ahojte...tak asi problém ktorý nás dámy trapy najviac...mykóza...tak sa chcem opýtať a prosím o radu...takže hygiena 100% používam laktacid, obrúsky na intímnu hygienu, bavlnené spodné prádlo, kúpila som si nedávno gyntimu - probiotica vag. čípky ako prevenciu....lenže používam aj tenké intimky môže byť problém v tom???preto sa mi to stále vracia???viem že tiež musím zapracovať na svojej imunite ale možu byť problémom aj tie intimky??? ďakujem
Mykóza - kvasinková infekcia
mozu kvasinky zmiznut aj samovolne bez ziadnej liecby??
ahoj, treba brať nejaké prípravky aj z vnútra koli prevencii ja beriem lacto cand, a nemam za tedy žiadne problemy:)
A este k tym intimkam - podiel na tom urcite maju, kedze zabranuju prirodzenemu vetraniu. Naco ich vlastne tolko pouzivas? Skus ich obmedzit, pokial netrpis nijakymi extra vytokmi, staci pravidelne menenie spodnej bielizne a hotovo.
S Lactacydom problem nie je, no radim ti nepouzivaj tie cipky preventivne kym ti nic nie je. Ja som to tak tiez robila s Floragynom, lebo sa mi tiez casto vracali kvasinky, ale tym som si to skor vyvolala. Pytala som sa na to aj doktora, ten tak isto odporucil zbytocne to nesilit, kym nemas prejavy.
skús vymeniť laktacid za nejakú inú značku na prírodnej báze.
intímky nie...skôr si myslím, že keď už, tak tá prehnaná starostlivosť... btw, k tým intímkam, ak sú parfumované, tak áno, môžu byť problém ... ale nechápem na čo toľká prehnaná hygiena...tedanepoviem..lactacyd v pohode, ale tá gyntima bola podľa mňa zbytoná...
a máš pravdu, hlavne zapracuj na imunite
držím palce