Unava, malatnost, totalne bezradny.

Príspevok v téme: Unava, malatnost, totalne bezradny.
unaveny26

Mam 26 rokov. Moje priznaky: Citim unavu, malatnost, mierne sa potim na tvari, je mi teplo, dost citim tep srdca, mam tazke nohy a bolia ma a tiez ma bolia svaly na rukach, a skriabe ma v hrdle (mam nutkanie na "chrchanie" a odpluvanie, ale ziadne hlieny nie su) a v nose mam tak neprijemne stiplavo sucho a teplo, proste je mi divno ako keby na mna nieco liezlo. A toto na mna pride zrazu, ani neviem z coho. Vacsinou je mi opat fajn rano ked sa vyspim, niekedy staci aj len polezat a pospat si aj poobede. Myslel som ze alergia z jedla, ale ani to sa mi po dlhodobom sledovani nepotvrdilo (alebo som alergicky skoro na vsetko). Vobec neviem z coho to je a preco. Su dni ktore su celkom OK, citim sa fajn. Su dni ked sa citim fajn a pride to na mna na vecer. A su dni kedy to na mna pride rano a neskor prestane. A najhorsie su take kedy to na mna "lezie" cely den. Toto sa so mnou vlecie uz niekolko mesiacov. Doteraz som bol total OK.

Lekari su z toho mimo, jedine co zatial docielili je ze zistili ze mam udajne alergiu na roztocov (priznaky s hrdlom a nosom), ale ja sa poznam a neverim ze by toto bola alergia na roztoce.

Beriem len nejake vitaminy a mineraly (calibrum), semtam skusim nejaky ten doplnok, ale zatial bez vysledku a od alergologicky mam ZODAC (antihistaminikum). Mam sice sedave zamestnanie, ale jazdim kolko sa da na bicykli (3x tyzdenne) a semtam zajdem aj do fitka (2-3x tyzdenne). Ked mi je fajn, tak moja kondicka a vydrz je v norme. Ked mi je zle a lezie to na mna, tak kondicka a sila o takych 60% klesne.

Akykolvek napad, radu uvitam.

unaveny26

Kliesta si nepamatam v poslednej dobe. Ale kedysi davno som mal. ALe odvtedy mi robili asi 2x test na boreliozu a negativny.

[zruseny12]

...creva sa daju vysetrit aj gastrofibroskopiou,nie kolono..../gastrofib.sa dava cez usta/ale ked si ok....tak je to len dobre...

e.b.

Neviem aké vyšetrenia si podstúpil ale určite by som odporúčala Neurologické vyš./náhodou kliešťa si nemal?/ a Endokrinologické vyš.

unaveny26

radca: opary nie, vyrazky nie, kutiky nie. Nezaznamenal som ziadne take problemy vobec. Teraz som zacal mat suchsiu pokozku na rukach hlavne, ale to ja mavam vzdy od jesene az do jari, resp. teda ked je zima, to je OK.

mariaa: creva nie. , resp. len USG. Ale kolonoskopiu nerobili. Do toho som sa ani nehrnul, ble :) A ten gastroenterolog povedal, ze ak sa mi to zlepsi, ze neni treba nic dalsie, tak sa to zlepsilo, nesiel som tam uz.

[zruseny12]

unaveny...nechcem tu moc pisat,ale na kvapku krvi,a tam mi potvrdili tie veci...ako malo vit.sk.B atd....pozri si toto
www.calivita.sk mikroskopicke vysetrenie krvi...

unaveny26

radca: no to aj mna napadlo, lebo sa mi niekedy zdalo, ze mi je zle ked sa najem. ALe nepotvrdilo sa mi to 100%. Snazil som sa zistit co mi robi zle, sa mi na dovolenke zdalo ze to mam po grilovanych rybach, ale tak bolo mi aj inokedy zle aj ked som ich nejedol. Je pravda, ze spociatku kedysi pred vyse pol rokom som mal gastro problemy, lebo mi tam sadla nejaka brusna chripka...
Hm, ale co mam jest ked nie mucne a cukrove?

mariaa: Bol som na gastre, zapal ziadny, gastroskopia do zaludku s biopsiou 2 vzorky nepotvrdila nic abnormalne. Teraz mam zaludok viacmenej OK, aj ked niekedy sa mi zda ze je trochu menej odolny, ale mozno to len teraz viac sledujem.