Dobrý večer. Chcem sa poradiť, pred 4 dňami som dobrala Augmentin a ešte stále sa mi vyhadzujú vyrážky po celom tele, strašne to svrbí. Asi to bude alergia na tento liek. Neviete mi pomôcť, čo robiť?Natieram si to Fenistil gelom a beriem 1 Zodac denne, ale neustupuje to.vďaka za reakcie
Alergia na Augmentin
na vyvolanie alergie na urcitu latku nie je za potreby dalsiu latku! ak je v augmentine nikel, tak v tom pripade sa ta alergia mohla prejavit. ale ak v nom nikel nie je, toto antibiotikom ti nemohlo vyvolat alergiu na latku, ktoru vobec neobsahuje!
Z čoho tak usudzujem? Čisto z "prozaického" dôvodu - Augmentin som užívala 3 x denne a na konci "liečby" začala spomínaná alergia. Dovtedy som bolo úplne zdravá. Nikdy som nemala žiadnu alergiu - proste nič. Z čoho iného by to malo byť???
a to z coho usudzujes, ze ta alergia je vyvolana augmentinom?? :D
ahojte!!!!!
mne Augmentin vyvolal alergiu na nikel. V prípade užitia potraviny bohatej na nikel zažívam zábavu - začnem mať červené fľaky, koprivku, všetko ma svrbí. Vtip je v tom že nikel je obsiahnutý vo veľkom množstve potravín - napríklad kapusta, jablká, cibuľa, cesnak, kakao, oriešky, čokoláda, slnečnicové semiačka, figy, slivky ananás, kypriaci prášok, tiež je v oleji v masle a tak ďalej. Je toho viac.
Alergologička mi povedala že to budem mať pravdepodobne navždy. Takže : ĎAKUJEM TI AUGMENTIN, žE SI MI ZNIČIL ŽIVOT!!!!
kelis nezabudni spomenut lekarom vzdy ked ti budu chciet predpisat antibiotika, ze si sa z augmentinu vyhadzala. je to dolezite, nakolko zatial si sa "len" vyhadzala, ale najblizsie to moze byt az anafilakticky sok. a to je uz ina kava. ten moze mat az fatalny koniec. augmentin je penicilinovej rady, takze nezabudni nikdy upozornit lekarov, ze si alergicka na penicilin!
Ja som mala podobné reakcie na augmentín až 2 x a to som ho predtým niekoľkokrát brala. Tioež som reagovala až po dobratí liekov. Ja som jedla fenistil tabletky niekoľko dní a prešlo ma to. Masť mi tiež pomáhala, tak snáď ťa to prejde...
ok...vdaka damy..bude to ta alergia lebo to svrby a uz som si cital nieco o tej rubeole a nemam take priznaky...berem na to zodak a dithiaden..dufam ze tak za dva dni to ustupy...
to snad nemyslis vazne, ze vieme ti cez net urcit ci sa jedna o alergiu, alebo o rubeolu...?!
rubeola je skor v detskom veku a nakolko ide o virusove ochor., tak je pridruzena teplota, zapal hornych ciest dychacich a vyrazky su skor na trupe a rukach
Ak to svrbi, tak to bude pravdepodobne alergia.
jedna znama mi vravela ci to nemoze byt aj rubeola...moze?