Učiteľky, kuk sem!

Príspevok v téme: Učiteľky, kuk sem!
dobráučka

Ahojte vsetky ucitelky a ucitelia! Zakladam tu temu pre nas, aby sme si mohli pokecat, poradit a tym vlastne trocha odlahcit psychiku, ktora je v nasom kazdodennom strese dost zatazena. Na webe mi taketo forum pre ucitelov chyba.(Ak viete o nejakom, sem s nim!)
Moja prva otazka pre vas znie: ako bojujete s novym skolskym zakonom v praxi?

mysicka7

Dobrý deň :) Vie mi niekto, prosím, podrobnejšie vysvetliť rozdiel medzi študijným programom Predškolská a elementárna pedagogika a odborom Predškolská a elementárna pedagogika a pedagogika psychosociálne narušených? Nemyslím teraz na tzv.profil absolventa (čo môžem robiť-uplatnenie), ale mám na mysli predovšetkým rozdiely v predmetoch vyučovaných počas štúdia na VŠ, náročnosti štúdia a skúškach na konci semestra. Je pri 2. spomínanom odbore viac predmetov i skúšok alebo je učivo rovnaké len je zamerané na psychosociálne narušených? Ďakujem vopred za každý užitočný prípevok a prajem pekný deň :)

rada

no neviem, či by mohla učiť náboženstvo... na to sa vyžaduje katechetické vzdelanie... alebo aspoň študentkou musí byť, aby dostala kánonickú misiu, ktorá je potrebná k vyučovaniu NV

:)

moja mama je ucitelka a nehorazne nan nadava.osnovy su ine ucebnice nie su knihy ani na internete poriadne...takze asi tak...poriadny gulas je v tom.

sisina

Aj nabozenstvo by si mohla ucit. Je povinne v kazdom rocniku (1hod. do tyzdna)alebo etiku. Ine predmety (SJ, M, AJ, F, CH, TV, VV,D,Z,HV,P,TP,PP,I...) asi nie, potrebovala by si vystudovat este nejaky predmet.

martina25

Som veľmi rada, že je tu téma určená pre učiteľov. Potrebujem poradiť práve z tejto oblasti. Mám ukončené vysokoškolské vzdelanie - sociálna práca + mám štátne skúšky z pedagogiky a psychológie. Chcela by som učiť, no neviem či je postačujúce moje vzdelanie. Za odpoveď vopred ďakujem.

martina25

sociológia, ale keď tak rozmýšľam ona je spojená so psychológiou. Ani neviem aké predmety sa učia na ZŠ, ale niečo tomu podobné. Dokonca mám ešte štátne skúšky z bilbistiky - náboženstva, ale neviem či je to na niečo dobré.