V restauraciach je brokolica pekna zelena a ja ked ju uvarim, je taka scvrknuta a zltohneda :(
a neviete ci si uchovava v sebe aj po uvareni vitaminy ? diky
Neviete ako sa spravne pripravuje brokolica?
Rng tak by sme museli všetok zeleninu surovo jesť. ..
ked si robis zapekanu brokolicu tak do vody treba dat varit spolu s brokoliciu pretlacene strucicky cesnaku.2 na jednu brokolicku stacia. nestrati farbu je krasna zelena
Varenim sa rozne cenne latky, najma protirakovinne v brokolici znicia. Preto len kratko sparena alebo surova je najzdravsia pre nas.
na varenie akejkolvek zeleniny sa pouziva tlakovy hrniec a nie mikrovlnka .uchovavaju sa vitmany a vsetko co potrebujes pretoze pri vareni v tlakaci nedochada k oxidacii bez pristupu vzdychu.stara vec viac ako sto rokov.treba si postudovat nieco o tom
odporucam precitat aj:
ja davam brokolicu do mikrovlnky na 3 minuty max, zmakne a je krasne zelena. Viem ze mikrovlnka nie je ziadna vyhra ale tych par sto sekund to predycha a mam s tym uz dlhodobe skusenosti. Aj s inou zeleninou sa da, ale niektore treba dlhsie parit, niektore menej. Dolezite je samozrejme to dat do mikrovlnky v uzatvorenej nadobe alebo mikrotenovom sacku :)
ja tiez pripravujem brokolicu na pare. presne tak ako knedlu (len castejsie :) )