zápcha u bábätka

gabona1

Rektálna rúrka to istí. Najlepšia vec u malých bábätiek, keď bolí bruško... My sme používali aj espumisan kvapky...

stastnablcha

ak je babo na materskom mlieku, treba zmenit stravu matky a vylucit nejake choroby. ak je na UM treba vybrat dobre mliecko (ja viem ze vsetky su dobre, ale nie kazde kazdemu sadne). My sme boli casto ma rektalnej rurke kym sme nepresli na amilk. ale espulmisan davam aj tak a pupikujeme (masirujeme brusko s pupikom) tiez. ale to skor pre tu blizkost :)

gastanko2016

ja som mala s malým ten istý problém. Zápchou trpel od druhého mesiaca až kým sme nezmenili umelé mlieko. Dávala som mu espumisan, feniklový čajík a nič nepomohlo. Až keď sme prešli na Amilk bifido, tak sa mu kakanie upravilo.

tpch

polovnicka, skus mu pomoct inak. Bud kup v lekarni sirup s obsahom laktulozy (mozu to pouzivat dojcata, tehotne, dojciace zeny-uplne hocikto, neda sa tym ublizit), alebo kup glycerinove cipky, po dlzke prekroj a tak 1/4 zasun do konecnika co najhlbsie(nemusis sa bat, v navode je napisane, ze je to az pre vacsie deti, ale ked to prekrojis, mozu aj male). Vyvola to vylucovanie a vdaka premazaniu konecnika tvrda stolica lahsie vyjde von.

polovnicka

artea, ale espumisan a flatulín je skôr na nadúvacie problémy..nepodávajú sa pri zápche..lebo môj má 7 a pol mesiaca..a teraz tri dni sa pučí a pučí a vidieť,že je zapečený..a bojím sa,žeby sa mu nespravila zlatá žilka..neviem čo mu dať..skúšala som slivkovú kašičku, potom zemiačky..a na večeru neviem či mu zase nedám zemiačik,lebo nechcem mu dať kašičku..a ešte kojím..ale nechcem mu vynechávať večere,to by sa tiež nemalo..a piť pije len cez lyžičku..aj to sa mi zdá málo..keď cez fľašu nechce,ho napína z gumi..tak neviem ako mu pomôcť.čo mu dať..neviete ako sa robí z ovsených vločiek odvar?to sa prevaria a potom sa len nejak tá šťava dáva piť?že aj to je na zápchu..alebo uvariť mrkvu a mrkvovú šťavu mu dať?

lukacka

My sme mali s dcérou tiež tieto problémy. Obe. Najlepšie čo je na to je ľanové semeno. Ak je dieťa malé, tak ho stačí pomlieť na kávovom mlynčeku a dávať to do mlieka. Tak za polievkovú lyžicu na dva deci. Uvidíte ako sa vám deti "rozkakajú" :-))

cacinqa

dobry den ma 4 mesacne dievcatko a ma zapchu nekojim ju davala som jej sunar france lait ale uz ho nechcela tak som jej zacala davat mliecko pila ho ale sa nam zapchala neviem co nou mam robit ak mozte poradte mi dakujem