Svetová zdravotnícka organizácia zistila že hormonálna antikoncepcia je karcinogénna. Určite sa to na človeku neprejaví ani za rok ani za dva. Mna antika doriadila po hormonálnej stranke, už stvrty rok sa davam do kopy a hormony si robia co chcu. Takze pozor na nu!
HAK je karcinogenna !
Som zena, keby si si precitala vsetko, isto by ti to neuniklo. Kolko mam rokov tajne nie je.35. A mozem nasledne vediet kolko ty???
klikat si budem kde chcem..a neirituje ma to, len by ma zaujimalo kolko ma srokov ze si taky/a mudry/a
MISICKA, nikto nahadze ludi do jedneho vreca, aj stereoidy su skodlive ked ich niekto berie v 16-ich aby vyzeral ako nabuchany svalovec a ked ich predpisuju zo zdravotnych dovodov je to o niecom ineom a je to urcite mensie zlo ako samotna diagnoza. Tak sa nestavaj do pozicie obete! Je tu kopec ovela blbsich tem ako:MOZEM OTEHOTNIET KED SPAPAM SPERMIE(trapne ked sexuje holka ktora nepozna a nevie co na co sluzi a ake su rizika ) Kazdy si tu hadze temy ake chce, je to o zdravi a tato tema o tom zdravi je! A ked ta irituje tak sem neklikaj!
NJM, POZOR,DEN chcela by som sa vyjadrit k vasim prispevkom: myslim ze vsetkych hadzes do jedneho vreca a vina zato ze mladi ludia v dnesnej dobe ziju tak ako ziju sa nemoze hadzat len na dobu, skor si myslim ze je to vo vychove a v tom aka sme osobnost..mimochodom ja nie som ten typ cloveka ktory sa vyspi s hocikym a aj ked mam priatela s ktorym planujeme buducnost, este stale som panna a co sa tyka HAK, tak ja som ten pripad ze som ju zacala brat zo zdravotnych dovodov(nie kvoli pleti ani nicomu takemu malichernemu) tak prosim vas vazte niekedy slova!
ako pozeram, tato tema sa zvrhla..nema vyznam nieco pisat, len nechapem naco tu niekto potrebuje pisat take dristy ved to je kazdeho vec ci bude brat HAK a skor mi tie vase "krestanske" nazory pridu ako nieco vtierave cim chcete ovplyvnit zvysok sveta..zobudte sa!
jej som si precitala prispevok od njm :) krasne napisane.. Chcem este dodat ze HAK som si nechala predpisat v 18 rokoch a az teraz som zistila ze som bola absolutne sprosta a neinformovana, brala som to ako nieco samozrejme... Cakala som od toho velke prsia a kadajeke pevne vlasy,... plet,.. no proste truba.. Ja som mala sex len s manzelom a on tiez len so mnou, takze nebolo to tak ze by som potrebovala antikoncepciu na to ze "co ked nahodou nekoho stretnem". Teraz po skusenostiach mam na to svoj nazor, ktory bohuzial uz len tazko zmenim, a nepotrebujem aby ma v tom utvrdila nejaka organizacia
nooo ja som antiku doseba pchala roky tabletkovu a 3 roky naplastovu.. teraz uz 2 roky ziadnu.. a stale nejsom v poriadku.. Hormony ovlpyvnuju kopec veci v tele a ked par z nich sibe vie to narobit riadny bordel.. Len tolko ... svojej dcere to nikdy nedovolim... ak budem nejaku mat.. a radsej necham nech si "ZNICI" zivot v sestnastich a postaram sa o jej dieta. Mimochodom kondomy su spolahlivejsie aj co sa tyka pohlavnych chorob.. len tolko
njm, niečo krásne! Keď by sa ktokoľvek, komu ešte zostala aká taká úcta k zivotu, zdraviu, k ludom nad tym aspon chvilku pozastavil a zamyslel, keby tieto slova co si napisal/a mozno niekomu pomohli, potom tato tema nebola zbytocna aj ked som chcela pocut mozno len nazory. Od teba som pocula viac ako by som mohla ocakavat a som rada...
..vdaka, len skoda, ze to pochopia az prilis neskoro..
njm SUPER!!!!:)
Neda mi nereagovat na poznamku, ze sex je nieco skazene a ze krestania ziju v dobe kamennej, ci vo feudalizme.
Krestania praveze idu s dobou a venuju sa aj tejto problematike.Vyjadruju svoj postoj k zivotu a hodnotam ako takym a ochrane zivota aj samej zeny.
Preto HA nebude nikdy pripustna, pretoze sposobuje ujmu na zdravi zene a ci chcete, abo nie aj na dietati.Ale o tom tu uz raz bola tema.
Niekto, kto uz len pocuje nazor krestansky, je hned proti a ani sa nezamysli, lebo mu to evokuje nieco, co potlaca jeho pudy a slobodu.To vsak nieje pravda.
Skuste sa len nad tym zamysliet z inej strany, ze sa tu jedna o zdravie ako take a sposob zivota, ktory ochranuje pred zlom a sklamanim a mnohe ine...
A aj o zmysle zivota a istych principoch, ved ani pohanske narody nepripustali sex s inym partnerom a pred sobasom, taku zenu povazovali za menejcennu a nehodnu.Lono zeny bolo vzdy velmi cenene a cnostnu zenu povazovali az priam za bohynu a ajako darkynu zivota...
V tejto dobe sa vedie ale uplne iny nazor na zivot a s promiskuitou a sklamaniami, rozvodmi a pohlavnymi chorobami sa vrece roztrhlo.
Uz mnohe pary nevzrusuje to... a uz hladaju kadejake zvrhlosti, co by ich este priviedlo do "varu" a mali kvazy kvalitny sex a zazitok!Sex a sex, aby mi bolo dobre - cisty egoizmus!
A co tak troska zdrzanlivosti a budete si vzacnejsi?(tam kdesi pisali v teme, ze sex najlepsie kazdy den a aj viac raz za den, ved to sa jasne ze uz zunuje, tak daco treba vymysliet, co este), alebo si najdem niekoho, kto ma kvalitne uspokoji a potom dalsieho a nebudem viac pokracovat!
Zrazu zistime, ze aj Slovania ako narod pomali vymierame(aj v dosledku Ha a uzivania si a potom neplodnost a jedno dieta je uz vela a i.) a kto nas nahradi?Myslim, ze odpoved je jasna.
Este dalsi aspekt antikoncepcie okrem zdravia je aj cena za balenie.A tie 15 rocne, pytate si od mamky na nu?
Na vsetko treba vyzriet a na vsetko a vsetko ma svoj cas.A na pohlavny akt musite aj dospiet, nie len telesne, ale aj dusevne a duchovne.Za vsetky ciny niest plnu zodpovednost.A nech mi nikto nevravi, ze taka 16-tka je schopna aj materialne zabezpecit svoje dieta!A este ho aj kvalitne vychovavat!
Preto je tu nieco, co ta vedie tou cestou bez sklamani, ale o tom nechcete ani pocut, lebo to chce aj trocha sebakontroly a zdrzanlivosti a obety a nie je to lahke.
Myslite si , ze krestania nemaju tuzby a su absolutne asexualny?Tak aj ich trapia tieto otazky a je to tazke odolavat a treba velke usilie bojovat o cistotu vztahu a ked vidia rovesnikov okolo seba, a pocuvaju tie uzasne zazitky a chvasty, tak maju co robit!
Ale potom sa mozte len cudovat, ako sa im to vsetko vrati a budu vediet zvladat zivotne situacie,napr.ked jednoducho nebude mozne mat sex.A taki, co si neveia bez sexu predtavit den, pobezite za inym?A opat sme na zaciatku a sklamania a ...
My sme si zvolili narocnu cestu, ale oplati sa cakat!Je toho strasne vela, aby sa mnohi uz prebudili z vlastneho konzumizmu doby a troska aj spomalili...
To bol nazor na zivot a aby som vyviedol z omylu mnohych, co si myslia o krestanoch kadejake bludy.