Ahojte všetci, čaká ma diagnostická laparoskopia pri celkovej anesteze a ja sa veĺmi bojím narkózy, že sa snád ani nemusím prebrať. Napíšte mi niekto kto to absolvoval ako ste sa prebrali a či ste mali nejaké problémy, je možné byť uspatá keď vás bolí hrdlo?
Strach z narkózy
ďakujem všetkým za povzbudivé reakcie. zatial sa LSK nekonala lebo musím vyliečiť hrdlo, ale už je ten strach menší keď som prečítala vaše odpovede
neboj sa zobudis sa ja som sa presne toho isteho bala pred jednym gyn. zakrokom. Ale nebolot o nic hrozne o hodinu po zakroku som sa prebrala.To ma ale uspavali len injekciou do zili.Nedavali mi nadychavat. A o dalsiu hodinu som uz aj pila vodu a cca 3 hodiny som uz zjedla oblozeny rohlik a to ma sestricky strasili ze ak zacnem jest budem vracat, ale vobec.
majka mne vyberali v decembri v celkovej anestéze mandle a mám teraz 25 rokov. lenže ja som na výber nemala, museli mi v celkovej.
Aj ja mam za sebou celkovu anestezu, teraz su uz moderne metody, uplne bezne robia detickam ukony v celkovej anesteze, podla hmotnosti ti daju tebe urcenu davku intravenozne, to len kedysi sa daval plyn na usta...Ja som sa sama od seba prebrala po hodine a citila som sa fit, len ranka ma bolela, ale ziadne pocity na zvracanie alebo podobne...Strasne som sa bala a teraz keby mi nebodaj bolo nieco, tak nech mi to urobia len v celkovej. Len zaspis a zobudis sa, ked je uz po vsetkom.
aj dospelemu mozu vyberat mandle v celkovej anesteze, ked sa velmi boji?
male percento ludi, hlavne starsich doplati na cekovu anestezu, napriek uistovaniu lekarov, ze to je uplne bezpecne.
Anesteza totiz zasiahne vsetku nervu v tele aj mozog a nie kazdy sa z toho vie lahko zregenerovat.
Preto treba umrtvovat len natolko, kolko je nevyhnutne potrebne.
Lekari davaju celkovu anestezu z pohodlnosti. A naviac znacna cast operacii nie je potrebna nevyhnutne. Moja zasada je vyliecit, nie vyrezat. V 21 storoci by konecne mali prestat s tymi "amputaciami" miesto liecenia alebo este lepsie predidenim situacie.
aha, mne zisťovali prechodnosť vajcovodov, tá sa nepotvrdila D:
no tá diagnostická laparoskopia je taká že neviem čo mi budú robiť, najprv musia zistiť príčinu mojich bolestí v podbrušku a na usg nič nebolo vidieť len varixi na maternici...