o solnych jaskyniach

Príspevok v téme: o solnych jaskyniach
jatyon

... no vidite:
este aj tu - na svetzdravia - sa k solnej jaskyni nevyjadruju zdravotnici - lekari,
ale inzinier - "Autor: Ing. T. Buzinkaiova, PhD."
.
Len pre paralelu> dr. Hlavaty tu pise, ze nenasiel v medicinskej literature odkazy na priaznive zdravotne ucinky crevnej sprchy.
(evidence based medicine - medicina zalozena na dokazoch).
Ide o to, ze ani u POZITIVNYCH ucinkoch pobytu v solnej jaskyni nie su "evidence based" poznatky.
lekari sa k tomu nevyjadruju. Iba inzinieri a tak ....
.
Ktohovie, mozno je pobyt v solnej jaskyni niekedy aj uzitocny? Lekari k tomu nemaju dokazy.

baradu

hyla, stoji to 200 Sk, mozno aj menej, to som si neni isty.
vojdes do vnutra, sadnes si na take pohodlne polohovatelne kresla, a relaxujes 45 minut. mozes si aj pospat. hra ti tam nejaka pokojna hudbicka, svietia tlmene svetla, je to prijemne. ked uz cas konci, rozsvietia sa svetla a ides von.

hyla

ja som tam este nebola ale chcela by som vyskusat.mam casto choru dceru.napiste mi prosim vas kolko sa tam plati a ako to prebieha.som z petrzalky. dakujem

idilka

a co tak ju vyskusat!Az potom o nej hovorit.Ja som vyskusala a mozem povedat,ze mi velmi pomohla a este pomaha!!!!

baradu

koho už len zaujíma vyjadrenie lekárov?
veď stačí do nej ísť a zistiť na vlastnej koži
podľa mňa je to super vec a rád do nej chodím

permoník

vážený pán chemik,samozrejme,že s vami úplne súhlasím.Návštevníka vôbec nemusí zaujímať koľko,prečo a začo.Máte úplnú pravdu s tými soľami.No myslím si,ze na položenú otázku je slušné aj odpovedať. Som rád,že KSJ sa stala súčasťou preventívnej starostlivosti o svoje zdravie. Prajem všetkým návštevníkom KSJ,veľa šťastia so zdravím.

chemik

Nerozumiem, preco sa tu diskutuje cena za solnu jaskynu. Ja sam chodim pomerne pravidelne do jednej v BA, ale na cenu jej vybudovania som sa nikdy nespytal, ved preco...Pre mna je dolezite, ze je tam vyrazne pouzita kamenna sol, ktora ma viac ako 90% obycajnej kuchynskej soli=NaCl a citim sa v nej vyborne. LEN NaCl ma OCISTNY ANTIBAKTERIALNY ucinok. Vylucne sol z Mrtveho mora ja nemusim, lebo ma len do 5% NaCl a pri takejto koncentracii haloterapia nefunguje ucinne. Toto su fakty zname midzi mikrobiologmi aj lekarmi. Takze preco sa mam zaujimat o cenu postavenia jaskyne?

sophia

Myslim ze na cene nezalezi, dolezita je kvalita a potom aj to ci to potesi oko a dusu :) mne sa tiez pacia jaskyne zo krystalovyswiat

permoník

Halo Jozef, si tam? Overoval som si teda tie ceny,nie podľa veľkosti ale štandartne za m2 je táto veru najdrahšia som veru rád,že som sa rozhodol pre túto variantu,ľudia keď budú mať možnosť spoznať viac technológií,sami rozpoznajú kvalitu.Čakám na odpoveď.

permoník

ja pozeral najprv na kvalitu a prevedenie a keď som našiel,potom nasledovala cena.Ale môžem Ťa ubezpečiť,že výber vychádzal zo skúseností a môjho detstva na Orave pri mojej starej mame,ktorá už vtedy ma liečila silou prírody,studené nohy?-horúca voda a soľ v lavori,bolesť hrdla,nádcha to boli naparovania nad čajom,klotanie soľankou aj dnes si na nádchu zriedim halit,čaje?-to boli repík,strezalka,podbeľ,kamilka,lipa, ríbezle čiernej list a rôzne,vždy hľadám spojitosť s prírodou,pretože ak človek už raz vytvorí odpad,nikdy ho nezlikviduje len zmení jeho podobu,takže odpad zostane odpadom a to bolo to čo ma zaujalo pri výbere a stavbe KSJ.