uz asi 3 tyzden (ak nie viac) mavam zvysenu teplotu... 37,2 - 37,5. nic ma vsak neboli, nezaznamenala som ziadne ine problemy. ked sa zhori pocasie, ochladi sa, tak sa to hned prejavi takymto sposobom...co by mohlo byt pricinou? mam v sebe nejakeho bacila, virus, oslabenu imunitu? brala a aj teraz berem vitamin C, zinok, stravujem sa pomerne zdravo...prosim Vas poradte!
Dlhodobo zvysena teplota - pricina?
Chcem poradiť všetkým, ktorí sa trápia s takýmito problémami. Mňa zvýšené teploty doslova morili vyše roka a nikto mi nevedel zistiť príčinu - už sa na mňa pozerali ako na simulanta. Bola som na vyšetrení biorezonanciou u p.Angelovej v Martine, ona zastupuje jednu firmu z Topoľčian, ktorá vyrába prípravok Hippokratin. tento príptavok je nový objav v liečení tých naozajstných skutočných príčin chorôb. Ona robí aj diagnostiku na tento prípravok, ja som si ju dala spraviť a potom mi podľa toho vyrobili špeciálne pre mňa ten Hippokratin. Odkedy ho používam, nemám žiadne teploty, nemám žiadne chrípky a cítim sa ako znovuzrodená.
Dobry den, chcela by som poziadat o radu v ramci situacie, ked po viacerych vysetreniach so spravnym vysledkom(krvny obraz ok, bunkova imunita ok, alergie ziadne (ani na chlad), streptokok ziaden, chlamidie nic, RF ok, zuby ok, zenske veci ok, mononukleoza nie je,..)mam opakovane zvysenu teplotu sprevadzanu unavou a bolenim celeho organizmu, na ktoru mi zabera len analgetikum,po 4-5 dnoch uzivania ustupia neprijemne stavy a po cca dvoch tyzdnoch sa znova objavia. Celych 5-6mesiacov v roku takto. Niekedy nedokazem ist ani do prace, citim sa, akoby som mala chripku, no teplota stale len 37,4.. trva to kazdy rok od Okt-cca Aprila, teda najma v chladnych mesiacoch. V lete som uplne ok. Celorocne sportujem (2-3x/tyzden), v lete plavam, v zime lyzujem, zdravo sa stravujem, v praci NO stres, mam 27rokov, v poslednom roku som zmenila zamestnanie aj byvanie a stav trva uz tretiu zimu..takze prostrediu to nepripisujem..Prosim o radu, na ake vysetrenie by som este mala ist, co by to mohlo byt..doktori uz rezignovali, ze ved je skoro leto a nic vam nebude, vratte sa v zime..Vdaka.
Zdravím
Neviem čí to ešte niekomu pomôže , ale mal som podobný problém a to zvýšenú teplotu: 37,2 az 37,5 každý deň asi tak rok.
Nakoniec mi zistili na imunológii zníženú vnútrobunkovú imunitu dostal som lieky a za cca mesiac bolo po probléme.
Známi mal podobný problém , ale ten mal nejakého parazita v tele, a jeho migrácia po organizme spôsobovala zvýšenú teplotu.
Ale hlavne radím prestat si stale merat tepltu :D
Dobry deň ja mam tiež problem so zvýsenou teplotou, ale zaroveň aj to, že som nedostala menštruáciu. Tak sa chcem opytať či to nejako spolu súvisí (tehotna nie som) Kto mal taketo problemy...prosím o radu. Ďakujem
Mierne zvýšenú teplotu (dlhodobe) spôsobujú aj niektoré nádorové ochorenia. Ale to dúfajme nebude váš problém. Ide najskôr o nejaký menší zápal v tele spôsobený nejakými baktériami, alebo vírusmi, ktoré tam zostali po nedoliečení. Ak ste z Ba, dokážeme vám to nájsť a vieme aj účinne pomôcť. pozrite si web stránku Komhelp, tam je viec o prístroji aj terapii.
Tieto stavy su tazko "liecitelne" zapadnou medicinou. Tradicná cinska medicina ich popisuje a venuje sa im. Jed este dolezite v ktorej dennej alebo nocnej hodine sa zvysene teploty objavuju. Vseobecny pohlad je taky, ze ste prechodili nejake horuckovite ochorenie a nevyliecili ho uplne. To znamena, ze ta " horucost" tj. zapal ostal v tele. Jasne, ked je v tele niekde teplucko, zacnu sa mnozit bakterie alebo virusy. Na to sa nabaluju caste ochorenia, takze zaver je aj znizena imunita. Na to vsak antibiotika nezaberu. Treba z vnutornych vrstiev vytlacit zanoreny patogen von, co je dost tazke. Preto sa ja v TCM velka pozornost venuje ochoreniam z chladu tj. prechladnutiam. Lebo pri nelieceni a zanedbani stavu, alebo zlom lieceni-tj. antibiotikach-lebo tie nie su na to urcene, sa stav len zhorsuje. pozri
www.tcmclinic.sk
Ahojte alebo Dobry den vsetkym, mam presne ten isty problem ako Vy, no z blízkych mi to nik ani neveri, ze mam stale zvysenu teplotu. Pracujem u mobilneho operatora 10 hodin denne a zaroven studujem ekonomiku, som potom strasne priserne unavena. A co lekarka nic, poslala ma na krv a ze vsetko v poriadku, ziadne lieky vysvetlenie absolutne nic. Je to z toho dôvodu, ze vedia len predpisat liek na chripku, angínu, odoslat Vas na ine ambulancie, no ked v skutocnosti Vam nieco je a neviete co tak mame jednoducho smolu.
Strasne mi to komplikuje zivot. Je to uz takto 10 mesiacov :(
so mnou je to este horsie mne naskoci teplota nad 39 na pol dna a potom dva tyzdne alebo desat dni nic .Tak sa mi to opakuje uz pol roka .Nepomahaju ani antibiotika.Teploty okolo 37.5 mam bezne
ja mám teploty teda subfebrílie uz 13-ty MESIAC!!!... mám imunodeficit..beriem lieky injekcie uz 19 rokov a ide to od 9-tim k piatim... len lietam po lekaroch ako špinavé prádlo...medzitým mi praskli pluca,prekonala som legionelovu infekciu,infekt moč.ciest,zistili mi glaukom na oboch očiach a cítim sa ak zbitý pes..to že umieram od bolesti chrbtice nikomu nepoviem,lebo ešte behačky po ortopedoch nemusím..vlastne ani nestiham..(( ak by niekto vedel čo sa somnou deje a prečo dajte vedieť..
Dlhodobo zvýšená teplota môže byť súčasťou chronického únavového syndrómu, najmä ak uvádzate únavu po námahe. Zvýšená teplota môže byť teda následok námahy a záťaže imunitného systému. Chronický únavový syndróm sa môže okrem únavy prejavovať zvýšenou ospalosťou cez deň a nespavosťou v noci, depresiou, slabosťou svalov, bolesťami svalov a ďalšími príznakmi. Pre zmiernenie ťažkostí sa odporúča otužovanie (striedavá sprcha horúcou a studenou vodou) a dostatok pohybu. V liečbe je potrebné obmedziť stimulačné látky (káva, alkohol), dbať na dostatočný prívod tekutín (nebublinkových 1 – 2 litre denne), prijímať dostatok vitamínov a minerálií (B komplex, A,C, E, kalcium, magnézium, zinok, biotin, železo). Vhodné je podporiť činnosť imunitného systému prípravkom Echinacea sirup po dobu aspoň 1 mesiac. Na zvýšenie telesnej a duševnej odolnosti je vhodné pravidelné pitie čaju zo Všehoja ázijského (Žeň-šeň).