Unava, malatnost, totalne bezradny.

Príspevok v téme: Unava, malatnost, totalne bezradny.
unaveny26

Mam 26 rokov. Moje priznaky: Citim unavu, malatnost, mierne sa potim na tvari, je mi teplo, dost citim tep srdca, mam tazke nohy a bolia ma a tiez ma bolia svaly na rukach, a skriabe ma v hrdle (mam nutkanie na "chrchanie" a odpluvanie, ale ziadne hlieny nie su) a v nose mam tak neprijemne stiplavo sucho a teplo, proste je mi divno ako keby na mna nieco liezlo. A toto na mna pride zrazu, ani neviem z coho. Vacsinou je mi opat fajn rano ked sa vyspim, niekedy staci aj len polezat a pospat si aj poobede. Myslel som ze alergia z jedla, ale ani to sa mi po dlhodobom sledovani nepotvrdilo (alebo som alergicky skoro na vsetko). Vobec neviem z coho to je a preco. Su dni ktore su celkom OK, citim sa fajn. Su dni ked sa citim fajn a pride to na mna na vecer. A su dni kedy to na mna pride rano a neskor prestane. A najhorsie su take kedy to na mna "lezie" cely den. Toto sa so mnou vlecie uz niekolko mesiacov. Doteraz som bol total OK.

Lekari su z toho mimo, jedine co zatial docielili je ze zistili ze mam udajne alergiu na roztocov (priznaky s hrdlom a nosom), ale ja sa poznam a neverim ze by toto bola alergia na roztoce.

Beriem len nejake vitaminy a mineraly (calibrum), semtam skusim nejaky ten doplnok, ale zatial bez vysledku a od alergologicky mam ZODAC (antihistaminikum). Mam sice sedave zamestnanie, ale jazdim kolko sa da na bicykli (3x tyzdenne) a semtam zajdem aj do fitka (2-3x tyzdenne). Ked mi je fajn, tak moja kondicka a vydrz je v norme. Ked mi je zle a lezie to na mna, tak kondicka a sila o takych 60% klesne.

Akykolvek napad, radu uvitam.

joni_

aljoska a da sa to vyliecit, alebo sa to len udrzuje?
o Sjorgenovom syndrome som uz pocula davnejsie, ale vzdy som myslela ze to sa tyka len oci, nosa a ust. Ale teraz som citala ze to mozu byt aj bolesti klbov, aj unava a ine veci... nech uz je to akokolvek, len dufam ze mi aspom niekto pomoze, mozno reumatolog, mozno imunolog? kto sa tymto vlastne zaobera?
niektore priznaky su dost podobne s unavovym syndromom, tak stale cakam, ktoru z tych diagnoz mi pridelia definitivne...

aljoska

mám kolegynu,ktorá má potvrdený Sjorgenov syndrom,takže to ochorenie existuje.Tak ako vy má problémy s očami,suché sliznice,bolesti klbov.Užíva rozne lieky,čo viem nejaké antireumatiká,antimalariká.Striedajú sa u nej obdobia,kedy sa má celkom dobre a kedy sa jej stav zhorší.

lienocka555

Ahoj Joni a ostatni trpitelia. Nie o tomto syndrome som este nic nepocula , ale idem si pozriet podrobnosti na nete. lebo ja mam presne tie iste priznaky. Hlavne tie oci ma strasne "seru". Stale suche zmurkam ako blazon, a stipu ma. Pritom som unavena ako kon. teraz cez vikend som takmer cely prespala, niekedy je to lespie inokedy horsie. Bola som u imunologicky, a ona si uz pripada pri mne ako doktor House. Lebo vsetky vysledky mam dobre iba to IgE mam strasne vysoke, co charakterizuje nejaky parazit v tele, a nevedia mi zistit aky. Kedze pracujem v prostredi s holubami tak idem 15.10. na krvne testy tykajuce sa chorob nimi prenasanymi. Dalej by to mohla byt mononukleozha ktora, nam v tele nechala svoje nasledky, niekedy to ustupi hned, inokedy to trva dlhsie mesiace-roky, ale su pripady, ked sa to vobec nevylieci. No ja neviem, ale najviac mi vadi ta unava, kedze tym padom nemozem nic robit, sportovat, Maximalne na stacionarnom bicykli doma :(.Od decembra mam na sebe o 9kg navyse. Je to zle, hlavne ked neviem co mi je :(( clovek si namysla vselico mozne, vselico cita a potom je to este aj psychicky dost zle...

[zruseny12]

Ahoj joni_...aj ja mam sucho v ustach v nose,a aj oci suche,bolia ma klby/ale tie bolesti su niekedy dost velke,take ako keby mi vrtal niekto v nich...:0(((.../ale ja to pripisujem skor tomu,ze mi chybaju vit.a miner.a hlavne vapnik...
a nikdy som sa s tym nestretla,/s tym syndromom, co pises/lebo ja som prijala toto, co mam potvrdene z vysetreni,lebo zda sa mi ze to asi tak bude...este budem na nejake potreviny alerg.lebo sa mi stale robia take bolave hrbolceky na hlave vo vlasoch,a dost bolia a to som uz mlieko a vsetko mliecne vynehcala...

joni_

prave som citala zaujimave veci o Sjorgenovom syndrome, imunologicka ma na to upozornila, lebo mam od ocnej diagnozu "suche oci", a mam aj sucho v nose aj v ustach. Citala som tam, ze tento syndrom sa moze prejavit aj v traviacom trakte a tiez bolestami klbov a nadmernou unovou. To by aj sedelo na moje problemy, co si o tom myslite? Stretli ste sa uz s touto dignozou?
No ja hlavne pockam co na to povie reumatologicka a imunologicka podla vysldkov. Dost ma to zaujima

[zruseny12]

...a ja to tiez chapem,tie potraviny postreky,hnojenie atd.este sa k tomu prida stress,a je hotovo,len som pisala,ze to maju mlady tazsie,ako my kedysi...nic ine som nemala na mysli...

[zruseny12]

...k tej vode,este som o tom nepocula pit taku vodu,ale vsetko je mozne,ked odporucaju pit vlastny moc...
tak ako ty mas problem z cervenou na tvari,ja zasa opak,som bleda a ja mam skor zimnice,trasiem sa niekedy cela...a som naobliekana...
a este k tym kostiam,ked ta bolia,tak si daj ich vysetrit,bez priciny nic neboli...

[zruseny12]

mam to tiez...prepac,ale pisala som ti a vsetko sa vymazalo,takze v skratke...tiez som tym prechadzala...tak to chapem...vsetko...
ale stale budem si stat za tym,aby ludia sa nevzdavali,hoci nie kazdy ma pevnu volu...
vies kolko krat ja som odysla od lekara z cakarne,co mi prislo zle,alebo som bola nestastna ked vysledky boli vyborne a ja som sa citila na umretie...
ale nevzdala som to...tiez som bola povazovana za hypochondra...atd.malo kto nas takych ludi chape,co prezivame...

joni_

ahoj radca, ako si na tom teraz?
ja uz mm vsetky mozne testy, akurat este ma caka reumatologia a opakovane vysledky z imunyty,to su posledne vysetrenia, inak zatial mi nikto nepomohol, vsade pocuvam len ze na CFS (chr. unavovy syndrom) nie je liecba
zaujimalo by ma ako mam s tym fungovat, co pomaha od bolesti svalov a klbov? s tym mam teraz dost velke problemy a Pnadol moc nezabera...

[zruseny12]

...ano aj mne napisali chronicky unavovy syndrom,ale pod tym nazvom sa skryva aj ina choroba.../moze a nemusi/
...no a teraz uz mam jasno,co sa pod tym chron.unavov.syndromom skryvalo...