Unava, malatnost, totalne bezradny.

Príspevok v téme: Unava, malatnost, totalne bezradny.
unaveny26

Mam 26 rokov. Moje priznaky: Citim unavu, malatnost, mierne sa potim na tvari, je mi teplo, dost citim tep srdca, mam tazke nohy a bolia ma a tiez ma bolia svaly na rukach, a skriabe ma v hrdle (mam nutkanie na "chrchanie" a odpluvanie, ale ziadne hlieny nie su) a v nose mam tak neprijemne stiplavo sucho a teplo, proste je mi divno ako keby na mna nieco liezlo. A toto na mna pride zrazu, ani neviem z coho. Vacsinou je mi opat fajn rano ked sa vyspim, niekedy staci aj len polezat a pospat si aj poobede. Myslel som ze alergia z jedla, ale ani to sa mi po dlhodobom sledovani nepotvrdilo (alebo som alergicky skoro na vsetko). Vobec neviem z coho to je a preco. Su dni ktore su celkom OK, citim sa fajn. Su dni ked sa citim fajn a pride to na mna na vecer. A su dni kedy to na mna pride rano a neskor prestane. A najhorsie su take kedy to na mna "lezie" cely den. Toto sa so mnou vlecie uz niekolko mesiacov. Doteraz som bol total OK.

Lekari su z toho mimo, jedine co zatial docielili je ze zistili ze mam udajne alergiu na roztocov (priznaky s hrdlom a nosom), ale ja sa poznam a neverim ze by toto bola alergia na roztoce.

Beriem len nejake vitaminy a mineraly (calibrum), semtam skusim nejaky ten doplnok, ale zatial bez vysledku a od alergologicky mam ZODAC (antihistaminikum). Mam sice sedave zamestnanie, ale jazdim kolko sa da na bicykli (3x tyzdenne) a semtam zajdem aj do fitka (2-3x tyzdenne). Ked mi je fajn, tak moja kondicka a vydrz je v norme. Ked mi je zle a lezie to na mna, tak kondicka a sila o takych 60% klesne.

Akykolvek napad, radu uvitam.

joni_

dik maria, pozriem na to, akurat ja uz mam na predpis kvapky aj mast, tak neviem ci ma to s receptom nevyjde lacnejsie, a teraz ani nesmiem zasahovat do liecby kym nebudem mat vsetky vysledky a zaver

mara

Skus požiadať nech ti lekar da vyšetriť hladinu kortizolu /môže to aj internista, endokrinolog, mozno aj obvodák/ . Tá slabosť by môhla byť príznakom toho. Vtedy nadobličky nedostatočne tvoria tento hormon, bez ktorého sa nedá žiť, dá sa doplniť potom v tabletkách.

[zruseny12]

joni_....nasla som tu jedne kvapky v Novom case pre zeny...ty si pisala,ze mas suche oci...SENSIVIT OCNY ROZTOK S OBSAHOM VITAMINOV,NA SUCHE A UNAVENE OCI.....len nepisu,kde sa daju kupit...stoja 96sk-aspon tu je tak napisano....pekny den...

joni_

lienocka to cajkanie je fakt trapne, mna najviac nastve, ked mi pvedia: teraz neurobime nic a keby sa to zhorsil zas pridte. To ma vytaca, clovek ledva zije, nezvlada chodit do prace, a vraj ked sa to zhorsi pridite, ake zle to musi byt aby daco urobili??
dufam ze tentoraz nieco vymyslia

radca, mat Sjorgenov alebo mat radsej CFS to asi nie je zrovna vyhra, na CFS nie je liecba a este to aj doktori ignoruju... ak mam CFS tak stejne so mnou nic neurobia :-(

lienocka555

Ahojte, radca dakujem za odkaz na stranku o candide, nieco na to normalne moze byt, pretoze mavam aj gynekologycke problemy, a vytoky dost casto sa opakujuce a moze to byt ta candida.Lebo mavam aj nevysvetlitelne svrbenia a takmer vsetky priznaky co su tam popisane.Zajtra rano si spravim ten test s tymi slinami co sa tam popisuje :). Inak co sa tyka Joni, aj ja mavam dost divne bolesti klbov a svalov, ale nie je to az take strasne, skorej len take popichavanie alebo takeho charakteru su tie bolesti. Ale niekedy je to take ako pri chripke ale nastastie nie moc casto. dufam ti uz nieco zistia, a zacnu ti to liecit, lebo takto zit to je dost onicom :( potom daj vediet ako si dopadla s testami, ja idem az 15.10. aj to ma pekne sere, ze tie cakacie doby na vysetrenia su take dlhe a nikoho nezaujima ze clovek trpi.Mne povedali, ze ked ste uz od decembra vydrzali tak vydrzite este aj toto. trapne ale realita bohuzial

joni_

no ved uvidim, este som z toho nejak zmatena, musim si pozriet nieco o tom, inak ja nemam slabu imunitu, normalnu chripku alebo prechladnutie som nemala ani napamatam, aj podla testov z krvi ju oslabenu nemam, mam tam ale protilatky autoimunitne - no nerozumiem tomu celkom

radca

joni,

mne sa skor zda, ze mas CFS. Ono staci mat len kandidozu na to, aby si mala suche usta a oci a slabu imunitu a vsetky ostatne priznaky. Jedine, co ti na to daju (podla toho, co sa pise na nete) su aj tak kortikoidy a chemoterapiu. A to ti stav urcite zhorsi.

joni_

takze uz mam reumatologiu za sebou, vraj podla doterajsich vysledkov aj vsetkych priznakov to moze byt Sjorgenov syndrom, ale este musim pockat na posledne vysledky z imunity, doktorka chce mat uplnu istotu, lebo liecba je vraj velmi silna a agresivna, tak sa nechce pomylit... no uvidime, ak budu vysledky podozrive tak sa mam vraj pripravit na nemocnicu v Piestanoch. Uvidim o mesiac.

joni_

lienocka mam teploty tak od 36,9 do 37,5, v nemocnici som si musela merat kazde 2 hodiny a mala som zvysenu teplotu aj o siestej rano aj poobede, hocikedy, a to som len vylihovala v posteli, teraz si uz dlhsiu dobu teplotu nemeriam lebo to nema vyznam - aspom pre mna
inak mavam take problemy ako pri horucke - unava, slabost, chvilu zima chvilu teplo, boli ma hlava a cele telo... niekedy fakt des, vtedy si davam cerveny panadol, je aj od bolesti a ma aj kofein co ma trochu nakopne, ale niekedy sa proste musim zbalit a ist z prace domov si lahnut :-(
v krvi mi nic nenasli, len nejake poruchy v imunite a stopy po prekonanej infekcii chlamydia pneumonie a mykoplazma pneumonie, teraz cakam na dalsie vysledky, no uvidim, potom napisem