja ju za to začínam nenávidieť pre boha čo mám robiť ??

viem musím ísť k psychológičke len čo mám robiť teraz kým tam nepôjdem

ja to už nemôžem vydržať tú zlosť prečo mi to robí a ona stále len vyvára a vypeká mám pociť že mi to robí naschvál

nikus

Ahojte,JJa666- podľa mňa by si si mala nájsť nejakú psychologičku, alebo ísť za nejakým odborníkom, ktorý má skúsenosti s 3p. Stáva sa, že mama má tiež problém s 3p, a to nemusí byť ani tak zjavné ako v tvojom prípade- určite sa s tým teda psych. stretol a môže ti poradiť, čo robiť. Písala si, že mama ťa chce vziať lekárovi, súhlasím s puma127, že by si mala povedať, ak tam obe zájdete, že ste v problémoch obe... Mame povedz, že ti robí s tým varením prekážky, spýtaj sa prečo to robí, keď vie, aký máš problém, povedz, že to je od nej nefér, nepekné, sebecké a divné, že dieťaťu stavia prekážky. Mne v tomto vyšli v ústrety, varí a pečie sa menej.

gabina

PPP sú zvláštny fenomén: nejde ani tak o chudnutie, o jedlo, ako o dôvod, príčinu, prečo svoje trable, svoje stresy a boľačky riešime nejedením alebo zvracaním. Mnohokrát je príčina zamotaná kdesi v minulosti, v detstve a naozaj veľa má čo do činenia nie práve najlepší vzťah matka - dcéra. Ak sú však aj matka, aj dcéra bulimičkami, resp. majú nejakú formu PPP, je spôsob, ako sa z toho dostať, ešte oveľa komplikovanejší. Lebo dve anorektičky alebo dve bulimičky (a to ich k sebe nemusí viazať žiadne citové alebo rodinné puto, žiadne spomienky a zážitky, nič konktrétne) vedľa seba nevedia existovať. U matky a dcéry sa to podľa mňa ešte zintenzívňuje. Úplne ideálne by bolo, milá ja666 odísť od seba a každá svoje problémy riešiť so svojím terapeutom. Asi to však nie je možné, asi nemôžete bývať každá vo svojom, asi nie si ešte schopná postaviť sa na vlastné nohy a niekam odísť, to znamená, že ak chceš prežiť Ty, musíš sa stať maximálne sebeckou. Zamerať sa na seba a liečiť sa bez ohľadu na to, čo so sebou bude stvárať Tvoja matka. Mala by si vyhľadať odbornú pomoc a začať si svoj život skladať od začiatku na pevných základoch s tým, že raz od rodičov odídeš a budeš sa o seba tak či tak starať sama. Za Tvoju mamu jej problémy nevyriešiš, ona nie je schopná riešiť Tvoje problémy (PPP ju zožiera a berie si ju celú, bez ohľadu na to, či zvracia tri krát do týždňa alebo len raz).
Moja rada znie jasne:
Buď Ty tá prvá, ktorá prestane so svojou matkou súperiť o prvenstvo v nejedení, buď Ty tá, ktorá sa rozhodne pre zdravie a život, ktorý nepodriaďuje jedlu, záchodom a zvracaniu, buď Ty tá, ktorá to spraví skôr, ako jej to celkom prerastie cez hlavu a buď Ty tou, ktorá môže ukázať vlastnej matke, že žiť sa dá aj inak. Niekedy to totiž môže fungovať aj naopak, dieťa môže byť vzorom pre rodiča... Veľa síl Ti želám!

allla

ahoj ja bulimu nemam len ppp ale ked obedujem tiez citim nenavist k sestre ked necha obed...citim k nej akoby odpor ...ale ved za to sibnute niesme je to proste psychicka choroba...a da sa liecit len treba mat pevnu volu...a kedy chce ist za lekarom?co keby si jej slubila ze uz ty uz budes jest normalne a nic nezvraciat a dostanes sa z toho sama?ovela lepsie je to tak ,ked to povie lekarke,neobavas sa ze ta poslu do nemocnice na psychiatriu a ze ta tam donutia jest podla vypoctu ich bmi?radsej by som sa doma vyliecila aj ked ja sprostana mam velke reci a sama sa neviem dostat z ppp:((kolko vazis a kolko merias??

ja666

puma127 nie je to také ľahké ako si myslíš veľmi ľahko sa to hovorí ale je to mama. neviem čo robiť ona nevracia pravidelne ale tak 3x do týždňa občas vydrží aj dlhšie ale aj tak mi to robí zle

pokúšam sa si toho nevšímať len neviem ako dlho to vydržím a ako dlho budem odolná často si uvedomujem že ak znova začnem neviem či už prestanem chcem sa dostať na určitú váhu a povedala som si že to dokážem aj bez zvracania ale keby aspon sa doma tak veľa nepieklo ved určite to poznáte celý deň sa snažím zdravo stravovať a aj cvičiť a potom mi akoby preplo a už to ide :((( čo vidím to zjem a potom tá veľká nenávisť a ked viem že mama to vyvráti a ja nie!!

ja som sa už aj pýtala aj som jej povedala že sa správa ako bulimička a ona mi povedala že je vystresovaná a vynervovaná z práce a že preto lebo sa potrebuje ukľudniť preto poje všeličo a že ma chorí žalúdok tak preto to ide von.

neviem či mám tomu veriť ostatní si toho vôbec nevšímajú a vedia čo sa deje ale nič na to nehovoria. a možno som je už taká posadnutá že mi šibe??

čo myslíte

puma127

ahoj tak ked pojdes k doktorke preco nepovies ze samotna tvoja mama tym trpi a robi poriadky s tebou,ked je na tom horsie?ved to povedz doktorke..aj upozorni mamu ze ked ta zavedie k lekarke povies jej ze sama je bulimicka a ty si o nieco zdravsia...alebo aky mas plan?:)

zuzicka1989

ja666>
ahoj,ja to mam take iste...viem o com hovoris a co prezivas..ver mi.
je to velmi tazke..ale ukaz ze ty mas viac sily a ze chces s tym bojovat a dostat sa z toho,skus si ju nevsimat..aj ked je to tazke..

jajka001

no ber to tak ze je chora a nerobi to naschval, tiez by sa mala liecit ale nezavidim ti teda, miesto toho aby ta ona viedla tak ti to este takto stažuje...musis byt dvakrat taka silna, aj za nu, skus su primäť k tomu aby sa tiez liecila