Svetová zdravotnícka organizácia zistila že hormonálna antikoncepcia je karcinogénna. Určite sa to na človeku neprejaví ani za rok ani za dva. Mna antika doriadila po hormonálnej stranke, už stvrty rok sa davam do kopy a hormony si robia co chcu. Takze pozor na nu!
HAK je karcinogenna !
A este daco nad cim by ste sa holky mohli zamysliet!!! Ktorým babam sleduje gynekolog hladinu hormonov v tele, na zaciatku sa totiz vzdy musi zobrat krv a stanovit hladina hormonov v tele, potom nasledne podla toho sa predpisuje antika jednozlozkova, viaczlozkova, s nizkou hladinou hormonov a podobne. Ja len mimochodom, lebo toto je na zapade bezne!!! Tu prisiel boom ale vsetko je drahe, takze predpokladam za to nerobili ziadnej mozno jednej z piatich!!! A ked sa potom stane ze dievcinka pribrala, ma celulitidu lebo je zavodnena, pripadne sa stane sterilnou alebo ma silne migreny tak CO UZ! Ved to sama chcela, antika jej bola predpisana na vlastnu ziadost. Lebo to v tej karte napisane mate: predpis na vlastnu ziadost!!! Aby bol lekar chranený. No moje mudre, teraz budte mudre. A len tak okrajovo pracujem v odvetvi zdravotnictvo a farmacia. (takze o tom trosku daco viem!)
DEN u mna mas 100 bodov a samozrejme pravdu! A samozrejme aj ty DODOK!
Palacinka sa zobud a aj ostatni uznajte, ze brat nieco chemicke je nieco nie prirodzene a je to zasah do tela...ale ako vravim, vase zdravie a vasa vec!A s tym, ze mate krajsiu plet a co ja viem, s tym na mna nechodte.
A sex nieje pre krestanov nic skazene.Je to dar a patri do manzelstva.Ale to je vasa vec, mne je jedno, kedy a co a ako...len to, ze hak vam nici vase zdravie a ked si to uvedomite, bude uz neskoro....ale vasa vec, vsak si berte, je dobre povedat aj iny nazor, nie?Su ludia a je ich dost, co proste antiku nebudu brat a ziju inym sposobom, tak len tolko a vidite, ze stale sa robia vyskumy okolo toho.A kto vie, na co este pridu a potom budete lutovat.Tot moj nazor
PALACINKA, Svetova zdravotnicka organizacia nie je jen hocikto kto popise bludy!!! Ak sa pasujes za mudrejsiu, ukaz a podloz svoje vyskumy. Vsetko co som napisal je len moj nazor a nechcem az vsetky baby sveta prestanu brat antiku. Ja mam k tomu taky postoj a nie som sam. Ale vsak teda hod ten tvoj vyskum, rad prestudujem.
btw, ja uzivam 4 roky a nik mi hepatalky v zivote nerobil. minule som na to upozornila gynekologicku a ona len, ze ked pojdete o rok na prehliadku, tak vam ich urobia ...
ajka, ako vravis, hak ma aj svoje rizika a na ich vylucenie sa robia krvne testy aby sa zistilo ci zena nema predispoziciu na vyssiu zrazanlivost krvi, v takom pripade sa tieto tabletky neodporucaju pretoze by mohli sposobit trombozu..ale zaujimalo by ma odkial mas to cislo 20 dievcat, lebo povedat ze tie dievcata zomreli pretoze uzivali HAK sa mi zda ako slaby argument
jaj baby, ja som nikdy HAK nebrala a nikdy by som ju do ust ani nedala. Len za posledny rok mi sesternica vravela, ze v nemocnici im zomrelo 20 dievcat nasledkom uzivania HAK. Vytvorili sa im krvne zrazeniny, dostali emboliu, alebo mrtvicu. Strasne. Ja by som todo ust veru nedala. A su naozaj ine sposoby ako sa chranit. ale je to kazdeho osobna vec.
ano, su ine sposoby, ale napriklad pre mna je sex s kondomom otravou maximalnou, nemam pocit tej pravej blizkosti ... a ja som emocionalne zalozeny typ, nie taky racionalista, aby som sa ukratila o tie pocity, ktore HAK prinasa ... a neviem o akom chaose v hormonoch kazdy hovori, ja mam krasne pravidelny menzes, takmer bezbolestny, vysoke libido, bezproblemovu plet... vsetko ako hodinky ide .. ano, je pravda, ze sa obavam toho, co to urobi o 5 rokov, kedze HAK beriem nepretrzite 4 roky a nakolko mam staleho partnera, neplanujem ju vysadit a ked som ho nemala, nechcelo sa mi vzdavat pravidelnych kramov ...
Presne tak, uplne suhlasim s palacinkou. Ja beriem HAK je tam nizka davka hormonov a berem ju aj kvoli tomu aby som mala pravidelnu menstruaciu lebo doteraz som ju mala raz za 2-3 mesiace. Mam 17 rokov a nemyslim si, ze to je odomna nieco nezodpovedne a zle. A neverim takymto bludom, co niekto niekam napise, potom dalsi k tomu nieco prida, a nakoniec z toho vide uplna hovadina. Asi ze by ti doktor nepredpisoval nieco, co ti v tele moze narobit vacsiu sarapatu ako si tam doteraz mal. A feudalne nazory na sex si prosim vas nechajte pre seba, pretoze je to kazdeho sukromna vec.
ludia zobudte sa!ved predsa doba napreduje a HAK uz nie je to co kedysi byvalo, dnes existuju nizkodavkove ktore maju okrem negativnych aj pozitivne ucinky(napr.znizuju riziko rakoviny maternice).. a nie vsetci beru antiku kvoli sexu, ale aj kvoli zdraviu..a som zato aby ludia ktori o tom nic nevedia nesirili mätuce informacie..a vobec nechapem naco vy ortodoxni zastancovia "sexu az po svadbe" tu rozoberate nieco tykajuce sa sexu, predsa sex je pre vas nieco skazene, mali by ste radesj citat bibliu:P