Alergia na Augmentin

Príspevok v téme: Alergia na Augmentin
sway

Dobrý večer. Chcem sa poradiť, pred 4 dňami som dobrala Augmentin a ešte stále sa mi vyhadzujú vyrážky po celom tele, strašne to svrbí. Asi to bude alergia na tento liek. Neviete mi pomôcť, čo robiť?Natieram si to Fenistil gelom a beriem 1 Zodac denne, ale neustupuje to.vďaka za reakcie

abulka

Brala som Augmentin 1 dávku nič, začala som druhú a na 10 deň (7+3)
som išla von, vonku bolo chladno, asi okolo -2 , na miestach kde mi bola zima (tvár, ruky, nohy, stehná ) za začalo straašne svrbieť, pripuchla som, hlavne ruky. Po takých 10-30 min. v teple to prejde, ale keď idem von znova, hlavne tvár, ruky, svrbia, sčervenajú...augmentin neberiem už 7 dní, ale reakcia na chlad je stále....prejde niekedy? Síce je to slabšie, ale stále neprechádza. Čo s tým?

visna1

Mne sa svrbive vyrazky objavili 2 tyzdne po douzivani Augmentinu a skoncila som na pohotovosti, kde mi pichli kalcium. Do druheho dna vyrazky ustupili. Odvtedy si davam pozor, aby mi ho lekar nahodou nepredpisal, aj ked mi lekar povedal, ze 2 tyzdne po douzivani lieku tazko hovorit o alergii na liek. Svrbive pocity boli velmi neprijemne a nechcem si to zopakovat .Kombinacia amoxicilinu a kyseliny klavulanovej je urcite dobre riesenie, ale nie pre mna.

Lubreza

Ja som sa po Augmentíne vyhádzala po 4dňoch veľkými fľakmi a následne sa mi aj stiahlo hrdlom.Pred pár rokmi som ho použivala a nič také som nezažila.Telo sa skrátka postupom času mení.Dala som si pre istotu spraviť alergické testy na jeho zložku.

drobnička

Ja som tiež mala pred niekoľkými rokmi /asi 10/ alergiu na Augmentin asi po 3dňoch liečby - nedostala som vyrážky, ale také veľké plochy zdurené som mala po tele, väčšinou na trupe a strašne to svrbelo. Dostala som Hydrocortizon a do 1 hodiny to bolo preč. Odvtedy mám na zdr. karte napísaný Augmentin, že som alergická. Odvtedy som nič podobné nemala a jem všetko to, čo spomína SELENA.

delphia

vsak OK, ale mas pravdu- je to hypoteza. to potom by sme mohli priradit vsetky pelove alergie, solarne, dotykove, na chlad, atd.... hypoteticky k nejakym liekom, ktorymi sme sa niekedy dostali do kontaktu.

ale na druhej strane vieme to, ze vsetky choroby sa zacinaju na mentalnej urovni- teda v hlave. skus porozmyslat, kto, alebo aka situacia ta v tom case trapila, kto alebo co ti "liezlo" na nervy, resp. krivdil,...jednoducho na koho si mala "alergiu". no a to sa ti somatizovalo vo forme alergie- vyrazok, ci problemami s dychanim.

SELENA

ako, ja už neriešim - stratené zdravie mi to nenevráti - bola som s tým týždeň v nemocnici (imuno-alergo) a tam mi povedali túto hypotézu...
:-)